Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Linda40 Můžu se tě zeptat, jak se to vyřešilo samo? My byli v trochu podobné situaci, 4 roky jsme měli kočičku z ulice, hodně plachá, ale naučila se občas se pomazlit, byla s námi ráda a hodně povídala. Chtěli jsme jí pořídit parťačku a u nás v ulici žilo hodně kočiček, nejhezčí a nejmazlivější kotě z nich jsme si tedy vzali. Jenomže jsme to neměli dělat, naše starší kočička hrozně žárlila, syčela, prala se a začala se hrozně přejídat a nekomunikovala s námi. Nové kotě naopak bylo přátelské, chtělo pořád kontakt, nechápalo, proč ho starší nebere. Takhle to trvalo půl roku, dokud jsme je nevzali na chalupu a kotě nevlétlo pod auto. Od té doby naše první kočička hrozně pookřála, zase se mazlí, je pořád s námi, i když nejraději jen z dálky pozoruje, co děláme. Mně je samozřejmě toho koťátka moc líto, hodně jsem to oplakala, jenomže ono bylo takové ztřeštěné a do silnice vlétlo náhle. Starší kočička je hodně opatrná, naučila se přijít na zavolání… Tak mě mrzí, pokud se vám stalo něco podobného. Viděla jsem tady fotky kočičky, které jsi tu vystavila a byla moc hezká.
@Poustevnice To je úžasné, to jste hotová milovnice koček. Ta Ruská má tendence chodit ven, takže by tu možnost přivítala. Má ale astma od narození a v podstate se ji zužuje kapacita plic a neda se s tim nic delat podle x veterinaru, takže si obcas zakašle. Smekam, že se zvladate starat o 4 kočky a troufla byste si i na další. Jsme okolí Příbrami..
@Linda40 píše:
Snad budou mít Vaše kočičky víc štěstí, mně se najít nikoho vhodného nepodařilo. Bohužel se to vyřešilo samo
co se stalo?
![]()
@Yasminn @Lollitka Bohužel u nás podobně
Doplatila na svou extrémní plachost, protože ač doma nám dávala svou přítulnost najevo, venku se nedala odchytit - resp. dala ale muselo se na ní opatrně, sebemenší pohyb nebo zvuk okolo ji vystrašil a zdrhla. Takhle jsem ji 2× odchytla a po třetí jsme neměli štěstí. Měla jsem v tu dobu půlroční mimčo a jsem sama, takže nebylo možné být v permanentním nasazení, s malou v nosítku se mi to nepodařilo ani jednou a když malá spala, tak kočka samozřejmě nikde. Ještě byla jedna šance, když tu byla dcera (velká), tak se jí náhodou povedlo obě kočky dostat už téměř domů a kdyby nějakej *** nenechal vpředu otevřené dveře, díky tomu průvan a dveře se přibouchly, Maggie samozřejmě otočka a ven. Měla chudinka prostě v životě smůlu:(, trvalo to jen pár dní, v neděli myslím se dostala ven a v úterý jsem ji viděla naposled, pak už jsme hledali marně. No asi za půl roku mi tady sousedka řekla, že ji našla ve sklepě… ne živou ![]()
@Yasminn Kdo ví, možná jo, možná ne, to už nikdy nezjistíš… nám se takhle vrátil kocour umřít domů, nejspíš někde ulovil cosi otráveného.
@Samantha9 No, nám jedna kočka chybí (no místo by se našlo i pro dvě) ale jelikož jednu máme a k tomu malého psa, tak si netroufnu na 2 dospělé, aby se mi to doma neservalo ![]()
@j.a.n.i1 To už by byla mega divočina u tebe doma, to raději ne ![]()
@cattycat Právě… ale kdyby někomu přebývalo koťátko, neznačkové, ideálně rezavé, tak se ho rádi ujmeme, kotě myslím naše osazenstvo přijme.
@Yasminn Vůbec nevím a ani na to nechci myslet, jak chuděrka trpěla, doufám, že ne dlouho. Nosila jsem za dům jídlo ještě nějaký čas, ale obavám se, že s tou její plachostí ji to vždycky někdo sežral a mohla pak sníst nějakou návnadu…
@j.a.n.i1 koťátek na jaře zas bude… tady jsou zrzci každý rok…
Jani - Hele co tohle zvířátko? https://www.facebook.com/…47428626444/?…
Je ve Strakonickém depozitu Chlup nechlup, což je úžasná parta obětavců. Někdy před rokem jsem k nim vezla kocourka nalezeného na silnici, dávali ho dohromady, nějakou dobu měli k adopci, ale nakonec ho stáhli, protože pečovatelka k němu natolik přilnula, že si ho prostě nechala.
Měla bys hezké zrzavé kotě a dobrý skutek v jednom.
@Klára-z-Prahy To je krásné, si mi nasadila brouka do hlavy… Akorat nemam fb a jsme od Hradce.
@Klára-z-Prahy @j.a.n.i1 chtěla jsem z tohoto depozita kočičku, nedostala jsem jí protože kočičky chtějí umisťovat jen dovnitř, pokud jí chce někdo ven tak si prý má najít vesnickou
Tak my mame neco mezi, pes je zcela domaci, postelovy, kocka napul, neb je puvodem divoka vesnicka a sama od sebe chce ven, coz ale neznamena, ze pak nechrape pul odpoledne na sedacce. Ale spis je to pro me dost daleko.
@j.a.n.i1 chtěla jsem kočku aby byla jak říkáš tak napůl, ale paní mě půl hodiny zpovídala po telefonu a i když máme zkušenosti tak se jí nelíbilo, že kočka nebude čistě domácí. Nejvíc mě mrzí, že dotyčná kočka je pořád v nabídce a paní si stěžovala, že kočky nemá kam umístit. Nevidím na tom, že bude i část dne venku něco špatného, musím říct, že chápu, že chtějí pro kočky to nejlepší, ale jejich chování mě zklamalo. A trvala na osobních kontrolních návštěvách.
Tak v tom pripade se fakt nedivim tomu, ze ty kocky nemuze udat, fakt nehodlam trapit kocku tim, ze nebude smet ven a jeste se nechat kontrolovat jak maly harant.