Dát do školky po teplotě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
2.2.16 00:37
@sloninka píše:
Moje kolegyně dává do školky dítě i s ATB. Ráno prášek a pokyn dítěti, aby uč. nic neříkalo.
Moje dítě málokdy odchodilo do školky 2 týdny v kuse. Doma jsem jí vyléčila, šla do školky mezi prskající děti a za chvíli to bylo znovu. Věčně jsem byla doma s OČR.

Jo to zname, ucitelka nam rikala, ze ji bezne nektere deti rikaji, ze jim maminka rano davala ruzovy sirůpek, takze ditko je do hodiny od sirupku bez teploty, Nurofen nejmin ctyri hodky vydrzi a ona pro nej nakraci po o s kocarem s mladsim a jeste tvrdi, ze sirup byl na imunitu a mysli si, ze ucitelky jsou blbe a nepoznaji na pohled zjevne nemocne dite. U nas si ve skolce si na tyhle nemocniky poridili usni teplomer, kdyz matky predavaji dite s teplotou a tvrdily, ze teplotu nema. A pokud dite dostaly teplotu behem dne, tak bez pardonu ihned volali…
Teda jsem rada ze mladsi uz je taky ve skole… :palec:

• Citovat
  • Upravit
72725
2.2.16 07:34
@sloninka píše:
Moje kolegyně dává do školky dítě i s ATB. Ráno prášek a pokyn dítěti, aby uč. nic neříkalo.
Moje dítě málokdy odchodilo do školky 2 týdny v kuse. Doma jsem jí vyléčila, šla do školky mezi prskající děti a za chvíli to bylo znovu. Věčně jsem byla doma s OČR.

neskutečné toto :zed: to těm lidem fakt nedojde, že o to dýl se to dítě léčí a o to horší to má průběh? :zed: nehledě na to, že to samože nachytají další..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
2.2.16 07:57
@martina.se píše:
spousta lidí dává běžně přichcípané děti do mš, smutná realita čr.. osobně bych dítko, jako psala zakladatelka, do školky nedala..
@alli_li píše:
@LadyLada jako ucitelka v MS musim rict, ze je hooodne bezne, ze rodice vedome davaji do skolky nemocne deti (a to i s infekcni nemoci)
U nas nove predelavali kvuli tomu skolni rad, ze jakmile budou rodice davat nemocne deti do skolky (ryma, kasel, prujem) bude se to brat jako poruseni skolniho radu tudiz vylouceni ze skolky.

Netvrdím, že se to neděje, ale běžné, ve smyslu akceptované to není. Proto jsem ráda, že se tu neozval nikdo, že to takto praktikuje a naopak se všichni pozastavili nad danou úvahou. A v tvém případě @alli_li se školka ostře ohradila :palec: A co se týče mě, nesnesu ani návštěvy nemocných dětí a s nemocným dítětem také nikam nelezu, natož abych ho posílala do školky jako např. dnes, když se mrňous vzbudil s teplotou 37,3. Je to pro celou rodinu komplikace, ale co naděláme :nevim: V tomto roce to je již podruhé :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
2.2.16 08:04
@sloninka píše:

Tak to u nás je maminka s více dětmi, přičemž s posledním je na mateřské a dvě posílala do školky i se svrabem a ještě prý údajně měla dítko v šatně poučit, hlavně aby neříkalo, že je to svrab… Těžko říct, co je na tom pravdy, dovedu si představit, že je to na půl vymyšlené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.16 08:09

@LadyLada taky trčím s malým doma, má už víc jak týden horečky, lítáme po dr, je to od zubů, ale prostě ani tak do kolektivu nelezem :nevim: přišlo by mi to fakt hodně mimo - jo, v pohodě, on má jen 38 st :think: vždyť je to zátěž pro to dítě… :think: a to s tim svrabem, to by snad bylo i trestný, ne? vědomé šíření infekční nemoci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
2.2.16 08:15

@martina.se Tak to si také doma užíváte, tak ať jste brzy fit!
Kdyby to bylo doslovně, jak jsem to slyšela, tak snad i jo… Ale kolik je na tom pravdy fakt netuším :nevim: Zdroj JPP :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.16 08:23

@LadyLada já s nim chodim ven, ale do lesa, né mezi děti.. sice je to nuda, ale co už :nevim: :mrgreen: Jinak tedy síla, pokud by to byla pravda, tak je to velký úlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
2.2.16 09:50
@vendelinecek píše:
Ahoj. Tak mala od včerejška od odpoledne bez teplot. Dnes jen 37,3 nejvíc ale břicho i zada osypané.
Že by šestá nemoc? Ale tu mají děti většinou dřív, než ve školkovém věku. Raději bych se vydala k lékaři.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
2.2.16 11:08
@xxpav.ka píše: Že by šestá nemoc? Ale tu mají děti většinou dřív, než ve školkovém věku. Raději bych se vydala k lékaři.

může být i později. Jen ji většinou chytí děti i dřív. Mladší už chodí do školky a ještě ji neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.16 11:14

No já takhle byla paf ze své tchyně. Dceři zjistili ve výtěru streptokoka. Ona sama vypadala zdravě až na vleklou mírnou rýmu. Takže nafasovala na 2 týdny ospen a tchýně se strašně divila, že s tím nechodí do školky. Že můj manžel, když byl malý, tak měl spálu a přišli na to až když se mu loupaly ruce, takže ho také přeléčili, ale chodil s tím prý normálně do jeslí 8o :zed: Že koho mohl nakazit už asi nakazil a vypadal zdravě :zed: To mi přijde opravdu jako nezodpovědnost, jak k ostatním, tak k vlastnímu dítěti, které je po atb oslabené a snadno něco chytne…
Raději dávám anonymně, kdyby náhodou… Nemusí nikdo z rodiny znát můj nick…

• Citovat
  • Upravit
2289
2.2.16 11:23

U nás ve školce řádí spála už od prosince, čekala jsem, že to přes Vánoce utichne, ale nic. No, když pak člověk potká na chodbě ve školce kluka tak osmiletýho, jak čeká na maminku, která dává mladšího sourozence do školky a na dotaz známé odpoví: „Já do školy nejdu, mám spálu, brácha už ji má za sebou…“ Tak se není čemu divit. Myslela jsem v tu chvíli, že nakážu malýmu, ať raději nedýchá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
2.2.16 11:28
@Hanka1 píše:
V Belgii je zase bezne, ze se ve skolce deti neprezouvaji, kamaradka z toho byla prvni mesic štronzo, nektere deti sly v botickach ze zahrady rovnou spinkat… :zed:

V zapadnim nemecku se taky neprezouva, ani doma. Vlastne uvidim, co tady u nas :think: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
2.2.16 11:31
@vendelinecek píše:
Ahoj. Tak mala od včerejška od odpoledne bez teplot. Dnes jen 37,3 nejvíc ale břicho i zada osypané.

No a co ji teda je? Pata nemoc? Sesta nemoc? Nestovice?? Jdete k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.2.16 11:39
@blumen píše:
V zapadnim nemecku se taky neprezouva, ani doma. Vlastne uvidim, co tady u nas :think: 8o

ja doma od jara do podzimu za sucheho pocasi taky navstevy nezouvam a my kdyz je teplo furt chodime ven, tak se taky neprezouvame - Croscy to jisti. Navic, jak tuhle nekde psal mistr na etiketu Spacek - zouvat navstevy je neslusne :lol:

Ale mame k tomu uzpusobene podlahy a uklid. Ale nenapadlo by mne lezt v botech z venku do detskych pokoju, kde jsou na vetsi plose koberce. A rovnou v botech ze zablacene podlahy hupsnout do postele, coz pry v belgicke skolce bylo naprosto bezne. 8o

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
2.2.16 11:40
@blumen píše:
No a co ji teda je? Pata nemoc? Sesta nemoc? Nestovice?? Jdete k doktorovi.

to by mne taky zajimalo, jsem zvedava, jestli zakladatelka da vedet, co male je a jestli vubec byly u pediatra… :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin