Dárky od babiček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10425
12.3.18 11:50

U nasich i u tchanovcu jsou sbirky hracek po nas/manzelovi a jeho sestrach. Sem tam se objevi nejaka nova, nekdy si to, co dostane (svatky, narozky, Vanoce) necha u babicky. Tchyne i moje mamka sem tam koupi nebo usijou nejake obleceni, dobrotu, vec na tvoreni… moje mamka pravidelne hlida a kupuje si i pleny (ja bych ji je klidne koupila, ale nechce). Ale vse je dobrovolne, nic po nikom nechci (krom toho hlidani :D ale to je nastesti take dobrovolne). Kdyby tam hracky nebyly, nakoupim je tam v rozumnem mnozstvi, necham tam cast naseho obleceni, at furt nevozim sem a tam atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.3.18 11:51
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě, jestli babicky vašim detickam, kupiji nejake veci i mimo napr. Vánoce, narozeniny… Mám malého 9m, moje mamka treba nakoupila par hracek k nim domů aby si mel s cim hrat, kdyz prijedeme na navstevu nebo bude u ní. Nebo treba kdyz jdeme spolecne nekam, tak mu neco vezme.. Na Vanoce taky par hracek, jinak jeste spis prakticke věci…

Ale treba tchýně, tak ta vubec, vzdycky kdyz k nim jedeme musim s sebou tahat porad nase hracky, aby se maly trosku zabavil, coz mi uprimne uz docela zacina vadit s sebou porad tahat takovych věci. Na Vánoce od ní dostal ponožky a 2 bodycka. Navíc, coz taky moc nechapu, nikdy nenavrhla ze by s náma sla treba na prochazku, nebo si malyho sama vzala v kočárku, kazdopadne já do toho nikoho nutit nehodlam a pokud sama nechce, tak prosim.

Vím, ze to vubec neni o nakupovani veci a predhaneni se kdo koupi lepsi hracku, ale proste mi vadí že se neporidi nejakou zabavu pro maleho k sobe domů.

proč by měla? nechápu.. u nás si k jedné babi taky vozíme hračky, některé tam po domluvě necháváme. Nevidim důvod proč by měla kupovat hračky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15461
12.3.18 11:52

Ještě pleny a jídlo pro dítě ať koupí… aby jsi se nemusela unavovat taháním takových věcí :roll:

Ne malá nemá u tchýně žádné hračky. A když někam jedeme, tak ani žádné hračky nevozíme. Je to zbytečné. Má tam jiné zájmy, než si hrát s hračkami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.3.18 12:02

A to je takový problém vzít těch pár hraček? Neměla by u sebe doma udělat pro tebe a dítě i vlastní pokoj?
A s tím kočárkem… třeba se nechce vnucovat. Takže není nic snazšího než použít pusu a říct jí, jeslti nechce jít s vámi na procházku nebo i sama povozit kočárek.

• Citovat
  • Upravit
3739
12.3.18 12:06

Stačí koš s kramlíky a jak tu někdo psal, plechový hrnek a vařečka a dítě se zabaví na několik hodin. věší může navlíkat těstoviny na šňůru, pár prázdných pikslí od šamponu nebo od pasty a je taky zábava. V životě jsem nikam nevozila hračky. Maximálně jedno malé autíčko, když jsme čekali někde na úřadě. A děcka mi v kočárku nevozila ani jedna babička. Nevím o tom, že by to některé dítě nějak poznamenalo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
12.3.18 12:13

Ani moji rodiče, ani manželovi dětem hračky mimo narozky, vánoce, atd. dárky nekupují. Max nějakou maličkost typu kindervejce. U našich mají hračky, co jsem tam dovezla já z domu, u tchánovců hračky po manželovi a jeho bráchovi. Jinak hračky na narozeniny, atd. nakupuji já, předám je prarodičům a oni mi za to dají peníze. Neví, co kupovat a co děcka doma mají, tak si to radši nechají koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1358
12.3.18 12:29

:-o Tak sice nejsem tchyně, ale převádím to na svou neteř a synovce. Občas sestra chce, jestli bych pohlídala, občas chci hlídat sama, ale jelikož sama děti ještě nemám, zatím se snažíme, tak mě ani nenapadlo vybavovat si domácnost hračkami pro děti, když mi sestra dává děti na hlídání, byly vždy jako menší komplet vybavené vč. plenek, jídla, hraček… A nikdy mě nenapadlo, že by to mělo být jinak. 8o Hračky jim nakupuji i mimo obvyklé termíny, nebo třeba oblečení, když se mi něco líbí, tak to prostě koupím, ale doma si to nenechávám, sestra jednou dovezla tašku s různými věcmi, na malování, plyšák, nějaké blbůstky, že toho má doma hromadu, tak že to u mě nechá - v pořádku. Teď už je jedno dítě starší, že jí normálně, tak mu nevozí jídlo, to je jasné, že vařím pro nás, tak jí s náma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.3.18 12:32
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě, jestli babicky vašim detickam, kupiji nejake veci i mimo napr. Vánoce, narozeniny… Mám malého 9m, moje mamka treba nakoupila par hracek k nim domů aby si mel s cim hrat, kdyz prijedeme na navstevu nebo bude u ní. Nebo treba kdyz jdeme spolecne nekam, tak mu neco vezme.. Na Vanoce taky par hracek, jinak jeste spis prakticke věci…

Ale treba tchýně, tak ta vubec, vzdycky kdyz k nim jedeme musim s sebou tahat porad nase hracky, aby se maly trosku zabavil, coz mi uprimne uz docela zacina vadit s sebou porad tahat takovych věci. Na Vánoce od ní dostal ponožky a 2 bodycka. Navíc, coz taky moc nechapu, nikdy nenavrhla ze by s náma sla treba na prochazku, nebo si malyho sama vzala v kočárku, kazdopadne já do toho nikoho nutit nehodlam a pokud sama nechce, tak prosim.

Vím, ze to vubec neni o nakupovani veci a predhaneni se kdo koupi lepsi hracku, ale proste mi vadí že se neporidi nejakou zabavu pro maleho k sobe domů.

Mámu nemám, ale nejspíš by taky nic extra nekupovala. Tchýně vytáhla hračky po dětech, něco pamatuje ještě jeho tatínka a strýce. Dárky mu dává, ale to má na doma. Když něco chce, vezme si to s sebou. Nechápu, co řešíš. Tak tam něco dovez a popros, jestli by to v krabici někde nemohlo být. Ale děti si opravdu vyhrají s málem a s něčím, co hračka ani není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
12.3.18 12:32

Tchyně kupuje dceři pořád něco - hračky, oblečení, jídlo… Moje mamka ji koupila jenom botičky a to ještě tím stylem, že jsme je vybrali my a ona je zaplatila. Ale zase se malé hodně věnuje, často hlídá a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1358
12.3.18 12:34

Jo a ještě jsem chtěla dodat, že největší úspěch u nás mají vařečky, pokličky od hrnců a když můžou vytahovat věci ze špajzky nebo kapesníčky z krabice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
12.3.18 12:39
@Aromalampa píše:
Jo a ještě jsem chtěla dodat, že největší úspěch u nás mají vařečky, pokličky od hrnců a když můžou vytahovat věci ze špajzky nebo kapesníčky z krabice.

A šuplík kde jsou plastové dózy a misky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
12.3.18 12:39

K nasim jsem kdysi privezla bednu dupla, u tchanovcu byl slapaci traktor a par velkych Bruderu. Pri navstevach jsme tam i tak vzdycky dotahli dalsi veci, to same na chatu. Prarodice nikdy nekupovali hracky aby si meli u nich vnoucata s cim hrat. Deda rozdal hrabe a motycky nebo kropac ci hadici a bylo vyreseno. Druhy deda vzal kluky do dilny nebo na pudu. A na hracky si nikdo ani nevzpomnel. Darky jim samozrejme davali, ale jenom vanoce, narozeniny a svatky. A vetsinou po porade s nami, protoze si nebyli jisti vyberem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
12.3.18 12:49

Vzhledem k tomu, že vím, kolik toho dnešní děti mají, tak si myslím, že by nebyl takový problém část hraček vzít a u tchyně je nechat nastálo. Tak jsem to dělal já.
Tohleto nemám ráda, hledáš problémy, kde nejsou :nevim:
U nás je to opačně. Manželovi rodiče by naše děti zasypali hračkama a naši jsou spíš takový praktický. Pro tebe by to bylo asi špatně, já to beru, jak to je a jsem za to ráda.
Beru zkrátka oboje rodiče takový, jaký jsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
12.3.18 12:52
@kontramatka píše:
A šuplík kde jsou plastové dózy a misky :jazyk:

Já kvůli tomu předělávala celou linku. Keramické a skleněné nahoru, plastové dolů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.18 13:02

S tchyni mame uplne normalni vztah, žádný negativní urcite není, jen se do niceho proste nehrne, kdyz tam jsme maleho pochova vsechno, ale sama mi nikdy nerekla. Nikdy jsem se k ni nijak spatne nechovala, takze nemá duvod se me nezeptat… uz kdyz byl syn malicky, tak si ani sama nerekla ze ho chce pochovat, parkrat jsem se ji zeptala sama jestli ho nechce, pak me to prestalo bavit a nedelala jsem to, tak pak pomalu zacala sama. S prochazkama to same, nevim proc bych mela nekoho premlouvat aby sel s nami. Me mamce taky nerikam a rekne si sama. Mam k obema uplne stejny pristup, zadne rozdily nedelam ;). Jen mi proste prijde ze tchyne je k synovi vic odtazita. Nepotrebuju zahrnout hrackami, my mame doma taky jen to nejnutnější. Ale ja to asi vidim jinak, pro ostatni bych se mohla rozdat, mimochodem i pro tchyni ( pro ty co tu pisou neco o mem negativnim postoji :).zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4