Dávat UM ročnímu dítěti?

6094
27.12.13 14:17

Dávat UM ročnímu dítěti?

Ahoj maminky, ráda bych znala váš názor. Mám téměř roční dcerku a od jejích 2 měsíců jí odsávám mlíčko, takže do dnes je v podstatě kojená. Po roce už bych chtěla s odsáváním přestat, přeci jen už mi ta odsávačka leze na nervy :oops: Ale nevím, zda už jí mám dát kravské mléko a nebo radši koupit UM. Mlíčko pije ráno 150ml a večer před spaním 120ml, jinak má 2 mléčné výrobky denně. Psala jsem si s Laktační poradkyní a toto mi napsala:
Jani, hezký den, na UM ani nemyslete! Pro dítě, které má k dispozici MM a navíc příkrmy je to už zcela zbytečné. Po roce naprosto zbytečné. UM je jen marketinkový tah, UM pro starší děti není stejně nic jiného než sušené kravské mléko. Jen je to výborný tahák na peníze. Není to tak dávno, co se UM vůbec nevyrábělo pro děti starší 6 měsíců. Prostě to nebylo a není potřeba, stačí příkrmy a tekutiny, i kdyby dítě nebylo kojeno. Bude fajn, když to do roku udržíte alespoň na 200 ml denně, ale i kdyby ne, tak se obejdete bez UM s přehledem, tak prostě přidáte jeden jogurt navíc třeba. :-) Po roce věku pak můžete dcerce nabídnout v podstatě celé spektrum mléčných výrobků - samotné mléko, jogurtová či kysaná mléka, krupice, tvarohy, pudinky, v podstatě cokoliv (pokud to dcerce bude vyhovovat, samozřejmě).
Co si o tom myslíte?? Pořád váhám a nevím, zda malé ta lahvička s mlíčkem nebude chybět :nevim: V mrazáku mám zásobu tak na 3 týdny, to jí ještě dám, ale co potom?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missy_X
27.12.13 14:22

Tak já ti řeknu, že syn v půl roce vysabotoval UM, a nepije mléko dodnes.
Prostě mu nechutná, a to jsme se mohly klidně i na hlavu stavět. :lol: :lol:
Vařila jsem mu z mléka, abychom doplnily ty živiny, a je ok, krásně stavěný a zdravoučký. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
27.12.13 14:22

Jako na vše, si přečteš názory různé. Já jsem rozhodnuta dávat UM do roku a půl minimálně, někdo si bude klepat na čelo, že jsou to vyhozené prachy :)

• Citovat
  • Upravit
6836
27.12.13 14:24

Synovi je rok a čtvrt. Asi bych mu už nedávala, protože jinak jí všechny mléčné výrobky, ale on u lahve krásně usne.Bez toho nevím, nevím :nevim: Řekla bych, že určitě UM není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
27.12.13 14:25

@Janinka1983 zkusila bych dávat UM, myslím že je ještě maličký aby neměl ani MM ani UM.

• Citovat
  • Upravit
6836
27.12.13 14:25

Nevíte proč doktoři pití UM doporučují i pro tyhle větší děti? Vždyť jim z toho prachy nejdou… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
27.12.13 14:27

Já dávám dcerce 22 m UM doteď. máme rano rituál po probuzeni vypije 210 ml mlika. jinak ho nechce, já bych mlicko um klidně dávala dokud to bude chtit do tech 3 let nebo do kdy se vyrábí ale nemyslím si ze je to tak moc potřeba. spis doplněk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
27.12.13 14:28

Ptala jsem se pediatra, zda dávat UM po roce dítěte. 5ekl mi, že pokud to finančně zvládneme, ať kupuji UM. Má obsah látek podporující imunitu a důležité vitamíny ve větším množství než kravské. Takže já bych ještě nějakou dobu dávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.12.13 14:29

Ahoj do 14m sem dávala sunar mléko jako takové pije během dne třeba mu dám kakao k snídani.. a na noc mu dávám sušené mléko.. ;) a sem tam koupím sunar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
27.12.13 14:32

Ještě dodám, že do dvou let bych to UM dávala, ráno a večer. Večer to je většinou rituál, miminko ví že po mlíčku jde spinkat.
Malému budou 4 a má ráno a večer mlíčko, už tedy normální, ale v lahvičce, ne kojenecké ale takové od nějakýho Jupíka nebo Kubíka :nevim: a má to prostě rád, ráno si lehne na gauč vycucne kakavíčko a večer taky, a rušit mu to nemíním.

• Citovat
  • Upravit
846
27.12.13 14:33

Moje malá pila UM do 3 let, pak jej začala ze dne na den vyloženě odmítat. Ale jí vyloženě chutnalo a říkala si o něj. Prcek je taky na mlíku závislák. Oba klasické mlíko odmítají vč. různých příchutí. Já bych dávala UM v případě, že pořádně nejí- jak ten můj oslík. Pokud jí pěkně, šla bych i do kravského.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
27.12.13 14:33

Naše malá bude mít 15m, od 8.týdne je na UM a doteď jí dávám 240ml Sunaru před spaním a pak ráno na snídani má dalších asi 200ml. Večer to má jako rituál přes spaním a ráno, když se probudí brzy, dávám a pak ještě spí a nebo to má prostě na snídani po převlečení. Jinak jí jogurty, Lučinu a pod., puding. Jen kravské mléko jsem zatím na samostatné pití nezkoušela, ale jelikož mi chce malá „jen“ 100-150ml vody denně, možná zkusím dávat jí během dne kravské mléko, třeba by ho vypila víc…

Takže - pokud to má tvůj prcek jako rituál před spaním, že dostane flašku, asi bych koupila UM, neboť by ti taky mohl začít špatně usínat. Pokud k životu tu flašku nepotřebuje, klidně bych zkusila dát kravské mléko jako doplnět pitného režimu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
27.12.13 14:38

My dáváme UM večer před spinkanim, malemu jsou dva roky. Ráda bych ho davala do tří, uvidíme, jak dlouho ho bude chtít, zatím ho vyžaduje. Ke snídani pak má kakao. To uz nutrilon nechce.

Příspěvek upraven 27.12.13 v 14:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
27.12.13 14:40
@Poison Ivy píše:
Jako na vše, si přečteš názory různé. Já jsem rozhodnuta dávat UM do roku a půl minimálně, někdo si bude klepat na čelo, že jsou to vyhozené prachy :)

nasi je skoro 17 mesicu a ma UM porad a mit ho bude minimalne do dvou let…ma tak 1-2× denne a myslim si, ze to cloveka zrovna nezruinuje… :think:

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
27.12.13 14:48
@1.zizi píše:
nasi je skoro 17 mesicu a ma UM porad a mit ho bude minimalne do dvou let…ma tak 1-2× denne a myslim si, ze to cloveka z rovna nezruinuje… :think:

Přesně :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová