Dcera 11 let neustále lže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25189
5.11.25 14:57
@Anonymní píše: Více

Nestrhává tím na sebe pozornost, aby byla zajímavější?? To je už teda fakt extrém..

PS: v dobrém bych ji poradila, ať píše povídky, když má tak bujnou fantazii a představivost.. a přinese ti je přečíst ;), třeba by tím „upustila páru“

Příspěvek upraven 05.11.25 v 14:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5179
5.11.25 14:57
@Bella13 píše: Více

Tak na nadobi bych napsala na lednicku rozvrh, a ty budes vedet a ona se nebude moct vymlouvat.
Nektere deti proste udelaji vse bez reci, jine maji reci a vymluvy ‚proc ja, ja to nebyl/a, ja nic, atd‘. Ja myslim, ze z toho vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.25 14:58

U nás se vytrestal sám. Měl období, kdy mu skoro každé pondělí bylo špatně, nejdřív zůstal doma, nebo mi učitelka volala, ale postupně mi došlo, že nechce na odpolední vyučování. Ja mu už pak nevěřila, tak šel, i když říkal, že ho bolí hlava, učitelka mu nevěřila, tak mi nevolala. Domů přišel s horečkou, úplně vyřízený a cely večer brečel, že už nikdy nebude lhát, protože chce, abychom mu věřili.
Teď spíš než lhaní, tak řekne, že to udělá hned a udělá velké prd. Pak se hádá, že to šel dělat a já pořád něco chci. První dítě takové stavy nikdy nemělo.
PS: Klidně bych nastavila zrcalo a zalhala. Třeba na to, že jsem koupila něco co jsem nekoupila a reagovala bych stejně jako ona. Ale pak bych to s ní podrobně rozebrala, jak se jí to líbilo, proč se jí to nelíbilo a tak. Ono někdy to nastavení zrcadla funguje skvěle.

• Citovat
  • Upravit
5.11.25 15:02

Zkuste vydržet, třeba je to jen obdobíčko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31435
5.11.25 15:05
@Keyllah píše: Více

U nas to nastesti celkem fer je, protoze u nas jeden za 18, druhy a treti za 20 bez 2 :mrgreen:. Takze at si to pak mezi sebou vyrikaj. Asi kdybych videla, ze to porad odnasi jen jedno dite, tak na to jdu mozna jinak :think:. U nas teda nezatloukaj pravidelne, ale nekdy jo, asi hlavne, kdyz maji rozdelaneho neco zajimaveho, duleziteho, jsou unaveni… a obcas mam pocit, ze si snad skutecne nepamatuji, ze ten bordel udelali oni :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.25 15:19

To znám taky (u osmileté neteře), prostě si vymyslí cokoliv, aby byla zajímavá… Při hře mění pravidla a nutí ostatní děti ji poslouchat, aby vyhrála ona… Neustále prosazuje jen svůj názor. A právě jak píšeš, taky furt jen LŽE.
Na druhou stranu jsem asi byla podobné dítě, jestli si to pamatuji dobře. A doma mě nikdo nezměnil, až ve škole mi to došlo, když se se mnou kamarádky odmítly dál bavit, a bylo to šíleně kruté období. Tak by se mi líbilo, kdyby existoval nějaký recept, jak si to porovnat doma…

• Citovat
  • Upravit
41600
5.11.25 16:03
@Hobitka píše: Více

já mám právě jedno dítko víc průbojnější a mluvnější, zároven je i víc v pubertě, tak si musím dávat občas pozor, aby by nevymluvila díru do hlavy a neutekla mi pointa :think: druhé je vztekloun, kterým třískaj emoce a neumí v ten moment moc komunikovat, takže musím být opatrnější :mrgreen:…nicméně u nás je to zatím jednodušší v tom, že ani jeden „nelže“, stačí otázka, dvě a vím přesně na čem jsem :mrgreen: jen teda ty špinavé ponožky se sami od sebe někam přemisťují a nikdy mršky netrefí koš s prádlem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
5.11.25 16:11

A neřekla by to někomu jinému? Sestře, manželovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1225
5.11.25 16:46

Já jsem taky takto lhala a taky do teď nevím proč. Bylo to prostě zkratkovité a často úplně zbytečné. Vytrestal mě až můj bratr, o rok starší, který na mě jednoho dne začal všechno svádět (a dokonce třeba něco i naschvál rozbil, aby to na mě mohl svést) a mně nikdo nevěřil, že jsem to já nebyla. Dostávala jsem kázání za něco, co jsem neudělala a bylo to pro mě velmi krušné období, ještě teď si vzpomínám na ten obrovský pocit ukřivděnosti. Můj syn taky lhal, úplně stejně blbě jako já, taky doteď neví proč (je už dospělý). Ale ten právě dostával práci navíc, což byl pro něj velký problém. Já za to krom vysvětlování nikdy trestaná nebyla. Kdybych konkrétně u něj zvolila třeba to, že s námi nepojede na výlet, tak by mu to bylo jedno. A možná hrálo roli i to, že jsem mu to dokázala vysvětlit, taky co z toho pramení, protože jsem dělala totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
5.11.25 18:00

Vyrostou, je to složité období i pro ně. Hormony nimi začínají cloumat, jsou citlivější na všechno, kdo jim co řekne. Pomalu všechno berou jako útok a okamžitě procházejí do protiútoku. Sežraná čokoška je blbost. Zkus neřešit nepodstatné věci. Možná pak nebude mít potřebu těchto malých lží. Na povinnosti, ve kterých se střídají udělej tabulku.
Sladkosti ať si kupují z kapesného. Svoje dobře schovej 😁.
S tím pořádkem to je horší, myslím, že ho celkem nevnímají. Tam bych trvala pouze na tom, aby se to neválelo ve společných prostorech. U dcery bylo šílené období 12-14. Za 2 týdny bude mít 18 a občas nevěří co vyváděla … prý mozková mlha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
5.11.25 19:05

Schválně nemáte myčku, aby se dcery chtěly co nejdřív odstěhovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.25 19:07

Za mě je tedy jedno, jestli mají děti nádobí mýt, nebo jestli mají stěhovat myčku. Konflikty jsou vždy. U nás možná lépe funguje mytí, protože jeden myje a druhý utírá a méně se hádají.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.25 20:53

Ano, to s tím měněním pravidel u hry, to sedí. Jednou to zkoušela na mě. Upozornila jsem ji. Udělala to znova. Zvedla jsem se a odmítla s ní dále hru hrát. A pak mě to mrzí. Chci s ní trávit čas, ale takhle? To se nedá. Většinou jsem po pár hodinách s ní totálně zpruzelá :roll:

• Citovat
  • Upravit
7.11.25 14:49

Pozornost

Ahoj,

myslím, že tvoje holčička/puberťák momentálně vyžaduje tvou větší pozornost a je jí jedno, jak tu pozornost získá. Opakovaně lže a opakovaně ví, že se ta lež provalí a ví, že přijde „nějaká“ tvá reakce. Nevadí jí to = i negativní reakce je pozornost. Cokoliv jiného, co SPOLU budete dělat, ale budete u toho spolu a budete mluvit o něčem jiném než o tom, že něco udělala špatně nebo že něco bylo špatně povede ke zlepšení. Naplní se jí potřeba tvé pozornosti a nebude sklouzávat k téhle nežádoucí praktice LHANÍ, aby pozornost získala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
7.11.25 16:21

Pokud jsou tři děti, jedno má vývojovou dysfázii, jedno je flink a jedno obecně pracovité a lže v malichernostech to pracovité, tak bych to tipovala na snahu získat pozornost rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí