Dáváte míchaná vajíčka?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No co sem četla přítelův deníček, takovej ten jak se do toho píše první zoubky, kdy sedí atd… tak on jedl míchaný vajíčka už v půl roce, a taky je živej a zdravej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já asi od roku a půl, ale dám jen krapet oleje, zapnu plotnu, a hned do studenýho oleje dám vajíčka, takže se olej vůbec nerozpálí, a tak je to mnohem zdravější--
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davam taky, dela je tatka, sam si je dela na snidani a dcera (2r) uz hladove stoji ze chce taky. nevim co tam dava on, asi olej, ale mastne to neni, poradne promicha a prohreje, ale suche to neni, hezky vlacne.
Ja delam na masle. Mnam. Jen si to delaj dost casto, coz se mi tolik nelibi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak já jsem udělala tu chybu, že jsem takovou mňamku malé nedávala, baští standardně šunku, sýr a chleba (nikoliv vše dohromady, ale vše suché a postupně). Teď ve třech letech se divím, že mi nic nechce jíst (ani chleba namazaný čímkoliv) a bojím se, že mi ve školce umře hlady.
Takže vajíčkům zdar, doma jsme měli slepice, já na vejcích vyrostla a jsme všichni doma zdraví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky dělám vaječinu na cibulce malé asi od 8-9 měs. akorát ji tam dávám ještě vařený květák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1rocni dítě a míchaná vejce, placky apod.
Ahoj, mám syna 1 rok mu je..když mu udělám nějaké placky, bramborák, míchaná vajíčka jak dlouho se to musí prosím prodělávat? Vejce měl zatím jen,,z vody" 20 min vařené…bojím se salmonely atd… děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
20 minut vařené vejce? Chudák. Fuj.
Normálně udělaná dobrá vejce jsou úplně bezpečná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LP4 píše:
Ahoj, mám syna 1 rok mu je..když mu udělám nějaké placky, bramborák, míchaná vajíčka jak dlouho se to musí prosím prodělávat? Vejce měl zatím jen,,z vody" 20 min vařené…bojím se salmonely atd… děkuji za rady.
Co znamená prodělávat? Jako zpracovat? Nerozumím otázce. Vejce dvacet minut vařené. To musí být nedobré. Vždyť to je pak nazelenalé, když se vaří moc dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vejce do vody na 20min a jedl žloutek. Chutnalo to normálně..Ke když bych mu chtěla udělat třeba palačinku, nebo míchané, tak nevim jak dlouho.. já je jim,, mokré ". Synovi je rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LP4 Vejci na tvrdí stačí 10 minut v klidu.
Míchaná vejce „do sucha“ (aby se nelepila a byla dostatečně tepelné opracovaná).
Ono riziko salmonely ze supermarketovych neposkozenych kupovaných vajec, v zime, je minimální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vař normálně. Jen to nedělej slané, přeslazené, kořeněné a mastné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LP4 píše:
Vejce do vody na 20min a jedl žloutek. Chutnalo to normálně..Ke když bych mu chtěla udělat třeba palačinku, nebo míchané, tak nevim jak dlouho.. já je jim,, mokré ". Synovi je rok.
Tak palačinky usmazis normalne, ji fakt nemusíš sušit extra kvůli vejcím. ![]()
Možná by ti chtělo se trochu uklidnit a nepřehánět ti s těmi strachy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Míchaná vajíčka dělám běžně, u obou dcer tak od 8m? Dělám je tak minutu, dvě
. Vařené vajíčko 5minut, na indukci, žloutek je nahniličko. Palačinky, bramboráky, všemožné placky dělám tak, aby byly vevnitř hotové, ale měkké, aby to snědlo dítě bez zubů.
- Citovat
- Upravit
@LP4 píše:
fuuuj, vždyť to muselo být úplně zelené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit