Daruji kočičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.10.16 21:53

Hele, kočku jsem od nich neadoptovala a také nevím, s kým kdo přesně mluvil. Z toho, co vím, tak mají kočky většinou bytové, ale některé i částečně venkovní, aspoň tak je to u nich uvedeno. Já jen vím, že jsem o víkendu sebrala ze silnice odrostlé kotě, dovezla k vetovi, který krom svrabu konstatoval značnou podvýživu a špatně zhojené starší zranění asi pánve - prostě kocourek měl divnou hybnost zadních nohou. Kdybych ho tam nechala, bylo by po něm. Kocourek úžasný povahově, ale marná sláva, moje čuba epileptička by ho nesnesla ani den.

Strávila jsem půlden telefonováním a nakonec jsem sehnala je, kteří byli ochotni tu „moji“ kočku o víkendu vzít k sobě i s tímhle vším dohromady. A to mi můžete věřit, že byli široko daleko jediní. Byla jsem s nimi v občasném kontaktu, takže jsem měla i průběžné zprávy, jak se kočičák má, a když nadobro zůstal tam, kde ho měli v depozitu, upřímně se mi ulevilo, protože ono umístit kočku s pohybovým hendikepem je fakt dost těžké.

A narovinu - samozřejmě je to individuální, ale bohužel s čím jsem se v tamních končinách setkala, nejsou rozhodně jen milovníci zvířat. Možná jsem přecitlivělá a svá zvířata určitě rozmazluju, ale nejednou jsem se setkala s lecčíms, nad čím jsem skřípala zuby, zvláště u těch koček. I ten mnou nalezený nebožák měl svého „majitele“ - jen mu byl dost fuk a nechal ho klidně pomalu chcípat. Kdybych taková zvířata dnes a denně potkávala, mám pocit, že bych se zrovna já stala značně nedůvěřivou, komu pak zvíře svěřím. Co jsem ovšem sledovala jejich Facebook právě kvůli tomu kočičákovi - mimochodem dostal jméno Barnabáš - tak tedy kočičky se jim v nabídce točí, rozhodně tam nevidím žádnou, co jsem viděla před rokem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.16 22:07

Tak jsem koukla do pošty - tyjo, ono to bylo z kraje loňského léta - to to letí. Každopádně jsem vyhledala staré video, kde je Barnabáš spokojený o nich a jeho fotky při příjmu - z mého úhlu pohledu odvedli skvělou práci.
 https://www.youtube.com/watch?…

Je to video z doby, kdy byl ještě v nabídce a co vím, tak zrovna pro něj sháněli umístění do domku, protože je extrémně hodný a drží se svého - nejsem zrovna kočkař, vždycky jsme měli jen psy, ale co jsem to vytelefonovávala, měla jsem ho u nás normálně volně na zahradě a krásně se držel u mne, na zavolání přišel.

Jako fakt, nemít moje čuba na kočky takovou pifku, byla bych ve velmi silném pokušení si ho nechat :) Ale bohatě mi stačilo dojet autem s nima oběma na veterinu 5 km daleko a zpět a měla jsem dost. Pak do Strakonic už jsem ho šoupla do velké přepravky, co jsem měla pro ježka, naštěstí neprotestoval. Čuba byla ovšem na přetrhnutí, naštěstí v přepravce si ho už moc nevšímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
22.8.21 18:22

Nechcete někdo kočičku? Jedna celá mourovatá, stáří cca 3 měsíce. Druhá bílé tlapky a hrudník, stáří cca rok. Jsou to ségry, jejich máma se ztratila a zůstaly u našich na zahradě, protože je krmí. Jsou zvyklé venku, ale já si vzala jejich brášku a máme ho doma a bez problémů hned druhý den začal chodit na záchůdek.

Jinak jsou v Sibřině (Praha - východ), po dohodě můžu někam dovézt (Praha a okolí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný