Datovka - nevýhody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12863
2.1.23 15:49
@DanielaD píše:
@magpůvodně to mělo být: „Upozornění na nedostupnost datových schránek od 31. 12. 2022 do 02. 01. 2023“.

Mam to pred ocima uz od 16.12. a je tam 23:59 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
2.1.23 15:50
@Maty80 píše:
Nevýhody, při přihlášení jméno, heslo je třeba co tři měsíce měnit heslo. Krátké uložení zpráv, pouze 30 dní. Složitý postup při ověření některých listin, např. rozsudků. Musíš si zprávu zkonvertovat, pak ti přijde neskutečně dlouhý kód, ten laskavě oznámíš na poště, tam ti to vytisknou ověří a pak zase na soud pro právní moc, takže za mě komplikované. Stejně musíš všude možně chodit, jsem zklamaná.

nastavíš si neomezenou dobu hesla
zprávy si můžeš za poplatek ukládat do trezoru, pokud ti nechodí nic podstatného, je to zbytečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.1.23 15:50
@vokishka píše:
to musíš mít nějaký ten podpis a tak, ne? A jak to půjdeš případně někam řešit, když to máš jen tak vytištěné, bez ofiko razítek atd. Ono to z datovky za tři měsíce zmizí, n e

ale to je zakodovaný v tom dokumentu. Pokud to musím doložit na úřadě, tak ten dokument, opatřený elektronickým podpisem, který mám uložený z datvoé schránky, na ten úřad pošlu, zase datovkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
2.1.23 15:52
@Lama Lama píše:
ale to je zakodovaný v tom dokumentu. Pokud to musím doložit na úřadě, tak ten dokument, opatřený elektronickým podpisem, který mám uložený z datvoé schránky, na ten úřad pošlu, zase datovkou

Je to tak, konverze jenom kdyz to chci do listinne formy nebo obracene z listinne do elektronicke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
@MartinaCV píše:
To mě zajímá. Rozsudky a důležité listiny mi chodí, tak si neumím představit, že bych si to vytiskla a chodila ověřovat… :think:

Nic neověřuji. Mám to prostě uložené v elektronické podobě. Ten elektronický podpis je v dokumentu, ne v té datovce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
@mag píše:
Mam to pred ocima uz od 16.12. a je tam 23:59 :)

já vím, jen původně bylo do 2.1., nyní si přidali den…Předpokládaný termín ukončení výluky je 3.1.2023 v 00:01.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
2.1.23 15:53
@Maty80 píše:
Nevýhody, při přihlášení jméno, heslo je třeba co tři měsíce měnit heslo. Krátké uložení zpráv, pouze 30 dní. Složitý postup při ověření některých listin, např. rozsudků. Musíš si zprávu zkonvertovat, pak ti přijde neskutečně dlouhý kód, ten laskavě oznámíš na poště, tam ti to vytisknou ověří a pak zase na soud pro právní moc, takže za mě komplikované. Stejně musíš všude možně chodit, jsem zklamaná.

Tohle by byl přesně můj případ.. :zed: Teď ale řeším, že sice všechny obešlu rychle mailem s elektr. podpisem, ale čekám dlouho na listiny a odpovědi s informacemi dlouho, než mi dorazí poštou, což třeba u věcí, kde jde o čas, je blbý. Chci teď třeba přihlásit pohledávku u insolv. soudu a čekám na listiny od exekutora, který řeší povinného. Než mi to přijde, budu s pohledávkou xtá v řadě :zed: Takže by se mi datovka hodila. Exekutor by mi podklady poslal datovkou a měla bych je už dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
2.1.23 15:55
@DanielaD píše:
já vím, jen původně bylo do 2.1., nyní si přidali den…Předpokládaný termín ukončení výluky je 3.1.2023 v 00:01.

Nechci se dohadovat, ve finale je to fuk. Nicmene my mame od 16.12. upozorneni na vyluku do 2.1., 23:59.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
2.1.23 15:56
@Lama Lama píše:
Nic neověřuji. Mám to prostě uložené v elektronické podobě. Ten elektronický podpis je v dokumentu, ne v té datovce

ale to si to musíš uložit někam jinam nebo si zaplatit úložiště. Z běžné datové schránky to zmizí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
2.1.23 15:57
@DanielaD píše:
nastavíš si neomezenou dobu hesla
zprávy si můžeš za poplatek ukládat do trezoru, pokud ti nechodí nic podstatného, je to zbytečné

Mně třeba chodí věci ze soudů, všemožných st. úřadů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
2.1.23 15:57
@DanielaD píše:

to je rozdíl dvou minut, ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.1.23 15:58
@vokishka píše:
ale to si to musíš uložit někam jinam nebo si zaplatit úložiště. Z běžné datové schránky to zmizí

no, tak si to uložíš jinam. Do kompu, na flešku, na one drive, google disk… prsotě kamkoli se ti zlíbí. :nevim: nehledej v tom nic komplikovaného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
2.1.23 16:10
@vokishka píše:
to je rozdíl dvou minut, ne

jednoho dne

Upozornění na nedostupnost datových schránek od 31. 12. 2022 do 02. 01. 2023

a dnes mají na datovkách uvedené:

Předpokládaný termín ukončení výluky je 3.1.2023v 00:01.

Chápu to tak, že 2.1. nejedou

3.1. měly jet, ale přidali si ukončení 3.1.00 01hod, to je celý den
@mag píše:
Nechci se dohadovat, ve finale je to fuk. Nicmene my mame od 16.12. upozorneni na vyluku do 2.1., 23:59.

Předpokládaný termín ukončení výluky je 3.1.2023 v 00:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
2.1.23 16:14
@Lama Lama píše:
no, tak si to uložíš jinam. Do kompu, na flešku, na one drive, google disk… prsotě kamkoli se ti zlíbí. :nevim: nehledej v tom nic komplikovaného.

DS nemám, ale jak hrozilo, že budou povinné pro všechny, jak jsem sledovala informace v diskuzích. docela se tam řešilo, že pokud si je uložíš jinam, tak ještě potřebuješ nějaký program, který ti bude sledovat platnost elektronického podpisu, abys ho nezapomněla včas prodloužit. respektive že ten program nepotřebuješ, ale ulehčí ti práci, aby ti nějaký dokument neztratil platnost díky expirovanému podpisu, který jsi včas nepostřehla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
2.1.23 16:15
@DanielaD píše:
Předpokládaný termín ukončení výluky je 3.1.2023 v 00:01
00:01 je minuta po pulnoci z 2.1. na 3.1. Takze dnes v noci. Pokud to předtím bylo do 2.1. 23:59, tak je to rozdil 2 minut.

Příspěvek upraven 02.01.23 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák