Daňová sleva na čtyři děti

1068
21.5.17 18:38

Daňová sleva na čtyři děti

Dobrý den, prosím je tu někdo kdo by mi poradil ohledně daňový bonus a sleva naa dítě?
Máme čtyři děti, manžel si je uplatňuje všechny ve výplatě, kolik by mu to mělo dělat měsíčně?
Na výplatní pásce má dvě kolonky, daňový bonus na dítě a daňová sleva dítě. Ja jsem hledala na netu že na čtyři děti by mu to mělo dělat 6768kc/mesíčně, ale ve výplatnici je po sečtení těch dvou kolonek částka nižší a každý měsíc jiná. Je to tak v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5508
21.5.17 18:46

Daňové zvýhodnění je každý měsíc stejné, daňový bonus se liší podle toho, jaká záloha na daň je v konkrétním měsíci vyměřena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
21.5.17 18:48

Ještě je jeden důvod - na začátku roku bylo daňové zvýhodnění na první dítě 1117 měsíčně, teď to čerstvě zvedli o 150 Kč, takže to může nějaký rozdíl udělat, pokud už to účtují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56083
21.5.17 19:53
@canaglia píše:
Ještě je jeden důvod - na začátku roku bylo daňové zvýhodnění na první dítě 1117 měsíčně, teď to čerstvě zvedli o 150 Kč, takže to může nějaký rozdíl udělat, pokud už to účtují.

A pocita se to zpetne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
21.5.17 20:06
@jkra píše:
A pocita se to zpetne?

od ledna. Myslím, že to pak bude v ročním vyúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
21.5.17 20:19

My si to necháváme vyplácet jednou ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
22.5.17 05:53

@Zacharova nevím, jakou má manžel mzdu, ale není to spíš tím, že měsíčně může být bonus na děti max. 5025,– Kč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
22.5.17 06:04
@canaglia píše:

To máš nějaké chybné informace. Zvýhodnění na dítě se bude sice zvedat, ale na druhé a další děti. Nikoli na první. A pokud se to stihne, tak nejdříve od 1.7. V průběhu 2017 se nic neměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
22.5.17 09:14
@Hanula1212 píše:
To máš nějaké chybné informace. Zvýhodnění na dítě se bude sice zvedat, ale na druhé a další děti. Nikoli na první. A pokud se to stihne, tak nejdříve od 1.7. V průběhu 2017 se nic neměnilo.

Jo, dělají v tom trochu guláš, něco dohodneme a pak než se to prožene sněmovnou, tak se to posouvá, a to já už nesleduju, takže máš pravdu, posunulo se to.
Zvednutí na 2 a další by mělo platit pro celé zdaňovací období, ale účinnost to nabývá až v průběhu 2017, to zvednutí na první dítě bude asi až pro zdaňovací období 2018. Jsem trochu napřed, sorry.
 http://www.podnikatel.cz/…-zvyhodneni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat