Dát do školky po teplotě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4624
1.2.16 07:28
@blumen píše:
Ja ziju v zahranici, deti se tu davaji do skolky az do teploty 38,5 a je uplne bezne, ze na krouzkach a podobne jsou nachrchlane kaslajici deti. Do skolky jdeme v zari, uvidime, jak se s tim popereme. Kazdopadne s teplotou necham dite doma, nenecham ji trapit ve skolce, to je jasne. Ty deti tam ani neodpocivaji, maji normalni rezim :zed: :roll:

Kde se žije tak bezohledně? Jak k vlastním tak cizím dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
1.2.16 07:30

@LadyLada Nemecko. Ale i v jinych statech je to ory zvykem, co jsem slysela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
1.2.16 07:39

@blumen Což jen vyjadřuje primitivismus těchto společností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.2.16 08:07
@LadyLada píše:
@blumen Což jen vyjadřuje primitivismus těchto společností.

no tech historek z ceskych skolek je tady pozehnane, takze bych to z nadrazenosti CR nad zbytkem primitivni Evropy nevidela zas tak slavne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
1.2.16 08:15

@vendelinecek deti mely od patku taky teplotu 39, vcera jeste 38 - k veceru dobry 37. Cely den jen lezely v posteli.
Dneska uz dobry, zlobi :-) Ale do skolky nejdou cely tyden, je tam plno nemocnych deti, jejich imunita je oslabena, nechci aby mi lehly znovu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.16 08:26

Píšu anonym, protože sem chodí manž. příbuzní o kterých to je. Souhlasím s tím srážením teploty, organismus se s něčím pere. Určitě hned nesrážet, srazit neznamená vyléčit. I když na pohotovosti jsem byla lékařkou poučena, že nad 38 musím.

Dítě s tepl., ale ani třeba jen s rýmou do školky nedávám. Je mi to hloupé i vůči ostatním zdravým dětem…

Ale chci se zastat zaklad., jestli ji muž říká, že je přecitlivělá… Či tak nějak. Já to mám doma také a hlavně tchyně, tahala by děti s tepl.ven v kočárku, klidně s antibiotikama :zed: Kdykoliv odmítnu nějakou takovou akci, kiukají na mě jak na blázna. Že ze všeho nadělám. Na návštěvu by chodila i ona nastydlá, tak jí pak upozorňuju, že to neee :cert:
No a stejně tak to je u švagrovců, aby synovec nebyl dlouho doma, šup s ním do školky. I po těch teplotách. Když jedou s babičkou na výlet, zjistím pak, jak je synovec nastydlý, ale babička jim dá jednu lahev s pítkem dohromady…

Tak jsem se vypovídala, ale hlavně zakladatelko, udržuj si zdravý rozum, dej na svůj instinkt. Nepodávej hned léky a neposílej do školky!!!

• Citovat
  • Upravit
4624
1.2.16 08:32
@Ali-Ali píše:
no tech historek z ceskych skolek je tady pozehnane, takze bych to z nadrazenosti CR nad zbytkem primitivni Evropy nevidela zas tak slavne ;)

I přes historky to u nás běžné není, o čemž svědčí i reakce v této diskusi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.2.16 12:07
@LadyLada píše:
I přes historky to u nás běžné není, o čemž svědčí i reakce v této diskusi ;)

spousta lidí dává běžně přichcípané děti do mš, smutná realita čr.. osobně bych dítko, jako psala zakladatelka, do školky nedala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
1.2.16 13:36

@LadyLada jako ucitelka v MS musim rict, ze je hooodne bezne, ze rodice vedome davaji do skolky nemocne deti (a to i s infekcni nemoci)
U nas nove predelavali kvuli tomu skolni rad, ze jakmile budou rodice davat nemocne deti do skolky (ryma, kasel, prujem) bude se to brat jako poruseni skolniho radu tudiz vylouceni ze skolky.

• Citovat
  • Upravit
492
1.2.16 20:42

Ahoj. Tak mala od včerejška od odpoledne bez teplot. Dnes jen 37,3 nejvíc ale břicho i zada osypané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
1.2.16 20:43

Jo a ve školce nebyla. :D :lol: :lol: :lol:
Až příští týden :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
2.2.16 00:10
@martina.se píše:
spousta lidí dává běžně přichcípané děti do mš, smutná realita čr.. osobně bych dítko, jako psala zakladatelka, do školky nedala..

Moje kolegyně dává do školky dítě i s ATB. Ráno prášek a pokyn dítěti, aby uč. nic neříkalo.
Moje dítě málokdy odchodilo do školky 2 týdny v kuse. Doma jsem jí vyléčila, šla do školky mezi prskající děti a za chvíli to bylo znovu. Věčně jsem byla doma s OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.2.16 00:22

Asi jsem divna, ale po trech dnech teploty ja osobne mazu s ditetem k pediatrovi - a to uz mam skolni deti. Fakt by mne nenapadlo dat zjevne nemocne dite, bojujici cely vikend s minimalne virozou (pro nejlepsim) do skolky…a ja s evzdycky divla proc to v skolce v satne vypadalo jak na plicnim oddeleni… 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
2.2.16 00:25
@blumen píše:
@LadyLada Nemecko. Ale i v jinych statech je to ory zvykem, co jsem slysela.

V Belgii je zase bezne, ze se ve skolce deti neprezouvaji, kamaradka z toho byla prvni mesic štronzo, nektere deti sly v botickach ze zahrady rovnou spinkat… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
2.2.16 00:30
@vendelinecek píše:
Ahoj. Tak mala od včerejška od odpoledne bez teplot. Dnes jen 37,3 nejvíc ale břicho i zada osypané.

Jen? Ctvrty den ma zvysenou teplotu a dneska jeste vyrazku? 8o no je sice chvalyhodne ze nepujde cely tyden do skolky, kazdopadne ja bych uz nakracela k doktorovi nebo mu pri nejmensim zavolala a zkontultovala to aspon po telefonu :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin