Dát odklad? 6,5roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7355
20.3.17 22:22
@atominnka píše:

Mám trochu obavy, aby se u nás nevyskytl nějaký zádrhel, kvůli kterému by nastal odklad. Nerada bych, aby šel později, připadá mi, že je připravený postoupit zase dál…
Já se zatím docela těším. Asi proto, že nevím, co všechno nastane :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.3.17 22:41

@Trojlístek Z čeho usuzuješ? Já to neřeším, s ní už vůbec ne. Jediné s kým, tak tady a s manželem, ale to už spala. Jí jsem o tom nic neříkala, ani o kreslení kliček, ani o té lítostivosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
20.3.17 23:12

@atominnka Podpořím tě v tom, aby jste do školy šly normálně. Sestřina dcera chodí do 6. třídy a chodí taky domů s brekotem (naštěstí už ne tak často jako v 1. třídě) Je to prostě citlivější povaha a to jí ten rok nepomůže. I při úkolu, nebo nějaké ruční práci je schopna se sama vyprovokova k pláči.
PS: máme stejně staré holky a já se pořád nemůžu smířit s tím, že půjde do školy skoro v 7 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
20.3.17 23:33
@atominnka píše:
@Trojlístek Z čeho usuzuješ? Já to neřeším, s ní už vůbec ne. Jediné s kým, tak tady a s manželem, ale to už spala. Jí jsem o tom nic neříkala, ani o kreslení kliček, ani o té lítostivosti :nevim:

Myslíš, že ona z tebe to napětí necítí? Už jen to, že ji máš pořád za malou. Řešíš jakési kličky.
Naše holka má stěží něco přes metr, sotva se doskrabe k 16 kg. Šest let měla teď. Když jí dám na záda aktovku, tak je to pro mě hrozný pohled.
V okamžiku kdy začnu pochybovat a to ji nemusím vůbec nic říkat, tak začne taky pochybovat. Třeba s tou taškou na zádech, ona vnímá, že se mi to nezdá a hned se zajímá co se děje. Tyhle citlivé děti jsou o hodně vnímavější a senzitivni.

Osobně nerozumím diskusím na téma co umí tříleté děti při nástupu do MŠ a co trénují predskolaci v MŠ. Nikde nevidím žádné analýzy v tomto směru. Dříve nebo později se číst a psát naučíme téměř všichni, pokud se budeme bavit o zdravých dětech. Že děti něco zkouší a umí je taky běžné. I to, že jim jde něco hůře a něco lépe.

Měla jsem kolegu, který chtěl pro holku odklad, vůbec ho nepotřebovala, odkladu dosáhl. Nicméně byl hodně naštvaný, že z holky dle jeho slov udělali pitomce a dementa, ale co jako čekal, na co ten odklad měla dostat, když nebylo na co? Jen si prostě tatínek myslel, že na školu není zralá. Myslím, že ji vůbec nepomohl, spíš naopak.

Celkově se obávám, co uvidím u zápisu, poněvadž dětí co získaly loni nesmyslný odklad bude určitě dost a to potom chci vidět, jak si učitelky poradí skoro s osmyletymi dětmi naproti sestiletym.

Za mě jen dobře, že se zápisy posunuly, jen pevně věřím, že to bude mít nějaký efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
20.3.17 23:33

@atominnka Za mě je odklad nesmysl.

Pro rozšíření úhlu pohledu na vzdělávání přikládám vtipný článek (tedy ono by to bylo vtipné, kdyby to nebylo tak tragikomické):
 http://ottocopy.cz/…me-na-detech

Ať se vám všem daří. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.3.17 23:51

@atominnka V jejím věku mi odklad přijde jako naprostý nesmysl. Moje neteř (narozená v březnu, do školy šla v 6 a půl letech) byla to samé v tomto věku, šikovná, ale lítostivá, obrečela každý neúspěch. Jak jí něco hned nešlo - jízda na kole, zavazování tkaniček, cokoliv jiného- tak měla hned slzy na krajíčku. Švagrová mi dala jednou na návštěvě za úkol trénovat s ní ty zmíněné kličky, taky jí to nešlo. Bulela u toho jak želva, za boha nemohla přijít jak na to… A víš co? Ve škole tohle neudělala ani jednou, je tam úplně v pohodě, sebejistá, učí se snadno, prospěchově je mezi nejlepšími.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
21.3.17 06:20
@atominnka píše:
@Pudloslava no to já samozřejmě vím, že bez PPP nemůžu. Já jen nějak nevidím důvod do PPP jít :nevim:

podle me je dobrey důvod to, že přemýšlíš o odkladu a založila jsi tuto diskusi. je to podle mě jako diskuse „jsem těhotná“ bez provedeného těhotenského testu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
21.3.17 10:50

@atominnka Ahoj, já tohle v sobě řeším už dlouho. Úplně stejný důvod. Za 2 měsíce jí bude 6 let. Je samostatná, krásně maluje, i se zapojuje do kolektivu, ale ty emoce. Nedokáže to ovládat, brečí nad každou „blbinou“. Mně naopak učitelky (i loni) nic takového nedoporučují. Přičítají to povaze, což si myslím taky. Já byla úplně stejná, možná horší..na rozdíl od ní, jsem nenáviděla i školku.
Odklad dávat nebudu.
Dcera je navíc hodně vysoká, má už teď okolo 130 cm, tak kdyby šla do školy až příští rok, možná by „trpěla“ víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
21.3.17 11:36

@atominnka jinak já jsem dceři nakoupila (na radu někoho zdejšího) pár sešitů Šimonových pracovních listů, měla jsem to nakopírované a když byla nálada a chuť, dělaly jsme spolu „úkoly“… teď ty nakopírované zbytky využívá mladší, která se v tom vyloženě vyžívá, už ve 4 letech krásně stříhá a vybarvuje.
Nejvíc se holkám líbilo č. 11 S tužkou Týnou na cestách, to jsou grafomotorická cvičení, je tam k tomu vždycky povídání, to chtěly dělat hodně. Jsou tam právě různé kličky, vlnovky, obloučky, spirály atd.
Mladší se líbí sešit 19, to je na stříhání - vystřihne se tvar, nalepí do obrázku, vymaluje. Od nejjednodušších po složitější. Takže pokud ji chceš nějak podpořit, tak zrovna tyhle 2 sešity můžu vřele doporučit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.3.17 20:24

@atominnka Taky by mě zajímalo, proč se s tím nemůže smířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
22.3.17 06:25
@atominnka píše:
Nikdo tě nenutí se takových diskusí účastnit. Nebo? Já nepřemýšlím o odkladu. Jen jsem přemýšlela, jestli je k němu eventuelně nějaký důvod. Kdybych důvod viděla, šla bych do PPP a nepsala tady. Jelikož jsem doteď důvod neviděla (a nadále ho nevidím) a nahlodala mě učitelka v MŠ, chtěla jsem se zeptat i na jiné názory jiných lidí :nevim:

to jiste nenuti a ja se nad tebou neosklibama neposmivam se Ti, jakozto pevne verim, ze ani Ty se neotiras o pisatele jinych zdalnilve zbytecnych diskusi (a nebo uz tedka nebudes :-).
Je dobre, ze si uvazujes ale poradit Ti odbornika je jedina rozumna rada - to bych poradila i nejlepsi kamaradce a nemyslim to nijak zle. Stejne tak, kdyby kamaradka se zpozdenim osahavala prsa a zkoumala hleny a nepocurala jeste TT.
Samozreme TT koupit v lekarne a do PPP se musis objednat a vypravit se tam, ale co myslis, ze tady devcata bez vzdelani vyspekuluji o tvem decku, ktere neznaji?
Stanovisko PPP neni pro tebe zavazne, pokud odklad doporuci, nemusis ho davat - tak proc se bat. Jde o tvoje dite.
A znovu zopakuji, to, ze te tvoje uvazovani donutila zalozit diskusi na emiminu, je podle me dostatecny duvod tam zajit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
22.3.17 21:41

@Pudloslava spíš jsem chtěla znát různé názory a případně se dozvědět, zda někdo nemá podobnou zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
22.3.17 21:58

@atominnka jo, vsak jo, to chce kazdej zakladatel jakekoli diskuse :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
22.3.17 22:36

@atominnka @hanka.br.
protože já jsem červencová a nikdy jsem neměla s ničím problémy - učení, spolužáci atd.
protože já neměla devítku a tak jsem maturovala v 17 a výšku měla hotovou ve 22

ve školce ji to moc už nebavilo v loni a letos je to podobné, těší se jen na dny, kdy mají kurz předškoláků, nebo jedou na plavání, o spaní ani nemluvím, do kterého je tam už třetí rok nucena a usne jen po tom plavání, jinak zírá do stropu (pokud ji tedy nevyzvednu po obědě)
letos se sama naučila postupně písmenka a je schopna přečíst jednotlivá slova (věty ne) a chce abych jí koupila knihu s velkýma písmenkama, taky umí sečítat nejen do deseti :zed:

možná pro někoho to jsou blbosti, ale pro mě to jsou věci k zamyšlení a bylo mi líto, že bude mít devítku a ještě k tomu bude téměř o rok starší
třetí dcera, které je teď 1,5 roku, je říjnová, takže se zase těším na rozhodování, jestli ji dát dřív :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí