Datovka - nevýhody

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9723
2.1.23 14:55

Datovka - nevýhody

Ahoj, kdo máte datovku a nepodnikáte, předpokládám, že jste si ji zřídili kvůli pohodlnější komunikaci s úřady a institucemi z domova nebo prostě odkudkoliv bez front na poště. Vnímáte ale nějaké její nevýhody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1375
2.1.23 15:12
@MartinaCV píše:
Ahoj, kdo máte datovku a nepodnikáte, předpokládám, že jste si ji zřídili kvůli pohodlnější komunikaci s úřady a institucemi z domova nebo prostě odkudkoliv bez front na poště. Vnímáte ale nějaké její nevýhody?

Nevýhody úplně nevnímám, jen je třeba ji pravidelně kontrolovat, pokud Vám něco přijde z úřadu, tak se po 10 dnech dokument bere jako doručený, i když ho neotevřete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
2.1.23 15:12

Na úřadech a tím kolikrát neumí a občas se ztratí nějaké podklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.23 15:13

Nevýhody ne, spíš jen se mi ji nepodařilo dosud pořádně využít. :nevim: Jsem ale ráda, že ji mám, můžu mít jistotu, že se mi případné důležité zásilky opravdu dostanou do rukou a neztratí se na poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
2.1.23 15:14
@Umík píše:
Nevýhody úplně nevnímám, jen je třeba ji pravidelně kontrolovat, pokud Vám něco přijde z úřadu, tak se po 10 dnech dokument bere jako doručený, i když ho neotevřete :)

Chodi notifikace do e-mailu nebo sms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
@Umík píše:
Nevýhody úplně nevnímám, jen je třeba ji pravidelně kontrolovat, pokud Vám něco přijde z úřadu, tak se po 10 dnech dokument bere jako doručený, i když ho neotevřete :)

Dá se nastavit, že přijde na email upozornění na novou zprávu ;)

• Citovat
  • Upravit
@Alexandria Nixia píše:

Jo, tak to je dobrý, mít tyhle dva naše příspěvky pod sebou. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
2.1.23 15:15
@Alexandria Nixia píše:

Na kterych uradech s tim neumi. Vzhledem l tomu, ze musi komunikovat datovkou, tak to proste umet musi :))
Jo, ze obcas nezjisti, ze nekdo nema DS, to jo. Ale uz jsou to dneska spise vyjimky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
2.1.23 15:15
@mag píše:
Chodi notifikace do e-mailu nebo sms.

To jsem tazatelce zapomněla připsat, díky za doplnění :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
2.1.23 15:16

Ja ji pouzivam i pro komunikaci napr. s pojišťovnami. Nebo bankami. Mam nabity kredit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17847
2.1.23 15:18
@mag píše:
Na kterych uradech s tim neumi. Vzhledem l tomu, ze musi komunikovat datovkou, tak to proste umet musi :))
Jo, ze obcas nezjisti, ze nekdo nema DS, to jo. Ale uz jsou to dneska spise vyjimky.

napr. urad prace mi stale posila doporuceny dopis a mou DS ignoruje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
2.1.23 15:18
@mag píše:

Tak v Plzni mi poněkud pravidelně něco ztrácejí.

Posílám zásadně přes datovku. A chodí mi furt upozornění, že mi chybí podklady k PnB, které jsem ji posílala. Občas je takhle posílám na několikáté.

Sami na úřadě říkali, že ty datovky mají problém zpracovat větší množství příloh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64832
2.1.23 15:21

Za nějakou dobu ty zprávy mizí, pokud si neplatíš nějaké úložiště. Což může být nevýhoda u nějakých rozsudků atd. Protože ty si to sice můžeš vytisknout, ale musíš to nechat ověřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
2.1.23 15:21
@Eliška píše:
napr. urad prace mi stale posila doporuceny dopis a mou DS ignoruje

Tak bych ignorovala ty dopisy. A datovkou je informovala, kam maji dle spravniho radu dorucovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18256
2.1.23 15:22

Je to super, ale už by je dnes mohly pustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie