Datovka - nevýhody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12862
2.1.23 15:23
@DanielaD píše:
Je to super, ale už by je dnes mohly pustit

Az o pulnoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17909
2.1.23 15:23
@mag píše:
Tak bych ignorovala ty dopisy. A datovkou je informovala, kam maji dle spravniho radu dorucovat.

jeste navic jsem zmenila bydliste, na Urad prace jsem to nahlasila - jsem zvedava, kam mi pristi dopis od nich prijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
2.1.23 15:25
@mag píše:
Az o pulnoci.

já vím, ale potřebuji něco poslat dnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.1.23 15:29
@vokishka píše:
Za nějakou dobu ty zprávy mizí, pokud si neplatíš nějaké úložiště. Což může být nevýhoda u nějakých rozsudků atd. Protože ty si to sice můžeš vytisknout, ale musíš to nechat ověřit.

Když to uložíš, tak to v té elektronické verzi platí ulplně stejně, jakokdyž to máš uložené v datovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65055
2.1.23 15:36
@Lama Lama píše:
Když to uložíš, tak to v té elektronické verzi platí ulplně stejně, jakokdyž to máš uložené v datovce.

to musíš mít nějaký ten podpis a tak, ne? A jak to půjdeš případně někam řešit, když to máš jen tak vytištěné, bez ofiko razítek atd. Ono to z datovky za tři měsíce zmizí, n e

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
2.1.23 15:41
@mag píše:
Ja ji pouzivam i pro komunikaci napr. s pojišťovnami. Nebo bankami. Mam nabity kredit.

To je zpoplatněno? Dalo by se to zkombinovat, psát bankám a pojišťovnám (např.) klasicky mailem s elektronickým podpisem a datovku využívat pro odpovědi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17909
2.1.23 15:42
@vokishka píše:
to musíš mít nějaký ten podpis a tak, ne? A jak to půjdeš případně někam řešit, když to máš jen tak vytištěné, bez ofiko razítek atd. Ono to z datovky za tři měsíce zmizí, n e

tam, kde to potrebujes, to nechas zkonvertovat
bezny dopis netreba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
2.1.23 15:42

Nevýhody, při přihlášení jméno, heslo je třeba co tři měsíce měnit heslo. Krátké uložení zpráv, pouze 30 dní. Složitý postup při ověření některých listin, např. rozsudků. Musíš si zprávu zkonvertovat, pak ti přijde neskutečně dlouhý kód, ten laskavě oznámíš na poště, tam ti to vytisknou ověří a pak zase na soud pro právní moc, takže za mě komplikované. Stejně musíš všude možně chodit, jsem zklamaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
2.1.23 15:44
@DanielaD píše:
Je to super, ale už by je dnes mohly pustit

Dnes nefungují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
2.1.23 15:45
@MartinaCV píše:
To je zpoplatněno? Dalo by se to zkombinovat, psát bankám a pojišťovnám (např.) klasicky mailem s elektronickým podpisem a datovku využívat pro odpovědi?

Jakoze oni by ti to posilali do datovky? Povinnost nemaji. Taky to plati. Neplati se pouze za dokumenty poslane organum verejne spravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
@MartinaCV píše:

datová správa pro orgány veřejné moci - tak nějak to je, tam patří všechny úřady - finančák, zdravotní, socka, pracák ap. to je zdarma.

Pokud budeš někomu posílat dopis - ne úřadům, zaplatíš cca 7 Kč, teď to nevím přesně, od 1.1. je to zdražené

zaplatíš si kredit přes banku a hned máš v datovce peníze připsané

DS nahrazuje elektronický podpis

Příspěvek upraven 02.01.23 v 15:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
@MartinaCV píše:
Dnes nefungují?

Ne, do 23:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
2.1.23 15:48
@Maty80 píše:
Nevýhody, při přihlášení jméno, heslo je třeba co tři měsíce měnit heslo. Krátké uložení zpráv, pouze 30 dní. Složitý postup při ověření některých listin, např. rozsudků. Musíš si zprávu zkonvertovat, pak ti přijde neskutečně dlouhý kód, ten laskavě oznámíš na poště, tam ti to vytisknou ověří a pak zase na soud pro právní moc, takže za mě komplikované. Stejně musíš všude možně chodit, jsem zklamaná.

Pozadej soud o zaslani rozsudku jiz s dolozkou a pokud rozsudek potrebujes v listinne podobe, tak az potom konvertuj.
Heslo jsem nemenila asi sest let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267

@mag

původně to mělo být: „Upozornění na nedostupnost datových schránek od 31. 12. 2022 do 02. 01. 2023“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
@Lama Lama píše:

To mě zajímá. Rozsudky a důležité listiny mi chodí, tak si neumím představit, že bych si to vytiskla a chodila ověřovat… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák