Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ali-Ali ja se neurazim je mi to jedno. Odpovědi padly tak dpbre. Dobrou noc ![]()
@Poison Eve píše:
Je fakt, ze naposledy mi padla huba na zem, kdyz znama dala do skolky decko s teplotou, jehoz sestra uz lezela s horeckama a nestovicemi. Za tri dny lezelo s nestovicemi i ono decko a od te doby dalsich 15 ze tridyZakladatelka se alespon zeptala a ditko neda.
u nás ve školce bylo dítko s mnoha rozsetýma neštovicema…BOhužel na těle, pod trikem, kalhotama a všimly si toho učitelky až u převlíkání na psaní. Při telefonátu mamince maminka odpověděla, že o tom ví, ale je v práci a přijet nemůže.
@Poison Eve
no, ja kdysi cucela, kdyz jsem vedla ditko s kamaradkou (jeste bezdetna) a v satne dve matky predavaly ucitelce deti s jasnou teplotou a na zhrouceni a k tomu ji davaly nekolik lahvicek s leky a navodem, kdo co dat ![]()
jenze to je i chyba skolek, ze rano prevezmou dite, ktere je evidentne nemocne. chapu, ze pracujici matky to nekdy udelaji ze zoufalstvi, ale ze strany skolky to nechapu.
@vendelinecek četla jsi někdy o léčivé síle horečky? Ta teplota kvůli něčemu stoupá, tělo potřebuje s něčím bojovat. Tím, že jí neustále srážíš (navíc 38.5 není žádná teplota), tak to tělu znemožňuješ a díky tomu už jí má třetí den (a navíc kvůli tomu srážení dítě řádí a neodpočívá).
Kdybys jí třeba nechala proběhnout, tak se bude tělíčko dva tři dny nahřívat, zabojuje a ani nic propuknout nemusí. Takhle jí akorát vysiluješ a navíc podáváním nurofenu na každou zvýšenou teplotu jí zaděláváš na problémy do budoucna.
@AnastazieB píše:
@vendelinecek četla jsi někdy o léčivé síle horečky? Ta teplota kvůli něčemu stoupá, tělo potřebuje s něčím bojovat. Tím, že jí neustále srážíš (navíc 38.5 není žádná teplota), tak to tělu znemožňuješ a díky tomu už jí má třetí den (a navíc kvůli tomu srážení dítě řádí a neodpočívá).
Kdybys jí třeba nechala proběhnout, tak se bude tělíčko dva tři dny nahřívat, zabojuje a ani nic propuknout nemusí. Takhle jí akorát vysiluješ a navíc podáváním nurofenu na každou zvýšenou teplotu jí zaděláváš na problémy do budoucna.
Dala jsem ji ho 3× za 3 dny
@vendelinecek a proč myslíš, že teplota další den zase znova vystoupá? Protože jí tou dávkou sirupu na 6-8 hodin srazíš… Pokud dítě neblouzní, neomdlívá nebo nepláče bolestí, tak klidně můžeš nechat teplotu působit.
3× za tři dny, ale jak často se tohle děje? Do budoucna jí tím úplně zničíš schopnost těla tu horečku vytvářet.
Já třeba teploty ani horečky nesrážím téměř vůbec. Samozřejmě podle stavu dítka. POkud mi leží bezmocné, bezvládné už u sptva 38 dám. Ale moje děti jsou schopné skákat i u 39,5.
Prostě dle stavu, většinou, když je fakt zle, si lehnou k telce a čučí na pohádky, pospávají…nechávám být.
Rozhodně ne, když měla celý víkend teploty
Zítra bych s ní šla k doktorovi.
@sarlota535 píše:
Taky sem tu diskuzi četla…a přesně kvůli takovýmhle inteligentům nám marodí děti…my dáme zdravé dítě do školky a slepice tam nacpe dítě které má třetí den teplotu![]()
![]()
navíc, když je na mateřské a nemusí řešit hlídání ![]()
@carambol píše:
Já třeba teploty ani horečky nesrážím téměř vůbec. Samozřejmě podle stavu dítka. POkud mi leží bezmocné, bezvládné už u sptva 38 dám. Ale moje děti jsou schopné skákat i u 39,5.
Prostě dle stavu, většinou, když je fakt zle, si lehnou k telce a čučí na pohádky, pospávají…nechávám být.
Presne, nekdy dava ditko 39, nekdy je hotove pri 38. Univerzalni navod neexistuje.
@Ali-Ali @mojmira já nikoho neurážím ale člověk který uvažuje o tom jestli dát dítě po třech dnech teploty do školky je u mě slepice a za tím si stojím. Možná máte štěstí na školku do které nevezmou nachcípané dítě a nebo štěstí na matky které mají rozum a nemocné děti tam nedávájí, já to štěstí nemám takže jsem na toto silně alergická. Já dám do školky zdravou dceru a za pár dnů či týdnů je na hromadě krz uchrchlané děti jejichž rodiče rozum nemají.
Ja ziju v zahranici, deti se tu davaji do skolky az do teploty 38,5 a je uplne bezne, ze na krouzkach a podobne jsou nachrchlane kaslajici deti. Do skolky jdeme v zari, uvidime, jak se s tim popereme. Kazdopadne s teplotou necham dite doma, nenecham ji trapit ve skolce, to je jasne. Ty deti tam ani neodpocivaji, maji normalni rezim
![]()
Smutné… Při určitém inteligenční kvocientu by jsi měla být schopna si na takovou otázku odpovědět sama. Navíc nejsi pod žádným tlakem (že na tvém příjmu je existenčně závislá celá tvoje rodina a tudíž do práce musíš stůj co stůj - ne že by to byla omluvenka, ale je v tom aspoň zoufalost) tak také nemohu pochopit, že se na to vůbec ptáš; při takové úvaze (nedej bože, že by ses nezeptala)
Takže malou si nech do konce týdne doma a pokud by horečka trvala déle než tři dny, tedy i dnes, navštiv lékaře.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Je fakt, ze naposledy mi padla huba na zem, kdyz znama dala do skolky decko s teplotou, jehoz sestra uz lezela s horeckama a nestovicemi. Za tri dny lezelo s nestovicemi i ono decko a od te doby dalsich 15 ze tridy
Zakladatelka se alespon zeptala a ditko neda.