Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Oříšky se opravdu nehodí kvůli zubům. Já třeba tátovi nechávám nakombinovat belgické pralinky do plechovky, vždycky požádám bez oříšků. Dřív jsem mu dávala knihy, vždycky hodně četl, ale holt špatně vidí je po operaci šedého zákalu a už čtení moc nedá. Ale zařídili a zaplatili jsme mu internetovou TV aby si mohl přeskakovat reklamy a nahrávat pořady. Vloni jsme mu se synem dali obrovského plyšáka, protože si jednou postěžoval ( ne teda nám, vím to od mámy ), že jako dítě žádného plyšáka neměl. Tak dostal plyšového psa, kterého nám jako dárek k objednávce poslali z eshopu Maxík. Posadil ho doprostřed gauče a používá ho jako polštář při sledování TV. Mamce dávám kosmetickou taštičku Vichy a pak protože má na noze lupenku, tak jí vždycky zabalím pár přípravků na suchou kůži. Každý rok jinou značku aby mohla vyzkoušet co ji víc vyhovuje. Kdyby mi to vrátila s tím, že ji štvu a proč jí pořád něco dávám, tak se na to vykašlu. Tchýně nic nechce, přesně v duchu tvé mamky, tak nic nedostává. Horší je situace, kdy dotyčný nic nechce, ale běda kdyby nic nedostal. To byla babička. Cokoliv dostala bylo špatně a kdyby nedostala nic tak snad volá i do radia jak se na ní všichni vykašlali. To je pak na palici.
@Sára 1 Proč jim vnucujes dárky když je nechtějí? Moje babička byla taky taková, nikdy nic nechtěla, všechno zkritizovala, dárky nám casem vracela se slovy, že se nám to zřejmě líbilo když jsme ji to koupili, atd. Takže už X let ode mě nic nedostává, jen k narozeninám kytku, ty má ráda kupodivu ![]()
Tak já teda zírám
. Ano, taky to s částí rodiny máme tak, že neví, co chtějí, nechtějí překvápka nebo kravinky a vše, co potřebuji si koupí - no tak to děláme tak, že to, co teda potřebují, a stejně by si to koupili, pořídíme my. Sice to není překvápko, ale oni dostanou to chtěli a potřebovali, a my víme že jsme je potěšili. Ale nějaký průpovídky kolem dárků, vracení, ošklíbání se, to bych teda neudělala ani kdybych dostala sebevětší kravinu. To jsem teda od nikoho nezažila. Někteří rodiče asi zapomněli na pravidla slušného chování a nějaký projev vděku za to, že se někdo alespoň snažil je potěšit. To je vrchol buranství, fakt
.
@Ijen píše:
Oříšky se opravdu nehodí kvůli zubům. Já třeba tátovi nechávám nakombinovat belgické pralinky do plechovky, vždycky požádám bez oříšků. Dřív jsem mu dávala knihy, vždycky hodně četl, ale holt špatně vidí je po operaci šedého zákalu a už čtení moc nedá. Ale zařídili a zaplatili jsme mu internetovou TV aby si mohl přeskakovat reklamy a nahrávat pořady. Vloni jsme mu se synem dali obrovského plyšáka, protože si jednou postěžoval ( ne teda nám, vím to od mámy ), že jako dítě žádného plyšáka neměl. Tak dostal plyšového psa, kterého nám jako dárek k objednávce poslali z eshopu Maxík. Posadil ho doprostřed gauče a používá ho jako polštář při sledování TV. Mamce dávám kosmetickou taštičku Vichy a pak protože má na noze lupenku, tak jí vždycky zabalím pár přípravků na suchou kůži. Každý rok jinou značku aby mohla vyzkoušet co ji víc vyhovuje. Kdyby mi to vrátila s tím, že ji štvu a proč jí pořád něco dávám, tak se na to vykašlu. Tchýně nic nechce, přesně v duchu tvé mamky, tak nic nedostává. Horší je situace, kdy dotyčný nic nechce, ale běda kdyby nic nedostal. To byla babička. Cokoliv dostala bylo špatně a kdyby nedostala nic tak snad volá i do radia jak se na ní všichni vykašlali. To je pak na palici.
Jo, ta hračka je dobrej napad, muj tata kazdej rok dostaval od babičky montisystem, takova klasika na vánoce kdyz jsme byli maly
pak to měl vystaveny v obyvaku na skrini ![]()
Tak jsme mu ho loni koupili k vánocum
a jako bylo to hezky, zavzpominal..
Dokoce ho i sestavil
ikdyz po hooooodne dlouhý dobe ![]()
@Sára 1
Tak mě tak napadlo, co kdybys koupila degustační balíček piv?
Já koupila taťkovi vánoční edici Svijany i se sklenicí za cca 200 Kč v Globusu, ale vím, že to mívají třeba i v Kauflandu
Drahé to není a chlapy to potěší, ochutnání více druhů ![]()
@Kokoska200 píše:
@Sára 1
Tak mě tak napadlo, co kdybys koupila degustační balíček piv?Já koupila taťkovi vánoční edici Svijany i se sklenicí za cca 200 Kč v Globusu, ale vím, že to mívají třeba i v Kauflandu
Drahé to není a chlapy to potěší, ochutnání více druhů
Má jen svá oblíbená piva, má jich prý zásobu a kdybych to nekoupila v akci, jako to kupuje on, tak by bylo zle.
Ale už jsem to nějak tak napůl vyřešila. K narozeninám jsem koupila nějaké jídlo a dostala jsem vynadáno, že jsem si radši měla koupit něco sobě.
@Sára 1
Tak pak už snad jen něco vyrobit, buď ty nebo děti
buď na jídlo, vaječňák, utopenci, nakládaný hermelín, oříšky v čokoládě/karamelu, různé oříškové krémy a nebo namalovat obraz nebo děti něco namalovat nebo vyrobit, třeba mýdlo, svíci, fotorámeček s fotkou, je toho spousty.. a na to ti nemůžou říct nic, to je z lásky a „zadarmo“ ![]()
Rodičům dávám společný dar, nějaký welness pobyt je parádní..
@Sára 1 Nezlob se, ale mě takhle někdo otravovat co chci, taky nechci nic. Dárky jsou o tom, že potěšís a překvapila druhého. Že mu celý rok jsi na blízku, vnímáš a sleduješ co má rád a co by se mu třeba hodilo. Ne, že začneš měsíc před Vánoci dotírat, jestli to a tamto a proč ne a že jsou nevděčný.
Tohle dělá přesně moje máma. Nikdy si nevšimla jaký mám vkus, co mi voní, nebo chutná, co bych potřebovala nebo si přála. Vždycky něco jen tak narychlo koupí podle sebe a popravdě mám chuť jí to hodit na hlavu. Zajímavé, že u tchýně, která mě zná zlomek času, co máma, to jde. Potěší maličkostí
. A je to o tom vnímat ty druhé. Ne si pořád mlet svou, jak jsou nevděčný a ty chudák nevíš co honem koupit.
Je toho tolik, stačí změnit přístup.
Anonym, máma.
@Anonymní píše:
@Sára 1 Nezlob se, ale mě takhle někdo otravovat co chci, taky nechci nic. Dárky jsou o tom, že potěšís a překvapila druhého. Že mu celý rok jsi na blízku, vnímáš a sleduješ co má rád a co by se mu třeba hodilo. Ne, že začneš měsíc před Vánoci dotírat, jestli to a tamto a proč ne a že jsou nevděčný.Tohle dělá přesně moje máma. Nikdy si nevšimla jaký mám vkus, co mi voní, nebo chutná, co bych potřebovala nebo si přála. Vždycky něco jen tak narychlo koupí podle sebe a popravdě mám chuť jí to hodit na hlavu. Zajímavé, že u tchýně, která mě zná zlomek času, co máma, to jde. Potěší maličkostí
. A je to o tom vnímat ty druhé. Ne si pořád mlet svou, jak jsou nevděčný a ty chudák nevíš co honem koupit.
Anonym, máma.
Ale zakladatelka tu psala, ze at jim da COKOLI, veci ktery běžně používají, mají radi, tak ji reknou, ze to neměla kupovat, že oni si to určitě koupí v akcích levněji atd. Kdyby koupila nejaky parfém u kteryho by vedela, že mámě bude vonet, tak zas bude rikat, ze to bylo drahy a neměla to kupovat.. A co psala, tak jsou vyloženě naštvaní za každý dárek..
Vždyť ji rekli at jim nedava ani kalendář s fotkama dětí
pritom tohle je vec, ktera většinu babicek potěší.
Nic jiného už mě totiž pro takové,,nic nechci! " nenapadá. ![]()
@Hanulínek píše:
Nic jiného už mě totiž pro takové,,nic nechci! " nenapadá.
@a12 píše:
Ale zakladatelka tu psala, ze at jim da COKOLI, veci ktery běžně používají, mají radi, tak ji reknou, ze to neměla kupovat, že oni si to určitě koupí v akcích levněji atd. Kdyby koupila nejaky parfém u kteryho by vedela, že mámě bude vonet, tak zas bude rikat, ze to bylo drahy a neměla to kupovat.. A co psala, tak jsou vyloženě naštvaní za každý dárek..
Vždyť ji rekli at jim nedava ani kalendář s fotkama dětípritom tohle je vec, ktera většinu babicek potěší.
Děkuji. ![]()
@Anonymní píše:
@Sára 1 Nezlob se, ale mě takhle někdo otravovat co chci, taky nechci nic. Dárky jsou o tom, že potěšís a překvapila druhého. Že mu celý rok jsi na blízku, vnímáš a sleduješ co má rád a co by se mu třeba hodilo. Ne, že začneš měsíc před Vánoci dotírat, jestli to a tamto a proč ne a že jsou nevděčný.Tohle dělá přesně moje máma. Nikdy si nevšimla jaký mám vkus, co mi voní, nebo chutná, co bych potřebovala nebo si přála. Vždycky něco jen tak narychlo koupí podle sebe a popravdě mám chuť jí to hodit na hlavu. Zajímavé, že u tchýně, která mě zná zlomek času, co máma, to jde. Potěší maličkostí
Anonym, máma.
Já nepotřebuji honem něco koupit. Sleduji celý rok, jestli něco nevymyslím. Párkrát jsem jen tak nadhodila, když mě něco napadlo - nemyslím teď, ale už dřív. Myslíš, že se ptám každý den, ať už mi konečně řeknou, co chtějí? Vůbec už to neřeším. To, co se mamka během roku vyjádřila, tak to samozřejmě dostane. Nejspíš na to už zapomněla. Jen mi to přijde málo, tak se snažím vymyslet ještě něco dalšího. Rovnou mě upozornila, že to, co dostávala, tak nic z toho nechce. Přitom mi přišlo, že ji to potěšilo. A nechce ani žádné překvapení. A když je toho tolik, tak mi teda poraď. Nemyslím, že bych psala, že jsou nevděčný. Max. že se nezavděčím ničím. Chtějí si vše koupit sami.