Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, kdo máte datovku a nepodnikáte, předpokládám, že jste si ji zřídili kvůli pohodlnější komunikaci s úřady a institucemi z domova nebo prostě odkudkoliv bez front na poště. Vnímáte ale nějaké její nevýhody?
@MartinaCV píše:
Ahoj, kdo máte datovku a nepodnikáte, předpokládám, že jste si ji zřídili kvůli pohodlnější komunikaci s úřady a institucemi z domova nebo prostě odkudkoliv bez front na poště. Vnímáte ale nějaké její nevýhody?
Nevýhody úplně nevnímám, jen je třeba ji pravidelně kontrolovat, pokud Vám něco přijde z úřadu, tak se po 10 dnech dokument bere jako doručený, i když ho neotevřete ![]()
Na úřadech a tím kolikrát neumí a občas se ztratí nějaké podklady.
Nevýhody ne, spíš jen se mi ji nepodařilo dosud pořádně využít.
Jsem ale ráda, že ji mám, můžu mít jistotu, že se mi případné důležité zásilky opravdu dostanou do rukou a neztratí se na poště.
@Umík píše:
Nevýhody úplně nevnímám, jen je třeba ji pravidelně kontrolovat, pokud Vám něco přijde z úřadu, tak se po 10 dnech dokument bere jako doručený, i když ho neotevřete
Chodi notifikace do e-mailu nebo sms.
@Umík píše:
Nevýhody úplně nevnímám, jen je třeba ji pravidelně kontrolovat, pokud Vám něco přijde z úřadu, tak se po 10 dnech dokument bere jako doručený, i když ho neotevřete
Dá se nastavit, že přijde na email upozornění na novou zprávu ![]()
@Alexandria Nixia píše:
Jo, tak to je dobrý, mít tyhle dva naše příspěvky pod sebou.
![]()
@Alexandria Nixia píše:
Na kterych uradech s tim neumi. Vzhledem l tomu, ze musi komunikovat datovkou, tak to proste umet musi ![]()
Jo, ze obcas nezjisti, ze nekdo nema DS, to jo. Ale uz jsou to dneska spise vyjimky.
@mag píše:
Chodi notifikace do e-mailu nebo sms.
To jsem tazatelce zapomněla připsat, díky za doplnění ![]()
Ja ji pouzivam i pro komunikaci napr. s pojišťovnami. Nebo bankami. Mam nabity kredit.
@mag píše:
Na kterych uradech s tim neumi. Vzhledem l tomu, ze musi komunikovat datovkou, tak to proste umet musi
Jo, ze obcas nezjisti, ze nekdo nema DS, to jo. Ale uz jsou to dneska spise vyjimky.
napr. urad prace mi stale posila doporuceny dopis a mou DS ignoruje
@mag píše:
Na kterych uradech s tim neumi. Vzhledem l tomu, ze musi komunikovat datovkou, tak to proste umet musi
Tak v Plzni mi poněkud pravidelně něco ztrácejí.
Posílám zásadně přes datovku. A chodí mi furt upozornění, že mi chybí podklady k PnB, které jsem ji posílala. Občas je takhle posílám na několikáté.
Sami na úřadě říkali, že ty datovky mají problém zpracovat větší množství příloh.
Za nějakou dobu ty zprávy mizí, pokud si neplatíš nějaké úložiště. Což může být nevýhoda u nějakých rozsudků atd. Protože ty si to sice můžeš vytisknout, ale musíš to nechat ověřit.
@Eliška píše:
napr. urad prace mi stale posila doporuceny dopis a mou DS ignoruje
Tak bych ignorovala ty dopisy. A datovkou je informovala, kam maji dle spravniho radu dorucovat.