Tripple test - Downův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7479
31.3.11 10:09

Ivet, ale pozitivní výsledky prý mají vyšetřené dřív, takže když nevolají, je vyšší pravděpodobnost, že to bude ok.

Já jsem si volala po 14ti dnech a taky ještě sestřička říkala, předběžné výsledky jsou v pořádku, takže oni to nejspíš ještě zkoumají skutečně déle, Tobě zřejmě budou volat konečné výsledky.

Příspěvek upraven 31.03.11 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
31.3.11 10:11
krmar píše:
Ivet, ale pozitivní výsledky prý mají vyšetřené dřív, takže když nevolají, je vyšší pravděpodobnost, že to bude ok.

To si taky myslím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
31.3.11 10:41

No doufam :-) taky sem cetla, ze ty pozitivni jsou driv hotove, ale kdyz clovek vsude slysi neco jineho. odber byl tedy sileny a hned dvakrat me musela pichnout nejdriv ji mimco nechtelo uhnout melo ranni rozcvicku :mrgreen: :mrgreen: a kdyz se to povedlo tak se ucpala jehla :-( tak mi doktorka oznamila, ze musi jehlu pichouz znova na jinem miste :-( a opet cekani az se malej uraci uhnout :-) pak se konecne povedlo a ja si oddychla. potom me bolelo brisko nejaky den a pak ok :-) ale ted jak uz je to 14dni tak na me padla nervozita :nevim: no ale ma skoro tchyne rekla, ze ji u kartarky vysla hned 1 karta, ze to bude zdrave :-) holky myslite, ze se muze stat,ze se neozvou ani za tri tydny ale dele? me moje dr rekla, ze budou volat z mista kde me odebrali, coz je Jilemnice, ale ja myslela, ze zavolaji z HK s fakultky takze ted nevim no :nevim: doktorka rikala, ze se to treba mohlo zdrzet na poste :cert: od ceho jsou auta,e-maily a tak!!! oni to posilaji postou co kdyby se to ztratilo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
31.3.11 13:37

Ivetko, neboj. Je mi jasný, že tě napadají různé věci. Když se neozvou zítra, tak v pondělí určitě. A když ti teda budou volat, proč posílají výsledky poštou? Jako z HK do Jilemnice? Promiň, jsem natvrdlá :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
31.3.11 13:46

no z HK prej poslou a Jilemnice zavola,taky nechapu. aby ty vysledky dorazili vubec vcas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
31.3.11 14:28
Ivet23 píše:
no z HK prej poslou a Jilemnice zavola,taky nechapu. aby ty vysledky dorazili vubec vcas.

Hmmm, taky nevím, proč to dělají takhle složitě. Akorát nervujou. Ale neboj, dopadne to dobře :dance: A bylo vás tam víc na tom odběru v Jilemnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
31.3.11 15:53

no mam pocit, ze asi jeste dve, ale to nevim odkud :nevim: ja pockam do utery a kdyz urt nic tak ve stredu hned rano tam volam :-) a at se mi neopovazi rict neco jako, ze vysledky nejsou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
31.3.11 16:01
Ivet23 píše:
no mam pocit, ze asi jeste dve, ale to nevim odkud :nevim: ja pockam do utery a kdyz urt nic tak ve stredu hned rano tam volam :-) a at se mi neopovazi rict neco jako, ze vysledky nejsou :cert:

Jak jsme čekali na ten gen.utz tak tam s námi taky byla jedna maminka po odběru plododvky a bylo jí strašně špatně, sotva pak došla do ordinace na utz. Bylo mi jí moc líto. Asi jo, počkej a pak zavolej, já bych jednala stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
31.3.11 17:02

krmar Mně ty klky taky vyšetřovala pardubická genetika.. Odběr dělali v nemocnici a na genetice toměli vyšetřit.. Paní dr byla jak natvrdlá.. Když z toho nic nevyšetřili a já jí skoro brečela do telefonu, co mám teď jako dělat, tak mi vtipně poradila, ať si před plodovkou dojdu na triple testy… (podotýkám,že jsem po nadstandartním NT screeningu a biopsii choria…).. A to že mi ani envzali sliny-to ji trochu zaskočilo, když jsme se jí druhý den ptali… No normálně to podle mého zkurv..... :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
31.3.11 19:53

promin ze se ptam, ale co je t ta biopsie??? ale chapu jak ti bylo. kdyz uz se to tyce genetiky maji to delat poradne ahlavne jde o zivoty deti :cert: :cert: gtakze zanedbani by melo bejt nulove. urcite si zavolam rikali 2-3 tydny takze ten termin dodrzim a pak zvednu telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
31.3.11 19:57

Odběr placenty-dělá se to do 13.tt, stejným způsobem ajko amniocentéza,je tam ale o fous větší riziko potratu,kvůli možnému odloučení placenty. A z té tkáně (bere se jen malinko) by se teoreticky měla zjistit také případná chromozomální postižení plodu. Vybrala jsem si to hned po screeningu,páč kdyby to vyšlo blbě hned,dalo by se těhu ukončit ještě interupcí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
31.3.11 20:09

Aha… uz sem o tom asik slysela :-) to je hrozny kdyz to zkazi :-x me odebrali na dvakrat :cry: ale ja byla odhodlana podstoupit vse abych zjistila jestli bude mimco zdrave :-) ja bych nejradeji tripple testy zrusila!!! jen se bojim jak mi reknou, ze to je pozitivni a ja budu muset rodit :zed: :cry: predstava silena :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
31.3.11 20:42

Krmar,já byla na amniu u dr. Poláka v Olomuci.Ale abych pravdu napsala tak nevím,kam to posílali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
31.3.11 23:07

Ivet, a právě proto jsem šla do té biopsie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
1.4.11 08:26

To verim, lepsi klasicka interupce nez to pak odrodit :cry: ja nemam nic proti maminkam co si postizene ditka nechaji, ale je to zalezitost do konce zivota a celodenni starost a to ja bych nezvladla!! mam ddoma uz jedno skoro peti lete ditko a nemohla bych se ji tolik venovat a vubec rodine a pratelum. ja bych to urco nezvladla. takze proto jsem podstoupila odber vody. a jsem mlada takze hned jak by to slo by jsme se znova pokouseli :-) slysela jsem , ze i spousta veci ty tripple testy ovlivni, jako matka kuracka a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí