Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@alilauter jj občas chce člověk jen slyšet bude líp neboj, jsi dobrá, snažíš se a místo toho vždycky přijde studená sprcha rádoby vtipných poznámek
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx @alilauter Děkuju holky, tohle mě trochu uklidnilo.Mám to stejně, asi se zbytečně zabývám tím, co si myslí ostatní, protože prostě jak je na to člověk sám, tak občas prostě začne pochybovat. Je to náročné a stačí nějaký blbější den a pár takových pohledů nebo poznámek a už váhám.
Knížky mám doma a pravidelně čtu, praktikují je, ale přiznám se, že mě víc uklidnila kniha batolata útočí
![]()
Tak tu neznám, koupim si ji ![]()
Chová se úplně stejně jako můj syn, který má také 15 měsíců. Prostě normální batole, co objevuje svět a hranice.Syn si také raději hraje, než předvádí říkanky, taky se vzteká, když ho beru, kam nechce, nebo mu bráním v činnosti a že by poslouchal? To ani omylem
Takže klid, je v pořádku a věkem to bude lepší.
Kdyz kazde dite je tak strasne jine. To co tady popisujes byl muj prvni, ale my jsme oba s manzelem akcni lide, tak jsem si rikala, ze holt je po nas. Ted mame holku, ta mimojine ma 16mm a jeste nechodi, je tak klidna, ze stejne jako ty, nechapu, kde se to vzalo. Ber to tak, ze deti jsou nam dany tak nejak uz skoro hotove, my je musime jen nasmerovat a podporit to dobre. Je akcni, tak ji nevoz na cviceni, ale nekam kde se vyradi. Kdyz bude zamestnana, tim co ji opravdu bavi, nebude mit tolik casu na „zlobeni“. U naschvalu rikej durazne ne a presmeruj pozornost a neustupuj…
@ka2ka píše:
No ted budu asi ošklivá, ale když ty máš princeznu a ostatní buchtičky tak se holt jako princezna chová
pobavilo.
Moje deti v tomhle veku uplne stejne, u prvniho na to cela rodina taky valila oci, pak se to ujalo jako rodinny standard, i synovec byl stejny. Nam nejvic pomahalo byt hodne venku. 15 mesicni dite nezlobi, ono jenom dela, co chce.
Mas zivejsi dite. No, asi bys chtela slyset, ze bude lip, ale ono spis bude hur. Cizich lidi si nevsimej. Kdo nema extra zive dite, ma vetsinou patent na chytrost.
Ja mam doma taky 15ti mesicni torpedo a je to do puntiku jak pres kopirak…Presne jak kdybych ten prispevek psala ja. Takze v tom rozhodne nejsi sama. Jsme vetsinu casu venku, chodime dvakrat denne na hriste, kde muze litat a rozhazovat pisek a kaminky a ja mam pokoj. Koupili jsme i sedacku na kolo, takze podnikame ruzne vylety na mista, kde se muze vyblaznit. Doma bych se taky zvencla. Vsechno rozhazuje a nici, za chvili bych se z toho musela houpat na lustru. Dobry je taky dite soupnout obcas na chvili nekomu jinemu
Neudelas nic, to se musi asi jedine prezit.
@Anonymní píše:
@janickaIII Ale kdo řekl, že jí nutím? Právě naopak, nechávám jí, pak jsem ta špatná. Když je něco zajímavého, co by jí mohlo bavit a ona se ale rozhodne, že ne a vzteká se, že chce zpátky si jít hrát, tak jsem pak taky špatná, že si ji neumím zkrotit.Asi to nemá smysl se tady vůbec snažit o pochopení…Už jsem si všimla, že kdykoli se tu ozve nějaká maminka s nějakým problémem nebo nejistotou a chce uklidnit, že je to normální, tak se tu vždycky objeví najednou skupinka těch, co z toho nakonec udělají to, že daná maminka má psychicky problém, nezvládá své dítě, samá má asi nějaké komplexy a tak podobně…
No já chápu, že ti vadí, že kamarádky nemají pochopení, že dcera nevydrží 45min cestu, proto ti píšu řešení situace a to takové najít si chapajici kamarádky a případně s dcerou nechodit na skupinová cvičení. Nevím proč hned říkáš, že jsi nejhorší atd. to tady vůbec nikdo neříká…
@Anonymní píše:
@janickaIII Ale kdo řekl, že jí nutím? Právě naopak, nechávám jí, pak jsem ta špatná. Když je něco zajímavého, co by jí mohlo bavit a ona se ale rozhodne, že ne a vzteká se, že chce zpátky si jít hrát, tak jsem pak taky špatná, že si ji neumím zkrotit.Asi to nemá smysl se tady vůbec snažit o pochopení…Už jsem si všimla, že kdykoli se tu ozve nějaká maminka s nějakým problémem nebo nejistotou a chce uklidnit, že je to normální, tak se tu vždycky objeví najednou skupinka těch, co z toho nakonec udělají to, že daná maminka má psychicky problém, nezvládá své dítě, samá má asi nějaké komplexy a tak podobně…
Ja te uklidnim, ze je to normalni, taky si neumim predstavit, ze by dceru v tomto veku bavila rizena aktivita.
@g.sandova píše:
@ka2ka souhlasím. Navíc cvičené opičky. Zakladatelko, já tě chápu, ale zkus nastavit hrabice, malá by se měla umět zabavit sama. A proč chodíš na cvicenicka? To je blbost dnešní doby. Ztráta času
rekl kdo ze je to ztrata casu a blbost? to je teda erudovany podlozeny nazor… ![]()
Dcera 16 mesicu.. tchyne mi rika, ze jeji vnuci (ma jeste dva starsi - milacky) byli normalni a nase ne… Rikam co znamena normalni? a ona ze koukali a sedeli a nase vsude leze a pada a lita…Rikam tak ze snad ona je normalni a oni retardi ne?
uz mi ruply saze.. ona proste neni schopna nase zive lec hodne dite vubec pobrat a mysli si, ze normalni je dite s tabletem a u TV a tak jsou nejhodnejsi.. ![]()
@murry v klidu, mluvím za sebe. Takto malé děti nemusí vytvářet kolektivní hodnoty.