Darování vajíček - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Klopotkova
26.11.16 21:13
@Majacz píše:
Můj příběh :

sama jsem nemohla strašně dlouho otěhotnět. Přitom jsem byla naprosto zdravá, ale nešlo to. Více jak 3 roky snažení. Alternativní medicína. Cvičení. NIC.

Ta bezmoc nemít dítě je strašná. Nikomu nepřeju. S každým negativním těhotenským testem přišly týdny deprese. Jakto že ostatní mají děti a já ne? Nemohla jsem se ani podívat na holku s kočárkem aniž bych se nerozbrečela.

Vyprdla jsem se na to. Řekla jsem si že už teda dítě nechci a že končím. Později jsem od kamarádky slyšela příběh s darováním vajíček. Říkala jsem si, že nemoci mít dítě je snad pocit, který nikdy nepřebolí. Proto jsem si řekla, že když nemůžu mít dítě já, tak pomůžu druhým…

A šla jsem darovat. Ne pro peníze. Ale pro ten pocit aby někdo nemusel zažívat tak strašné chvíle, jako já. Aby byl někdo štastný a měl pro koho žít.

Absolutně mě bylo jedno jestli bude mít moje geny a moji DNA na tohle fakt nemyslím. A nikdy jsem nemyslela na to, že někde běhá můj potomek. Brala jsem to jako darování krve. Tam taky nikdo nezjišťuje od koho krev je a hned poběžím, koupím bonboniéru a zazvoním mu u baráku.

Každopádně - 3 měsíce po darování vajíček jsem ZÁZRAKEM otěhotněla, i když jsem se o dítě vůbec nesnažila!!! Dokonce jsem brala i antikoncepci.
Beru to jako ZÁZRAK a dárek, něco jako poděkování za to, že někdo díky mě má taky tak úžasný dítě jako já.

A proto půjdu darovat podruhé. Těším se na to, že někomu dám život a že někdo díky mě bude mít plnohodnotnou rodinu s dětským smíchem.

Je mi jedno kolik peněz za to je a je mi jedno jestli jednou někdo příjde, zaklepe a řekne - jé vy jste moje máma. Dělam to s přesvědčením, že pomáhám a že je to mé svobodné rozhodnutí a rozhodně kecy o tom, že po darování už ženská nemůže mít děti jsou kecy. Jistá rizika jsou vždycky všude. I v momentě, kdy si sednete do auta a připnete si pásy - nikde není jistota v tom, že vás zachrání.

Žiju teď a tady a jestli někomu pomůže to, že mu daruji svoje oocyty - ráda to udělám. Protože může přijít den, kdy já sama budu potřebovat pomoc druhých.

Mé motto:
" Každému, co si zaslouží "

Ale krev nemá žádnou emoční identitu. Zato z darovaného vajíčka se z největší pravděpodobností narodí dítě, Biologicky Tvoje dítě. Pokud to někomu z vás nevadí, tak nevadí, já to jen z lidského hlediska nechápu.

A ta představa, že bych já byť teoreticky byla z darovaných buněk pro mě není přijatelná ani trochu.

Prostě hodně žen to bere tak, dup, chci mít dítě, ale člověk v životě nemůže mít všechno a tak to má být.

• Citovat
  • Upravit
36504
26.11.16 21:17
@Klopotkova píše:
Ale krev nemá žádnou emoční identitu. Zato z darovaného vajíčka se z největší pravděpodobností narodí dítě, Biologicky Tvoje dítě. Pokud to někomu z vás nevadí, tak nevadí, já to jen z lidského hlediska nechápu.

A ta představa, že bych já byť teoreticky byla z darovaných buněk pro mě není přijatelná ani trochu.

Prostě hodně žen to bere tak, dup, chci mít dítě, ale člověk v životě nemůže mít všechno a tak to má být.

přesně řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.16 21:20

@Klopotkova představa,že bys byla sama z darovaných buněk je pro tebe nepřijatelná, píšeš…A ty 100% víš, že jsi svého otce?
Kolik „kukaček“je na tomto světě a prakticky neví, že nejsou jednoho z rodičů :think:
To by pak všechny nemanželské děti měly dělat co?

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
26.11.16 21:24
@Anonymní píše:
@Klopotkova představa,že bys byla sama z darovaných buněk je pro tebe nepřijatelná, píšeš…A ty 100% víš, že jsi svého otce?
Kolik „kukaček“je na tomto světě a prakticky neví, že nejsou jednoho z rodičů :think:
To by pak všechny nemanželské děti měly dělat co?

Jsem si jista, mám z otce toho právě moooc. No nevím, co by měly dělat, já jsem ráda, že mě se to právě netýká.

• Citovat
  • Upravit
26.11.16 21:25
@Anonymní píše:
To by pak všechny nemanželské děti měly dělat co?

To zaprvé a zadruhé by me opravdu zajímalo, proč, kdyz to tak odsuzuje, tak to zprostředkovávala. To mi přijde nemoralni ještě víc, protože pro prachy dělala něco, co odsuzuje
Co paní @Klopotkova??
Přece kdyz budu protestant skrze zabíjení zvířat, tak nepůjdu pracovat na jatka, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
26.11.16 21:33
@MilijonDolarBejby píše:
To zaprvé a zadruhé by me opravdu zajímalo, proč, kdyz to tak odsuzuje, tak to zprostředkovávala. To mi přijde nemoralni ještě víc, protože pro prachy dělala něco, co odsuzuje
Co paní @Klopotkova??
Přece kdyz budu protestant skrze zabíjení zvířat, tak nepůjdu pracovat na jatka, ne? :nevim:

Já jsem na klinice reprodukční medicíny pracovala jen krátce, právě kvůli vám-dárkyním, nemohla jsem v tom businesu pracovat, tak jsem se vrátila ke své původní profesi porodní asistentky. Já mám svědomí čisté.

• Citovat
  • Upravit
26.11.16 21:40
@Klopotkova píše:
Já jsem na klinice reprodukční medicíny pracovala jen krátce, právě kvůli vám-dárkyním, nemohla jsem v tom businesu pracovat, tak jsem se vrátila ke své původní profesi porodní asistentky. Já mám svědomí čisté.

A výplat sis tedy za odpracovanou dobu nevzala?
Promiň, tohle je poslední, na co se te ptám, protože jsem si trochu početla a ty a „darovani vajec“, to uz bude choroba.. X zalozenych diskuzi mas na tohle téma, pokusy o anonymní založeni diskuze taktéž na tema darovani.. No, uz mam jasno a obrazek na tebe, tudíž se s tebou loučím. Odpověď na otázku, zda jsi brala výplatu si přečtu, ale reagovat na tebe již nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
26.11.16 21:43
@MilijonDolarBejby píše:
A výplat sis tedy za odpracovanou dobu nevzala?
Promiň, tohle je poslední, na co se te ptám, protože jsem si trochu početla a ty a „darovani vajec“, to uz bude choroba.. X zalozenych diskuzi mas na tohle téma, pokusy o anonymní založeni diskuze taktéž na tema darovani.. No, uz mam jasno a obrazek na tebe, tudíž se s tebou loučím. Odpověď na otázku, zda jsi brala výplatu si přečtu, ale reagovat na tebe již nebudu

Samozřejmě, že výplatu jsem si vzala, ona totiž práce v CARu není jen o dárkyních :P víš :P, naštěstí :cert:. Ty jsi byla ta, která se mě pořád dokola na něco ptala a pořád sis něco omlouvala a záleželo Ti na tom, aby si ostatní o Tobě nemyslely že jsi prodávala jen pro peníze. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.16 11:12

@Klopotkova preju ti at dite mit nemůžeš. At poznáš co je to za pocit nemoci mit vlastni dite. Pak ti jeste dárkyně budou dobre. Plno jiných matek jsou za ne rady. Bez nich by neměly nic.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
27.11.16 14:55
@Anonymní píše:
@Klopotkova preju ti at dite mit nemůžeš. At poznáš co je to za pocit nemoci mit vlastni dite. Pak ti jeste dárkyně budou dobre. Plno jiných matek jsou za ne rady. Bez nich by neměly nic.

Jak jsem napsala výše. Děti nejsou hlavním smyslem mého žití, pokud se zadaří někdy - teď to není na pořadu dne, budu moc ráda, pokud ne, vezmu to jako fakt. Dárkyně mi nikdy dobré nebudou, mně to „smrdí“ přijmout něčí vajíčko či spermii, s tím nechci mít nic společného. A za tím si pevně stojím.
Každý dostane to, co si zaslouží, nejsi Bůh, tak ty soudy nech na něm. :*

• Citovat
  • Upravit
27.11.16 16:43
@Anonymní píše:
@Klopotkova preju ti at dite mit nemůžeš. At poznáš co je to za pocit nemoci mit vlastni dite. Pak ti jeste dárkyně budou dobre. Plno jiných matek jsou za ne rady. Bez nich by neměly nic.

Ona to nepozná nikdy. Netouží po nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
27.11.16 16:44

@Klopotkova a kdybys dostala rakovinu a musela jít na transplantaci kostní dřeně, tak ta by ti od dárce taky „smrděla“.Raději bys zemřela a byla hrdinkou? :think: Co pak taková transplantace srdce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
27.11.16 19:03
@smutná máma píše:
@Klopotkova a kdybys dostala rakovinu a musela jít na transplantaci kostní dřeně, tak ta by ti od dárce taky „smrděla“.Raději bys zemřela a byla hrdinkou? :think: Co pak taková transplantace srdce?

To je něco jiného. Sama chodím darovat krev a blízkému člověku, kdyby byl se mnou kompatibilní bych darovala i ledvinu. Krev a ledvina zachrání člověku život, ale to, že žena neotěhotní, tak tím se nic nestane.
Já si za tím stojím, že darování vajíček ani přijmutí ne, mě nepřimějete k t omu, abych to cítila jinak.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
27.11.16 19:06
@MilijonDolarBejby píše:
Ona to nepozná nikdy. Netouží po nich

Co to blekotáte??? Já po dětech velmi toužím, ale ze svých buněk, nikoliv z darovaných, je tak těžké porozumět psanému textu? Psala jsem to tady několikrát.
A pokud bych mít ze svých nemohla, tak bych děti radši neměla. Darovaná vajíčka i spermie mi prostě smrdí, do toho bych nikdy nešla.

• Citovat
  • Upravit
6307
27.11.16 19:21

@Klopotkova já vás ani k ničemu přijmout nechci. Zajímá mě, Váš názor a náhled na život :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.