Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
@Bondatrova ja bych volila jako ty. Radeji prostituce a uzit si tonez darovani.
@JuliF kdyby jsi byla moje dcera a prisla s tim co jsi napsala vyse, tak te vyfackuju. Problem s delohou, potrat, pekne podminky pro darovaniSkodis si kocko. A tu genetku ti udela kazde reprodukcni centrum nebo te odesle na specializovane pracoviste zdarma na pojistovnu. Staci tam jit, ze chces otehotnet a oni te dovysetri a ani nemusis podstoupit zadne ivf…Plati se pouze genetika embryi, ale tu ti jaksi jen z vajicek neudelaji.
Nicmene je to plne tvoje vec, ja jen pisu z vlastni desetilete zkusenosti. Hodne stesti at vysedis kopu vajec![]()
Nevím co Vy jste se za…dámu, ale já Vám tykání nenabídla.
Potrat, si myslíte co, že jsem si dávala pěstí fo břicha nebo co? Ještě, že Vaše dcera nejsem.. Protože bych chodila kanálama.
Raději darování, než mít kupu breberek a chorob.
Zbytek raději bez komentáře…
![]()
@JuliF píše:
Tak to já bych se zase nikdy nesnížila k tomu, dělat prostitutku.![]()
Ano známé se to vyplatilo.. Protože se o miminko snažila s manželem 6 let. Což už je docela hodně. Já děti nemám..Snad je jednou budu mít a to, že budou někde běhat se stejným DNA malý cvrčci.. Víte kolika ženám to pomůže? To máte to samé, jako spermabanky. Kdyby nebylo mužů, co chodí darovat, tak také spousty žen, či jiných párů nemá dítko… Co člověk, jiný názor.. Toť asi vše.
Ano, bude třeba někde běhat dítě, které je podobné tvojí matce, má výborný hudební sluch po tvém dědečkovi, má stejné problémy jako ty…
Nevadilo by Ti, jak se to dítě má, hlavně, je-li šťastné, zda ho někdo netýrá… dá se předpokládat, že rodiče, kteří podstoupili ivf a dali nemalou částku tak budou nadšeni, ale nikdy nevíš…
Odsuzuji i darování spermatu u muže, kdybych se dozvěděla, že chlap daroval, tak by to byl pro mě důvod k rozchodu, snad bych přenesla přes srdce jen to, kdyby to udělal např. jako hloupý 18letý kluk a nevěděl, proč to vlastně dělá…
@JuliF jenze chlap si pri ejakulaci do kelimku uzije. Zena si to neuzije ani fyzicky a ani psychicky, neco do sebe rve a ma narkozu, bolesti po punkci… ma kratkodobe ( hormony, navaly, buseni srdce, zmena tlaku, otok vajecniku a tekutina v brise, bolest po punkci, rozhozeni cyklu…) a dlouhodobe( chlupata brada, veskere chlupy po tele tmavsi a silnejsi, nekolikanasobne zvysene riziko rakoviny..) dopady. To chlap nema. A ty po tom vsem co podstoupis nyni a i v budoucnu treba ani radost nikomu neudelas jelikoz vejce nepreziji, neoplodni ci se nechyti. Takze zbytecny stres.
Nicmene opravdu dekuji za vsechny zeny kterym mozna pomuzes. Pro ne jsi dar a myslim to vazne!
![]()
@JuliF je videt, ze jsi na EM zacatecnik jelikoz tady si tykaji vsichny
. Za dalsi jak jsi prisla na to, ze jsem psala neco o bouchani pesti do bricha? ( mam v nebicku 4andilky tudiz od nekoho takoveho necekej, ze ti bude psat o bouchani pesti do bricha). Naopak celou dobu jsem stala na tve strane. Napsala jsem, ze skodis sama sobe. Ja bych nechtela, aby si ma dcera takto nicila zdravi darovanim vajicek kdyz sama neni v poradku. Chtela bych pro ni to nejlepsi. Ja ti nic spatneho nenapsala a ve vsech prispevcich pisu jak obrovsky dar davaji darkyne prijemkynim a ze tomu fandim. Jen sama bych uz po tom co vim do toho nesla zvlaste v pripade potizi. ![]()
Breberky nemam a mit nebudu jelikoz prostituci nemam v planu. Spolu s @Bondatrova jsme to psaly jen jako prirovnani ne ze pujdem slapat.
A kdyz napisu mlade damy tak to neni mysleno ironicky.
Takze se priste zdrz takovych agresivnich komentaru.
Tady jde převážně o byznys… ty dámy, které chtějí pomáhat, tak běžte darovat krev, kostní dřeň…
Budu upřímná, kdyby mi někdo nabídl za darování půl mega, tak se přiznávám, že bych chvíli váhala a představa těchto peněz by velmi lákala, nicméně potom bych se stejně zarazila nad tím, že někde budou moje biologické děti… a nepodstoupila bych to, někomu stačí 20 litrů a jít opakovaně… nechápu, opravdu ne a ocenila bych, kdyby tady nějaká dáma napsala pravdu o tom, že to dělá pro prachy…
@Bondatrova kdyby jsi mela vyplatu 7000,– jak dotycna tak by jsi na to hledela asi jinak. 20 000,– je pro tuto slecnu ci mladou pani asi urcite dost penez. To nenasetri jen tak…bohuzel
A kdyz potom prijemkyne vysoli caru penize za jejich peci plus za odmenu darkyne tak je to mazec. Kdyby za to davaly 100 000,– tak vymreme
ach jo nekdy si rikam jak je ten svet „spravedlivej“. A zrovna dneska zas jesna hodila dite do kontejneru. Ta si toho nevazi a jina za to musi platit. To me strasne stve a stvalo o to vic kdyz jsme se 10 let marne snazili a platili doktorum ![]()
Kdybych to dělala pro peníze, tak si najdu kliniku, kde dostanu moře peněz. A ne, kde dostanu o proti tomu, co dostávají jiní nic… Komentář nebyl agresivní. Po písmenkách se to těžko pozná.
Loučím se s Vámi, musí pracovat…
@Bondatrova píše:
Může mi tady někdo z vás vysvětlit, proč se necháte nadopovat koňskýma dávkama hormonů a necháte si odebrat vaše vajíčka-genetickou informaci-vaše genetické potomstvo v té nejranější formě za nějakých směšných 20.000,–Kč???Co vás k tomu vede? Nechci se nikoho dotknout, ale vidím za tímto jen hamižnost.
prachy, hamižnost, neúcta ke svému zdraví…jak jednoduché
@JuliF no agresivni byl a jeste dost urazejici. Precti si ho po sobe jeste jednou. Tato pismenka jsou dost jednoznacna
![]()
@Burj Chalifa presne napsano. Neucta ke svemu zdravi zvlaste kdyz uz dotycna potize s vlastni plodnosti ma. ![]()
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa presne napsano. Neucta ke svemu zdravi zvlaste kdyz uz dotycna potize s vlastni plodnosti ma.
hamižnost, nic víc. K tomu po opakované hormonální stimulaci neplodnost a ještě vyšší pravděpodobnost rakoviny. Hlavně bez keců že to dělala z altruismu.
Proč? Třeba proto, že chtějí pomoci… Já osobně jsem dokonce o darování vajíček kdysi dávno uvažovala, protože moje sestřenice měla vělké problémy otěhotnět.
Nakonec se to neuskutečnilo, odjela jsem do zahraničí.
Nakonec i já mám za sebou několik IVF, protože i já mám velké problémy otěhotnět a jeden čas to vypadalo že ze mne nebude dárkyně, ale příjemkyně.
Nicméně pro Tvojí informaci - jedním IVF se zásoba vajíček opravdu nevyčerpá.
Navíc valná většina center dělá dárkyním před samotným darováním spoustu testu, mj. i hormonální profil. A často pak potenciálním dárkyním říkají, že je nevezmou a naopak, ať sami uvažují o dítěti co možná nejdříve, protože budou mít problémy otěhotnět.
Víš něco o EPIGENETICE? O tom, že dárkyně sice dodá vajíčko a DNA, nicméně příjemkyně, ta, která dítě odnosí, velmi významně ovlivní, které geny budou aktivovány??? DNA každého z nás obsahuje „zdrojový kód“ k milionu talentů, schopností, povahových rysů, ale jen některý z nich se aktivují (i proto sourozenci nebývají stejní, ač mají od rodičů stejné DNA).
Jo a pro onu anonymní, co tu psala a chlupech na bradě, ochlupení po těle atp… to je dost scifi a nebo velmi, velmi zřídkavý NÚ. Bohužel znám spoustu žen, které IVF podstupují a to dost často i opakovaně.. a takovéhle NÚ nemá snad žádná. Výkyvy nálad, ospalost, pocity na zvracení… ano, ale né všechny. Já mám za sebou 7 IVF a bylo mi 1× špatně a občas jsem bývala podrážděná.
@Bondatrova píše:
Může mi tady někdo z vás vysvětlit, proč se necháte nadopovat koňskýma dávkama hormonů a necháte si odebrat vaše vajíčka-genetickou informaci-vaše genetické potomstvo v té nejranější formě za nějakých směšných 20.000,–Kč???Co vás k tomu vede? Nechci se nikoho dotknout, ale vidím za tímto jen hamižnost.
@Anonymní píše:
Proč? Třeba proto, že chtějí pomoci… Já osobně jsem dokonce o darování vajíček kdysi dávno uvažovala, protože moje sestřenice měla vělké problémy otěhotnět.
Nakonec se to neuskutečnilo, odjela jsem do zahraničí.
Nakonec i já mám za sebou několik IVF, protože i já mám velké problémy otěhotnět a jeden čas to vypadalo že ze mne nebude dárkyně, ale příjemkyně.Nicméně pro Tvojí informaci - jedním IVF se zásoba vajíček opravdu nevyčerpá.
Navíc valná většina center dělá dárkyním před samotným darováním spoustu testu, mj. i hormonální profil. A často pak potenciálním dárkyním říkají, že je nevezmou a naopak, ať sami uvažují o dítěti co možná nejdříve, protože budou mít problémy otěhotnět.Víš něco o EPIGENETICE? O tom, že dárkyně sice dodá vajíčko a DNA, nicméně příjemkyně, ta, která dítě odnosí, velmi významně ovlivní, které geny budou aktivovány??? DNA každého z nás obsahuje „zdrojový kód“ k milionu talentů, schopností, povahových rysů, ale jen některý z nich se aktivují (i proto sourozenci nebývají stejní, ač mají od rodičů stejné DNA).
Jo a pro onu anonymní, co tu psala a chlupech na bradě, ochlupení po těle atp… to je dost scifi a nebo velmi, velmi zřídkavý NÚ. Bohužel znám spoustu žen, které IVF podstupují a to dost často i opakovaně.. a takovéhle NÚ nemá snad žádná. Výkyvy nálad, ospalost, pocity na zvracení… ano, ale né všechny. Já mám za sebou 7 IVF a bylo mi 1× špatně a občas jsem bývala podrážděná.
O epigenetice nevím nic…
ALE, mně by bylo úplně jedno, který z milionu talentů se aktivuje, protože pořád by tam byly moje geny a geny pana, který dodá sperma…
Takže… to dítě by z poloviny bylo moje a na tom by už nikdo nikdy nic nezměnil… Samozřejmě biologicky moje, matka by byla ta, která by dítě z DV odnosila, porodila, vychovávala…
@Bondatrova tak když Ti to tak vadí, tak to prostě nedělej
. Nikdo Tebe osobně vajíčka darovat nenutí. Ženy, které vajíčka darují, Tobě osobně nijak neubližují, tak se do nich nenavážej (přijde mi, že máš potřebu tento svůj názor ventilovat v každé diskusi o DV, DS, či je připadně zakládat).
Ano, určite jsou mezi dárkyněmi ty, které to dělají primárně pro peníze. Ale je tam také hodně žen, které to dělají proto, že chtějí pomoci. A proč nedarují krev nebo plazmu??? Protože už zažily, jak krásné to je být mámou a chtějí ten pocit dopřát i těm, které by to jinak nezažily. Kdyby sis pročetla i tohle vlákno, tehle důvod tu najdeš dost často.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@Bondatrova ja bych volila jako ty. Radeji prostituce a uzit si to
nez darovani.
Skodis si kocko. A tu genetku ti udela kazde reprodukcni centrum nebo te odesle na specializovane pracoviste zdarma na pojistovnu. Staci tam jit, ze chces otehotnet a oni te dovysetri a ani nemusis podstoupit zadne ivf…Plati se pouze genetika embryi, ale tu ti jaksi jen z vajicek neudelaji.

@JuliF kdyby jsi byla moje dcera a prisla s tim co jsi napsala vyse, tak te vyfackuju. Problem s delohou, potrat, pekne podminky pro darovani
Nicmene je to plne tvoje vec, ja jen pisu z vlastni desetilete zkusenosti. Hodne stesti at vysedis kopu vajec