Dát Diazepam bez teplot?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44193
26.8.13 17:11

Ne, nedala bych.
A upřímně, v domácí lékárničce tento lék ani nemám. Jako prevence proti febrilním křečím se u nás dává jen dítěti, které febrilní křeč už prodělalo nebo jeho sourozenci, jestli si to pro klid duše matka přeje.

Taky nechápu, co je to za šílený nápad, dala bych dětský Nurofen, je lepší než paracetamol a působí i proti bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
26.8.13 17:17

Mala je narozena o 2 mesice drive a diazepam ma naordinovane k ockovani…uspava. Ale jen tak bych ho nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
26.8.13 17:24

@kaseny88 proc k ockovani?? Ona ma u ockovani problemy?

• Citovat
  • Upravit
1825
26.8.13 17:54

Tak leky na bolest jsem samozdrejme dala taky…Uplne blba nejsem.Ale stale v noci breci a budi se a myslim ze je prave strasne unavena. Protoze breci uz ted porad…skoro.No nic zitra jedeme domu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.8.13 17:59

Diazepam jsem mela kdysi na uklidneni, kdyz jsem resila tragedii v rodine, diteti bych to nikdy nedala…ani pri vysokych teplotach, leda by jednou krece prodelalo.

ja moc nechapu proc se proti tem krecim dava preventivne 8o, dobre neni ani velky teplotni skok, kdyz se teplota srazi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.13 18:00
@kaseny88 píše:
Mala je narozena o 2 mesice drive a diazepam ma naordinovane k ockovani…uspava. Ale jen tak bych ho nedala.

k očkování m jste dostali Diazepam proto, že reakcí na očko bývá často teplota a ta se může náhle a velice rychle vyšplhat do vysokých čísel. U dětí předčasně narozených, přidušených, a já nevím s jakými ještě perinatálními potížemi, je vyšší pravděpodobnost, že budou mít nějaké neurologické potíže či nedostatečnosti a tudíž je u nich vysoké riziko febrilních křečí, které nastávájí právě u toho rychlého vzestupu teploty. Proto se takto ohroženým dětem indikuje 'Diazepam. Ale nikoli kvůli uspávání, ale kvůli celkovému otupění nervové soustavy, které se taky projevuje spavostí. A jsitě jste také dostali doporučení dávat dítěti ihned po očkování paracetamol, aby k tomu vzestupu teploty ani nedošlo.

dávat dítěti takovou sračku jen kvůli zubům je taková konina, že se nediv, že si tu všichni ťukají na čelo. :roll: Dej mu něco chladnějšího do pusinky - např. nachlaď v lednici nějakou oblíbenou hračku, chovej, houpej, drndej zpívej, ale neláduj děcko takovou hrůzou. Pokud s sebou nemáte paralen, tak se někoho poptej. Ten s sebou vozí kdekdo. Ženský na migrény, atd. Kolik má malý kg? Mám se ti podívat na krabičku na dávkováni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.8.13 18:03
@suik píše:
Diazepam jsem mela kdysi na uklidneni, kdyz jsem resila tragedii v rodine, diteti bych to nikdy nedala…ani pri vysokych teplotach, leda by jednou krece prodelalo.ja moc nechapu proc se proti tem krecim dava preventivne 8o, dobre neni ani velky teplotni skok, kdyz se teplota srazi :nevim:

On uvolnuje svaly…takze proto jako prevence. U deti to muze byt rizikovy, protoze odhadnout davku neni tak jednoduchy, jako u dospelyho…odtud muzou byt problemy s dychanim a se srdcem. To tyhle oblbovaky proste delaji. Tusim, ze na Zapade se to nedava snad nikde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
26.8.13 18:07

@asha u nas, v UK, se to peclive eviduje, zadne preventivni podavani neexistuje a pokud ty jako rodic ho pouzivas, tak se po tobe presne vyzaduje vyplnovat do tabulky, kdy jsi ho pouzila a proc, my ho mame predepsany a povoleny pouze u zachvatu, ktery trva dyl nez 5 minut, nastesti uz jsem ho vic jak dva roky nemusela pouzit

• Citovat
  • Upravit
14856
26.8.13 18:12

@asha ja se s tim v nemecku vubec nesetkala, nikdy o nem nikdo nemluvil, dokonce nam doporucuji srazet az nad 39 stupnu…vubec tu z horecky nedelaj takovou vedu. :nevim:

i jsem nekde cetla o tom, ze febrilni krece nemusi byt takovy strasak, jak to vypada…samo se to nesmi brat na lehkou vahu, ale dat u kazde vysoke horecky diak, to mi prijde zvrhly teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
26.8.13 18:13

Ne, nedala bych a už vůbec ne ten rektalni. Vstřebávání sliznicemi je rychlejší a intenzivnější než u podáni ústy - snadněji dojde k předávkování. Navíc u některých děti ke zklidnění nedojde a objeví se paradoxní reakce - má náš syn, po podáni Diazepamu nemůže spát, je nervózní, breci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
26.8.13 18:15
@rachel55 píše:
@asha u nas, v UK, se to peclive eviduje, zadne preventivni podavani neexistuje a pokud ty jako rodic ho pouzivas, tak se po tobe presne vyzaduje vyplnovat do tabulky, kdy jsi ho pouzila a proc, my ho mame predepsany a povoleny pouze u zachvatu, ktery trva dyl nez 5 minut, nastesti uz jsem ho vic jak dva roky nemusela pouzit

To neni pravda…Na detskem ve Vinohradske nemocnici mi ho predepsal pediatr jako prevenci a moje pediatricka taky. Nebavim se o klasickem prasku ale o diazepamu Rectal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.8.13 18:16

@Šílená Sonja jako dat preventivne paracetamol po ockovani? Teplota ci horecka je u ockovani koneckoncu docela zadana reakce organismu, kdyz se to tak vezme - je videt ze telo se snazi s tim co se mu dostalo do tela bojovat.

a paracatemol se po ockovani ani davat nema, snizuje ucinek ockovani.

takze to je nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
26.8.13 18:17

@suik Kdyz to je složité. My ho třeba dáváme nejpozději při teplotě 38 stupňů. Ony ty křeče nemusí proběhnout zcela nekomplikovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.8.13 18:17
@chrpa píše:
To neni pravda…Na detskem ve Vinohradske nemocnici mi ho predepsal pediatr jako prevenci a moje pediatricka taky. Nebavim se o klasickem prasku ale o diazepamu Rectal…

co není pravda? ty žiješ v UK? my se tu bavime o tom, že v zahraničí se to tolik nepoužívá jako v ČR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.8.13 18:18
@rachel55
@suik píše:
@asha ja se s tim v nemecku vubec nesetkala, nikdy o nem nikdo nemluvil, dokonce nam doporucuji srazet az nad 39 stupnu…vubec tu z horecky nedelaj takovou vedu. :nevim:i jsem nekde cetla o tom, ze febrilni krece nemusi byt takovy strasak, jak to vypada…samo se to nesmi brat na lehkou vahu, ale dat u kazde vysoke horecky diak, to mi prijde zvrhly teda.

V Rakousku snad taky ne, aspon jsem to neslysela :think:
Jinak o tech febrilkach jsem to cetla taky, ze to daleko hur vypada, nez to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí