Dát do školky po teplotě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Poison Eve
31.1.16 22:22

Je fakt, ze naposledy mi padla huba na zem, kdyz znama dala do skolky decko s teplotou, jehoz sestra uz lezela s horeckama a nestovicemi. Za tri dny lezelo s nestovicemi i ono decko a od te doby dalsich 15 ze tridy :zed:

Zakladatelka se alespon zeptala a ditko neda.

• Citovat
  • Upravit
492
31.1.16 22:22

@Ali-Ali ja se neurazim je mi to jedno. Odpovědi padly tak dpbre. Dobrou noc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
31.1.16 22:25
@Poison Eve píše:
Je fakt, ze naposledy mi padla huba na zem, kdyz znama dala do skolky decko s teplotou, jehoz sestra uz lezela s horeckama a nestovicemi. Za tri dny lezelo s nestovicemi i ono decko a od te doby dalsich 15 ze tridy :zed:Zakladatelka se alespon zeptala a ditko neda.

u nás ve školce bylo dítko s mnoha rozsetýma neštovicema…BOhužel na těle, pod trikem, kalhotama a všimly si toho učitelky až u převlíkání na psaní. Při telefonátu mamince maminka odpověděla, že o tom ví, ale je v práci a přijet nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
31.1.16 22:26

@Poison Eve
no, ja kdysi cucela, kdyz jsem vedla ditko s kamaradkou (jeste bezdetna) a v satne dve matky predavaly ucitelce deti s jasnou teplotou a na zhrouceni a k tomu ji davaly nekolik lahvicek s leky a navodem, kdo co dat 8o

jenze to je i chyba skolek, ze rano prevezmou dite, ktere je evidentne nemocne. chapu, ze pracujici matky to nekdy udelaji ze zoufalstvi, ale ze strany skolky to nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
31.1.16 22:28

@vendelinecek četla jsi někdy o léčivé síle horečky? Ta teplota kvůli něčemu stoupá, tělo potřebuje s něčím bojovat. Tím, že jí neustále srážíš (navíc 38.5 není žádná teplota), tak to tělu znemožňuješ a díky tomu už jí má třetí den (a navíc kvůli tomu srážení dítě řádí a neodpočívá).
Kdybys jí třeba nechala proběhnout, tak se bude tělíčko dva tři dny nahřívat, zabojuje a ani nic propuknout nemusí. Takhle jí akorát vysiluješ a navíc podáváním nurofenu na každou zvýšenou teplotu jí zaděláváš na problémy do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
31.1.16 22:34
@AnastazieB píše:
@vendelinecek četla jsi někdy o léčivé síle horečky? Ta teplota kvůli něčemu stoupá, tělo potřebuje s něčím bojovat. Tím, že jí neustále srážíš (navíc 38.5 není žádná teplota), tak to tělu znemožňuješ a díky tomu už jí má třetí den (a navíc kvůli tomu srážení dítě řádí a neodpočívá).
Kdybys jí třeba nechala proběhnout, tak se bude tělíčko dva tři dny nahřívat, zabojuje a ani nic propuknout nemusí. Takhle jí akorát vysiluješ a navíc podáváním nurofenu na každou zvýšenou teplotu jí zaděláváš na problémy do budoucna.

Dala jsem ji ho 3× za 3 dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
31.1.16 22:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
31.1.16 22:39

@vendelinecek a proč myslíš, že teplota další den zase znova vystoupá? Protože jí tou dávkou sirupu na 6-8 hodin srazíš… Pokud dítě neblouzní, neomdlívá nebo nepláče bolestí, tak klidně můžeš nechat teplotu působit.

3× za tři dny, ale jak často se tohle děje? Do budoucna jí tím úplně zničíš schopnost těla tu horečku vytvářet.

http://www.azrodina.cz/…sile-horecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
31.1.16 22:42

Já třeba teploty ani horečky nesrážím téměř vůbec. Samozřejmě podle stavu dítka. POkud mi leží bezmocné, bezvládné už u sptva 38 dám. Ale moje děti jsou schopné skákat i u 39,5.
Prostě dle stavu, většinou, když je fakt zle, si lehnou k telce a čučí na pohádky, pospávají…nechávám být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
31.1.16 22:45

Rozhodně ne, když měla celý víkend teploty :roll: :zed: Zítra bych s ní šla k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
31.1.16 22:48
@sarlota535 píše:
Taky sem tu diskuzi četla…a přesně kvůli takovýmhle inteligentům nám marodí děti…my dáme zdravé dítě do školky a slepice tam nacpe dítě které má třetí den teplotu :zed: :zed: :zed:

navíc, když je na mateřské a nemusí řešit hlídání :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
31.1.16 22:53
@carambol píše:
Já třeba teploty ani horečky nesrážím téměř vůbec. Samozřejmě podle stavu dítka. POkud mi leží bezmocné, bezvládné už u sptva 38 dám. Ale moje děti jsou schopné skákat i u 39,5.
Prostě dle stavu, většinou, když je fakt zle, si lehnou k telce a čučí na pohádky, pospávají…nechávám být.

Presne, nekdy dava ditko 39, nekdy je hotove pri 38. Univerzalni navod neexistuje.

• Citovat
  • Upravit
1396
1.2.16 05:58

@Ali-Ali @mojmira já nikoho neurážím ale člověk který uvažuje o tom jestli dát dítě po třech dnech teploty do školky je u mě slepice a za tím si stojím. Možná máte štěstí na školku do které nevezmou nachcípané dítě a nebo štěstí na matky které mají rozum a nemocné děti tam nedávájí, já to štěstí nemám takže jsem na toto silně alergická. Já dám do školky zdravou dceru a za pár dnů či týdnů je na hromadě krz uchrchlané děti jejichž rodiče rozum nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
1.2.16 07:19

Ja ziju v zahranici, deti se tu davaji do skolky az do teploty 38,5 a je uplne bezne, ze na krouzkach a podobne jsou nachrchlane kaslajici deti. Do skolky jdeme v zari, uvidime, jak se s tim popereme. Kazdopadne s teplotou necham dite doma, nenecham ji trapit ve skolce, to je jasne. Ty deti tam ani neodpocivaji, maji normalni rezim :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
1.2.16 07:26

Smutné… Při určitém inteligenční kvocientu by jsi měla být schopna si na takovou otázku odpovědět sama. Navíc nejsi pod žádným tlakem (že na tvém příjmu je existenčně závislá celá tvoje rodina a tudíž do práce musíš stůj co stůj - ne že by to byla omluvenka, ale je v tom aspoň zoufalost) tak také nemohu pochopit, že se na to vůbec ptáš; při takové úvaze (nedej bože, že by ses nezeptala)

• vystavuješ zdravotnímu riziku své dítě,
  • vystavuješ zdravotnímu riziku ostatní děti nejenom maminek, které do té práce fakt musí.

Takže malou si nech do konce týdne doma a pokud by horečka trvala déle než tři dny, tedy i dnes, navštiv lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin