Daňová úleva na manželku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ncc1701
6.4.14 12:53
@Isiska píše:
No pokud během roku nezaplatil na daních cca 50.000 tak mu nic nevrátí - o ty odečítatelné položky se snižuje základ daně. Pokud ty daně navíc nezaplatil, tak nedostane nic.
To by lidi na pracáku si mohli podat daňové přiznání, že nic nevydělali, nic neplatili a vracela by se jim částka za ně samotné a případné další členy rodiny? - tak to nejde…

Teď jsem to řešila s jednou, která to údajně řešila za kamarádku na rodičáku a jejího chlapa na pracáku a byla straaaašně vytočená, že jí nedaj těch 25 tisíc jako jinejm a kde že je ta spravedlnost.

• Citovat
  • Upravit
972
6.4.14 12:53
@Isiska píše:
Protože nejříve odečítá sebe a pak manželku - tzn. pokud nezaplatil na daních 2*24900, tak nemá nárok na víc, než na tu sumu, kterou zaplatil :D… Jsem se v tom zamotala - tak to chápu já :)

Jo, jasne, sleva na poplatnika :-). Chapu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.4.14 12:54
@ncc1701 píše:
Teď jsem to řešila s jednou, která to údajně řešila za kamarádku na rodičáku a jejího chlapa na pracáku a byla straaaašně vytočená, že jí nedaj těch 25 tisíc jako jinejm a kde že je ta spravedlnost.

Tak takových je jistě víc, kteří daně neplatí, ale chtěli by je vracet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
6.4.14 12:55
@ncc1701 píše:

A chudacek muj manzel, ktery nema narok na nic, protoze ja jsem tak blba, ze si ve svem volnem case na rodicaku jeste vydelavam, misto toho, abych si to nechala zaplatit statem :-)
Cimz proboha nechci urazit nikoho, kdo tu slevu pobira!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
6.4.14 12:59

Manželovi na mě vrací každý rok.ale nesmim si za ten rok vydělat víc jak…nějakou částku ted nevim jakou vždy vraceji když jsem byla na pracáku nebo na mateřské nebo na část. uvazku to jsem té dané částky za rok nikdy nedosáhla tak vždy vrátily.
určitě bude muset vypasat nějaký papír o tvém příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.4.14 13:00
@irca11 píše:
Manželovi na mě vrací každý rok.ale nesmim si za ten rok vydělat víc jak…nějakou částku ted nevim jakou vždy vraceji když jsem byla na pracáku nebo na mateřské nebo na část. uvazku to jsem té dané částky za rok nikdy nedosáhla tak vždy vrátily.

68000,– :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
6.4.14 13:00

Manžel samozdřejmě pracuje tak mu daně dělají v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
6.4.14 13:01

@KPKristy děkuji já si nemohla vzpomenout vim že jsme to počítaly někdy předtim jak jsem pracovala.

Příspěvek upraven 06.04.14 v 13:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
6.4.14 13:02
@irca11 píše:

68 000 Kc za rok, doklada se cestne prohlaseni manzelky, ze tohoto prijmu nedosahla. Rodicovsky prispevek se do toho nepocita, PPMka (materska) ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
6.4.14 13:02
@KPKristy píše:
Tak takových je jistě víc, kteří daně neplatí, ale chtěli by je vracet :lol:

Ale oni si myslí, že je platěj - třeba ve formě spotřební daně, když si jdou pro cigára… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
46669
6.4.14 13:05
@ncc1701 píše:
Ale oni si myslí, že je platěj - třeba ve formě spotřební daně, když si jdou pro cigára… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To se ale asi nebavíme o rodině, kde maminka je na RD a tatínek právě přišel o místo z důvodu nadbytečnosti, kde pracoval dvacet let, že? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
6.4.14 13:08

@KPKristy
Maminka je na RD a partner na ÚP a vydělává si „načerno“ :-)

• Citovat
  • Upravit
46669
6.4.14 13:14
@ncc1701 píše:
@KPKristy
Maminka je na RD a partner na ÚP a vydělává si „načerno“ :-)

No jo no, tak těžko může dostat daně, když žádný neodvádí :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.14 14:11

Chápu dobře, že pokud jsem na RD a pobírám příspěvek, k tomu mám příjem vyšší než 100.000,– Kč, tak nemá cenu, aby si mě manžel uplatňoval?
 Díky

• Citovat
  • Upravit
LuMiTa
6.4.14 14:12
@Anonymní píše:
Chápu dobře, že pokud jsem na RD a pobírám příspěvek, k tomu mám příjem vyšší než 100.000,– Kč, tak nemá cenu, aby si mě manžel uplatňoval?
Díky

chápeš to dobře..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák