Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zlínsko má stejně prázdniny, naše školka je třeba zavřená uplně. V té školce jí ten týden, když ji necháš doma vůbec nic neuteče.
@vendelinecek píše:
Rymu nema. No ona vůbec neodpociva. Beha skáče tanci to je sílené
chovala by se tak i kdybys tu teplotu nesrážela? Ona totiž má něco do sebe. Když se srazí, tak dítě má pocit že mu nic není a řádí. Kdyby mělo 38 tak odpočívá (obvykle, u nás je taky problém s klidovým režimem, jenže pro moje děcka kašel a rýma nejsou důvod se zklidnit, horečka už jo)
@sianka píše:
Taky bych ji nechala doma. Když nespěcháš do práce, tak bych ji nechala doma klidně celý týden, i kdyby už třeba zítra byla bez teplot. Očividně tělíčko s něčím bojuje.
Nechodila bych s ní ani nikam ven, k babičce. Zkrátka klidový režim.
Na druhou stranu takovouto teplotu bych nesrážela.
Urážek si nevšímej. Nevědělas, zeptala ses a už víš…
DEKUJI VSEM… JA NEJSEM DEBILNIIII JEN ME ZAJIMAL NAZOR OSTATNICH KDYŽ SE NEMAM KOHO ZEPTAT. NEJSEM TEN PŘÍPAD CO NACPE DECKO KAMKOLIV I KDYZ DOSTAVA NAPR JEN RÝMU TAKBUZ LECIM ![]()
Mala papá vitaminky strikam každý den jako prevenci mořskou vodu ji ovoce pije vždycky večer cajik na posílení imunity atd. Ja se staram až mi manzel rika ze to prehanim a resim každé posmrknuti nebo zakaslani ![]()
@saadet @sarlota535
fakt slepicinec hadra… tak jste si vylily par nadavek a bude se vam lip spat? ![]()
@sarlota535 píše:
jojo, a ještě má pocit že jí urážím když jí nazvu slepicí. a ještě si myslí že na e-miminu máme věšteckou kouli a uhodnem co její dceři je když má tři dny teplotu…bože
tak toto je hnus
zakladatelka se slušně zeptala, jestli sis nevšimla, není třeba hned urážet
@vendelinecek
dlabej na ne. krome extremu se da na vsechno odpovedet slusne a damy jsou asi nervni z pondelka ![]()
bud rada, ze zkusenosti s nemocnym ditetem moc nemas.
Je fakt, ze naposledy mi padla huba na zem, kdyz znama dala do skolky decko s teplotou, jehoz sestra uz lezela s horeckama a nestovicemi. Za tri dny lezelo s nestovicemi i ono decko a od te doby dalsich 15 ze tridy ![]()
Zakladatelka se alespon zeptala a ditko neda.
@Ali-Ali ja se neurazim je mi to jedno. Odpovědi padly tak dpbre. Dobrou noc ![]()
@Poison Eve píše:
Je fakt, ze naposledy mi padla huba na zem, kdyz znama dala do skolky decko s teplotou, jehoz sestra uz lezela s horeckama a nestovicemi. Za tri dny lezelo s nestovicemi i ono decko a od te doby dalsich 15 ze tridyZakladatelka se alespon zeptala a ditko neda.
u nás ve školce bylo dítko s mnoha rozsetýma neštovicema…BOhužel na těle, pod trikem, kalhotama a všimly si toho učitelky až u převlíkání na psaní. Při telefonátu mamince maminka odpověděla, že o tom ví, ale je v práci a přijet nemůže.
@Poison Eve
no, ja kdysi cucela, kdyz jsem vedla ditko s kamaradkou (jeste bezdetna) a v satne dve matky predavaly ucitelce deti s jasnou teplotou a na zhrouceni a k tomu ji davaly nekolik lahvicek s leky a navodem, kdo co dat ![]()
jenze to je i chyba skolek, ze rano prevezmou dite, ktere je evidentne nemocne. chapu, ze pracujici matky to nekdy udelaji ze zoufalstvi, ale ze strany skolky to nechapu.
@vendelinecek četla jsi někdy o léčivé síle horečky? Ta teplota kvůli něčemu stoupá, tělo potřebuje s něčím bojovat. Tím, že jí neustále srážíš (navíc 38.5 není žádná teplota), tak to tělu znemožňuješ a díky tomu už jí má třetí den (a navíc kvůli tomu srážení dítě řádí a neodpočívá).
Kdybys jí třeba nechala proběhnout, tak se bude tělíčko dva tři dny nahřívat, zabojuje a ani nic propuknout nemusí. Takhle jí akorát vysiluješ a navíc podáváním nurofenu na každou zvýšenou teplotu jí zaděláváš na problémy do budoucna.
@AnastazieB píše:
@vendelinecek četla jsi někdy o léčivé síle horečky? Ta teplota kvůli něčemu stoupá, tělo potřebuje s něčím bojovat. Tím, že jí neustále srážíš (navíc 38.5 není žádná teplota), tak to tělu znemožňuješ a díky tomu už jí má třetí den (a navíc kvůli tomu srážení dítě řádí a neodpočívá).
Kdybys jí třeba nechala proběhnout, tak se bude tělíčko dva tři dny nahřívat, zabojuje a ani nic propuknout nemusí. Takhle jí akorát vysiluješ a navíc podáváním nurofenu na každou zvýšenou teplotu jí zaděláváš na problémy do budoucna.
Dala jsem ji ho 3× za 3 dny
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.