Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Isiska píše:
Protože nejříve odečítá sebe a pak manželku - tzn. pokud nezaplatil na daních 2*24900, tak nemá nárok na víc, než na tu sumu, kterou zaplatil… Jsem se v tom zamotala - tak to chápu já
Jo, jasne, sleva na poplatnika
. Chapu
.
@ncc1701 píše:
Teď jsem to řešila s jednou, která to údajně řešila za kamarádku na rodičáku a jejího chlapa na pracáku a byla straaaašně vytočená, že jí nedaj těch 25 tisíc jako jinejm a kde že je ta spravedlnost.
Tak takových je jistě víc, kteří daně neplatí, ale chtěli by je vracet ![]()
@ncc1701 píše:
Teď jsem to řešila s jednou, která to údajně řešila za kamarádku na rodičáku a jejího chlapa na pracáku a byla straaaašně vytočená, že jí nedaj těch 25 tisíc jako jinejm a kde že je ta spravedlnost.
A chudacek muj manzel, ktery nema narok na nic, protoze ja jsem tak blba, ze si ve svem volnem case na rodicaku jeste vydelavam, misto toho, abych si to nechala zaplatit statem ![]()
Cimz proboha nechci urazit nikoho, kdo tu slevu pobira!
Manželovi na mě vrací každý rok.ale nesmim si za ten rok vydělat víc jak…nějakou částku ted nevim jakou vždy vraceji když jsem byla na pracáku nebo na mateřské nebo na část. uvazku to jsem té dané částky za rok nikdy nedosáhla tak vždy vrátily.
určitě bude muset vypasat nějaký papír o tvém příjmu.
@irca11 píše:
Manželovi na mě vrací každý rok.ale nesmim si za ten rok vydělat víc jak…nějakou částku ted nevim jakou vždy vraceji když jsem byla na pracáku nebo na mateřské nebo na část. uvazku to jsem té dané částky za rok nikdy nedosáhla tak vždy vrátily.
68000,– ![]()
@KPKristy děkuji já si nemohla vzpomenout vim že jsme to počítaly někdy předtim jak jsem pracovala.
Příspěvek upraven 06.04.14 v 13:02
@irca11 píše:
68 000 Kc za rok, doklada se cestne prohlaseni manzelky, ze tohoto prijmu nedosahla. Rodicovsky prispevek se do toho nepocita, PPMka (materska) ano.
@KPKristy píše:
Tak takových je jistě víc, kteří daně neplatí, ale chtěli by je vracet
Ale oni si myslí, že je platěj - třeba ve formě spotřební daně, když si jdou pro cigára…
![]()
@ncc1701 píše:
Ale oni si myslí, že je platěj - třeba ve formě spotřební daně, když si jdou pro cigára…![]()
![]()
To se ale asi nebavíme o rodině, kde maminka je na RD a tatínek právě přišel o místo z důvodu nadbytečnosti, kde pracoval dvacet let, že? ![]()
@ncc1701 píše:
@KPKristy
Maminka je na RD a partner na ÚP a vydělává si „načerno“
No jo no, tak těžko může dostat daně, když žádný neodvádí
![]()
Chápu dobře, že pokud jsem na RD a pobírám příspěvek, k tomu mám příjem vyšší než 100.000,– Kč, tak nemá cenu, aby si mě manžel uplatňoval?
Díky
@Anonymní píše:
Chápu dobře, že pokud jsem na RD a pobírám příspěvek, k tomu mám příjem vyšší než 100.000,– Kč, tak nemá cenu, aby si mě manžel uplatňoval?
Díky
chápeš to dobře..