Daly byste dýško?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Luca10
3.8.15 12:08
@Šarlota4 píše:
Ne pani ma urade prineses bonbonieru nebo kytku. Vlastne ty asi ne :)

Presne. Kdyz se mezi nafucenejma a otravenejma urednicema najde nejaka, ktera bude usmevava a mila a vsecko mi ochotne vysvetli, rada vybehnu a koupim nejakou malickost, bonbonieru nebo treba svicku, nevim, no a vratim se a podekuju ji tou malickosti za ochotu.

• Citovat
  • Upravit
30936
3.8.15 12:11

@Šarlota4 Prave, ze nekde se pri spokojenosti neco smi a jinde ne. Proto jsem premyslela nad tou hranici dysko/uplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
3.8.15 12:11
@Luca10 píše:
Presne. Kdyz se mezi nafucenejma a otravenejma urednicema najde nejaka, ktera bude usmevava a mila a vsecko mi ochotne vysvetli, rada vybehnu a koupim nejakou malickost, bonbonieru nebo treba svicku, nevim, no a vratim se a podekuju ji tou malickosti za ochotu.

Jo! Presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
3.8.15 12:13
@Cuddy píše:
@Šarlota4 Prave, ze nekde se pri spokojenosti neco smi a jinde ne. Proto jsem premyslela nad tou hranici dysko/uplatek.

My jsme treba nesli bonbonieru na financak ( stara se o nas skvela pani ) no a ta kdyz to videla tak mela des v ocich, protoze pry vubec nesmi prijimat nic. Tak jsme to tam jako zapomeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
3.8.15 12:16

@Cuddy taky mam kamarady, kteri jdou jednou za cas na pivko a proste jen zaokruhluji, protoze si to nemuzou dovolit. Coz jako fakt chapu. Nebo nenechavam v jedne restauraci, dela tam kamaradka a sefka jim bere spropitne a plati z toho elektriku :pocitac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
3.8.15 12:22
@Šarlota4 píše:
Ne pani ma urade prineses bonbonieru nebo kytku. Vlastne ty asi ne :)

šarloto, to je úplatek - jednoznačně. A zaměstnanec by si to od tebe neměl vzít a navíc tě poučit, že se chvoáš nevhodně. Doufám, že většina úředníků už má protikorupční školení a sami by to považovali za nevhodné.

úředníkovi poděkuju, slovně ocením, že jsou dobrý úřad a ryhcle a precizně vyřizujou svou práci- NIKDY žádné dary, ani z peněz převedené do kytek nebo čokolády!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30936
3.8.15 12:22

@Šarlota4 Ja nemam financni problem, ale moralni. Jak jsem psala, v restauraci davam cca 10%. Ale davat na masazich, v kadernictvi, urednicim, to ne. Sama se snazim byt v praci co nejprijemnejsi a nejochotnejsi bez ohledu na to, co za to dostanu. To je totiz pouze mezi mnou a mym zamestnavatelem, ne mezi mnou a nasimi zakazniky. Mezi mnou a nasimi zakazniky je pouze ma snaha, aby nasimi zakazniky byli i nadale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
3.8.15 12:28

@Cuddy tak to je fajn. Mela jsem to stejne. V praci jsem neprisla do styku s penezi a k lidem se chovala myslim stejne. Ale bylo prijemny kdyz mi na stole pristala nejaka malickost od klienta. Je to mile

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
3.8.15 12:30
@harpyje píše: šarloto, to je úplatek - jednoznačně. A zaměstnanec by si to od tebe neměl vzít a navíc tě poučit, že se chvoáš nevhodně. Doufám, že většina úředníků už má protikorupční školení a sami by to považovali za nevhodné.úředníkovi poděkuju, slovně ocením, že jsou dobrý úřad a ryhcle a precizně vyřizujou svou práci- NIKDY žádné dary, ani z peněz převedené do kytek nebo čokolády!

Úplatek za co? Za to, že se na mě paní úřednice usmívala? :think:

• Citovat
  • Upravit
Meha
3.8.15 13:42
@Cuddy píše:
@Meha Takze dat pani na urade penize (neco od cesty), kdyz si prijdu pro rychle vyrizenou vec, je v poradku?

To je hodně demagogické, bavily jsme se snad o službách, nikoli o úředních úkonech.
Ale pokud by úřednice byla ochotná, tak bych jí nějakou pozornost klidně dala, nikoli ale formou peněz. Stejně jako občas něco přinesu sestřičce.

• Citovat
  • Upravit
Meha
3.8.15 13:44
@Cuddy píše:

Myslím, že stačí zapojit hlavu a selský rozum, pak bys možná nemusela nad takovými věcmi přemýšlet.

• Citovat
  • Upravit
30936
3.8.15 13:46
@Meha píše:
Myslím, že stačí zapojit hlavu a selský rozum, pak bys možná nemusela nad takovými věcmi přemýšlet.

Taky si to odpust, komunikuji s tebou slusne nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.8.15 13:55
@Meha píše:
To je hodně demagogické, bavily jsme se snad o službách, nikoli o úředních úkonech.
Ale pokud by úřednice byla ochotná, tak bych jí nějakou pozornost klidně dala, nikoli ale formou peněz. Stejně jako občas něco přinesu sestřičce.

Ale ta paní na úřadě pro tebe vykoná SVOJI práci úplně stejně jako např. masér. Ten také vykonává SVOJI práci, za kterou dostane náležitě zaplaceno, stejně jako paní na úřadě..
Takže je jen a pouze na mě, zda budu chtít nebo nebudu chtít dát něco navíc. Rozhodně ale není ani slušnost ani povinnost něco dávat, ať se jedná o kohokoli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.8.15 14:01
@harpyje píše: šarloto, to je úplatek - jednoznačně. A zaměstnanec by si to od tebe neměl vzít a navíc tě poučit, že se chvoáš nevhodně. Doufám, že většina úředníků už má protikorupční školení a sami by to považovali za nevhodné.úředníkovi poděkuju, slovně ocením, že jsou dobrý úřad a ryhcle a precizně vyřizujou svou práci- NIKDY žádné dary, ani z peněz převedené do kytek nebo čokolády!

o úplatek se jedná v případě, že si u úředníka chceš zaplatit něco, co se běžně nedělá a je to třeba zakázané nebo nelegální. V případě, že ti úředník vyjde vstříc v nějaké věci, kterou by dřív nebo později stejnak pravděpodobně udělal, a ty mu za to dáš čokošku, není to úplatek. Jedná se třeba o to, že úředník zůstane kvůli tobě přesčas… pak je čokoláda pozornost za to, že kvůli tobě třeba smrděl dýl v práci.. o nic nelegálního se nejedná :nevim:

Ale dávat někomu dýška či čokolády „jen“ za to, že vykonal svou standardní práci není nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
3.8.15 14:04
@Lejaa píše:
Ale ta paní na úřadě pro tebe vykoná SVOJI práci úplně stejně jako např. masér. Ten také vykonává SVOJI práci, za kterou dostane náležitě zaplaceno, stejně jako paní na úřadě..
Takže je jen a pouze na mě, zda budu chtít nebo nebudu chtít dát něco navíc. Rozhodně ale není ani slušnost ani povinnost něco dávat, ať se jedná o kohokoli..

Když v tom necítíš rozdíl, tak je problém na Tvé straně přijímače.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová