Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
gabinka píše:
kamco ad nazor lekare- ii tady sama vis ze co Dr to jiny nazor- se mnou nase Dr pouze konzultuje kdyz se ji na neco zeptam, sama se bud nenabizi coz je mi lito za jine maminy nebo vi ze informace mam…
nicmene mi v dost vecech vyhovuje tak u ni jsme
Jsi lékařka?Někde jsem četla,že v Marťánkách není ani polovina vitamínů co píšou.raději mám taky laktobacílky.Malýmu i víc chutnají.Swiss nebo tak nějak je ta firma?Meli jsme příchuť třešeň ![]()
Jen bych potřebovala poradit něco dobrýho na železo,už jsme ho brali jeden čas v kapkách,pomohlo to cca na 2-3měsíce.Teď nás dr. kontrolovala,ale chce znovu,jenže jsme furt marod a to je železo snížený a nemá cenu nabírat ![]()
nejsem lekarka- pracuju v lekarne- takze mam nejen zkusenosti sve ale hlavne maminek co se mi vraci ze jim neco vyhovuje, zabira… reknou co zkousely a co jim sedlo, nesedlo…
ad Martanci- tady bychom se dostali na debatu- potravinovy doplnek a lek
zkracene- potravinovy doplnek se testuje v podstate jen na to ze neublizi - dat si do toho muzou co chteji hoooodne nadsazene receno
lek uz prochazi mnoha kontrolami jak na obsah, tak na nez. ucinky, tak na kvalitu, atd atd- obsahuje presn to co ma uvedeneho na obalu a presne v tom mnozstvi…
u mnoha volne prodejnych veci jsou k dispozici oby typy pripravku- a ted babo rad co?? v lekarne by meli poradit ![]()
ale neodsuzuju ani potravinove doplnky- pokud je dela kvalitni firma- to je bud na nazoru vasem a vasich zkusenostech a nebo na porade v lekarne nebo u DR ale ti o potrav. doplncich nemaji az takovy prehled jako o lecich…jinak na strankach SUKLu se daji nektere infa najit- jdu najit link
napr proti Swissu nemam zhola nic
tady je link kde se da vyhledat co je a co neni vedeno jako lecivy pripravek
http://www.sukl.cz/…n/search.php?…
vidite ze treba Multisanostol je OK…
verenika píše:Jen bych potřebovala poradit něco dobrýho na železo,už jsme ho brali jeden čas v kapkách,pomohlo to cca na 2-3měsíce.Teď nás dr. kontrolovala,ale chce znovu,jenže jsme furt marod a to je železo snížený a nemá cenu nabírat
ad zelezo se obavam ze Te odkazu znovu k DR- asi by se i naslo neco z volne prodejnych veci od tri let ale ja nerada experimentuju na prdolech a radsi bych mu to nechala doplnit necim kvalitnim at to ma efekt a to jsou zrovna u tohohle veci na recept…
a na tu imunitu co je nejlepší prodělali jsme dlouhou nemoc, brali jsme dřív Sumetrolin ale teď to nechali na nás,
kvaček Můžu se zeptat, co přesně znamená, že máte sníženou imunitu? To už malému dělali nějaké vyšetření nebo je „jenom“ častěji nemocný? Ptám se proto, že dcerka (5,5 roku) má prokázanou sníženou imunitu typu IgA (resp. nemá téměř žádnou), ale vyšetřovali ji až ve 4 letech, že to prý dříve nemá smysl. Už jsme vyzkoušeli (a zkoušíme) ledacos, ale změnu k lepšímu nepozoruji. Proběhla i cílená léčba na stimulaci imunity (Bronchovaxom, Isoprinosin), ale hodnoty se vůbec nezvýšily a dcerka často stůně dál. Z volně dostupných léků a doplňků dcerka (na doporučení imunologa) užívá multivitamíny CEM-M, Laktobacílky (Swiss) a Echinaceový sirup (Topvet). Užívala i Preventan, ale rovněž bez efektu. Resp. nevím, jak by vypadala, kdyby nebrala nic, třeba by to bylo horší, ale zkoušíme, co se dá…
dost nerada odpovidam na otazku co je nejlepsi… kazdy je jiny, kzdy reaguje jinak- kdyby to tak nebylo byl by na kazdou nemoc jeden univerzalni lek… nejvic se mi maminy vraci pro Imunoglukan a pro Preventan
jinak super Wobenzym ale je drazsi a nevim jestli vam deti polknou tablety…
Sumetrolim jste meli spis primo pri nemoci ne?? ne jako prevenci nebo zvyseni imunity- na to je pak na recept treba biostim nebo ribomunyl…
jdu do perin- pokud nekdo bude chtit jeste neco vedet- nerikam ze tomu po tech x letech uplne rozumim
- tak sem mrknu treba zitra
Davam multivitamin a rybi tuk. Oboji ve forme gumidku. Zacala jsem taky jeste pred druhym rokem ze stejnych duvodu, co popisujes.
Nečetla jsem celé, ale dávám dceři Imunoglukan (mívala často rýmu), pangamin (ve formě potahovaných tablet cukrovou vrstvou - jako lentilky) místo bonbonu, Multisanostol sirup, Biomin H (vápník, nemůže totiž mléčné výrobky) a Infants dophillus plus (probiotika).
my jsme byli skoro 8 měsíců vážně nemocní a potřebuje posilovat imunitu
ještě k té imunitě, švagrová má pořád nemocné děcko- je mu necelý 2 roky a to je pořád. Nachlazený, rýmy, zánět uší, střevní virozy a tak dokola. Myli na imunologii v Brně a tam normálně i takovému malému děcku dělaly testy ¨na imunitu, že to jde..
Kvaček Já to možná špatně napsala. Netvrdím, že se nedají testy dělat mladšímu dítěti. Spíš nám říkali, že se imunita do 3let vyvíjí, takže to, že se dříve zjistí, že je nízká, nemusí znamenat, že se sama nevytvoří. Každému člověku se prý vyvíjí jinak rychle. Držím palce, ať jste v pořádku.
Nám dalai testy na imunitu cca v 1,5r.Bral rybomunil.Měl sníženou resp.imunitu.Vůbec to nezabralo.Teď je po vyndání nosní mandle a týden po zákroku dostal rýmu jak trám
Přijde mi to furt dokola.Už taky nevím co mu dávat.
Bylo mi řečeno,že mandlí se to zlepší,efekt 0
Pak jěště to snížený železo…No pořád něco.
Doma máme Marťánky,Swiss laktobacílky.Nějak to střídáme.Měli jsme i ten Multi-sanostol.Je toho nepřeberný množství.Ale když nevíš co je šizený tak vlastně vyhazuješ prachy ![]()
Začínám dávat přírodní praparáty na povzbuzení imunity…Aleo Vera a Colostrum…jsem teprve na začátku,tak nemohu zatím napsat zkušenosti.Rozhodla jsem se k těmto produktům,protže dcera byla teď dlouho nemocná..nejdřív kašel,který trval 2 měsíce…spousta vyšetření a doktorů…prodělala Obstrukční bronchitidu,pak dle jiného lékaře i Bronchopneumonii,do toho Mononukleozu…kašlala 2 měsíce,nejdřív jen v noci,pak už ve dne i v noci,do toho na střídačku rýma,zahlenění,teplota…byli jsme i v nemocnici a dcera brala měsíc ATB a nakonec bylo konstatované,že zbytečně,protože nikdy neměla zvýšené zánětlivé parametry,tudíž ATB stejně nezabírala..navíc měla spostu dalších různých sirupů.Už jsem si nevěděla rady,dcera je po Mononukleoze oslabená,tak jsem hledala nějaké přírodní produkty na podporu imunity,aby nemusela už žádnou chemii,které má teď v těle víc než dost a rozhodla jsem se pro tyto produkty..ale jak píši,nemám to ještě 100% odzkoušené,tak nemůžu hodnotit.Chce to dlouhodobější užívání,pak budu moct dělat závěry,ale doufám,že to zabere.
Ja davam malemu rakytnikovi sirup, jednou denne lzicku do flasky s vodou. Musim rict, ze kdyz jsme ho davali pravidelne, byl zdravi jako rybicka. Na podzim jsme meli od svagrove domaci, pak dosel a v unoru to byla sama ryma a kasel, pak rotaviry, APEC syndrom. Takze jsem nabehla do zdrave vyzivy a zase davame, tak pocitam, ze to malemu zase imunitu nakopne.
Rakytnik ma vic vitaminu C nez citrony.
Jinak chemicke vitaminy telo nedonaze vyuzit, takze je z toho akorat pekne drahe curani. ![]()
Ja jsem pro prirodni cestu, jak do sebe nadopovat vitaminy.