Jak se zachovat? K druhému dítěti?

21
27.5.18 06:29

Jak se zachovat? K druhému dítěti?

S moji ex už nějakou dobu nejsme a každý máme svůj život, rozvod byl trochu dost ostrý, ale nakonec vše funguje fajn a naše horké hlavy se uklidnili.

No ale bývalka se rozhodla mít další dítě - jo fajn přeju jí to. Jen nevím jak se mám zachovat já. Já vydělám relativně hodně peněz a syn má vše. Od oblečení po dovolené a výlety. Ale bývalka nemá skoro nic a vím jak to druhé dítě bude sedět doma a ptát se mami proč bracha jezdí všude a já jsem pořad doma… A proč má vše a já ne - a podobně…

Ano mě to může být úplně jedno, ale není a nechci v dítěti vyvolat nějaký pocit méněcennosti…

Velice rád slyšel názor ostatních jak se zachovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27.5.18 06:37

S tim nic neudelas, omezit kvuli tomu vlastni dite je blbost. A to druhe ma snad otce ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
27.5.18 06:44

@Bohouzek a to ona si chce pořídit dalsi dite bez otce? :think: nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
27.5.18 06:47

Do druheho ditete ti preci nic neni, bude mit snad sveho otce

• Citovat
  • Upravit
21
27.5.18 06:51

Otce samozřejmě má, ale peněz nemají moc. Téměř žádné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
27.5.18 06:57

To druhe ma rodice a budou mu to muset vysvetlit, syna bych neomezovala, potom druhem ti nic neni. Je to hold zivot, ze nekdo ma vic a nekdo min…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
27.5.18 06:59
@Bohouzek píše:
Otce samozřejmě má, ale peněz nemají moc. Téměř žádné :nevim:

Pak ovsem nechapu, proc si porizuji dite, kdyz nic nemaji, zadne penize? 8o Ale jejich vec, tobe to muze byt jedno. A pokud ti to jedno neni, muzes je brat pak později na vylety spolu a vsechno financovat. Nebo co chces slyset? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
27.5.18 07:05

Kazdy ma neco. Nekdo obleceni a dovolene, nekdo tatu doma kazdy den. Zavidet si muzou obe deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
27.5.18 07:28

Příbuzný je rozvedený a kromě dvou svých dětí si občas bere i třetí co má ex s novým partnerem. Malá mu říká strejdo má ho ráda, nikomu to nevadí, vztahy tak nějak ok tak proč ne? Děti za to nemohou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
27.5.18 07:35

Co bude sourozenec malý, financovala a výletovala bych jen se svým synem. Později, až by syn projevil třeba zájem, že chce sourozence sebou na výlet, vzala bych oba. Si hodný, ale dávej pozor, aby toho ex nechtěla zneužívat. Určitě bych nekupovala oblečení, atak. Za mě je sourozenec to nejvíc, co můžeš dítěti dát, ale všechno má své hranice. Pro tebe se nemění nic. Občasný výlet nebo pak dovolená druhého nerozmazlí, ale určitě si to užijete víc :kytka: Navíc taky souhlasím, že druhý bude mít doma tatínka, toho zase třeba bude závidět tvůj syn. Ten každodenní kontakt. Vše má své pro I proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
27.5.18 07:39
@luloinka píše:
Příbuzný je rozvedený a kromě dvou svých dětí si občas bere i třetí co má ex s novým partnerem. Malá mu říká strejdo má ho ráda, nikomu to nevadí, vztahy tak nějak ok tak proč ne? Děti za to nemohou…

Taky mame v rodine tenhle pripad.. Holce uz je ted teda 18, ale je vyrazne mladsi nez jeji sourozenci, o vic jak deset let.. Jeji tata se o ni nezajimal, neplatil na ni.. A k tatovi sourozencu normalne chodila taky, bydleli v jedne vesnici.. Dostavala od nej darky k narozeninam, vanocum.. Jako kdyz to nevadi tomu chlapovi, zakladateli diskuse a vlastnimu tatovi ditete, tak proc by nekdy i to druhy dite nevzal taky treba na vylet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
27.5.18 07:41

Chápu, že je ti ho líto a když je to takto, tak si ho vezmi sem tam na výlet, ale materiálně ho musí zajistit jeho rodiče, to není tvůj problém. Syna ale nijak neomezuj, nemusí odnášet chyby jiných..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
27.5.18 07:50

Souhlasím s tebou, že to úplně nejde, vykašlat se na něj. Pořád je to dítě, budoucí člen i tvojí rodiny - s ex jste neoddělitelně spjatí vaším dítětem, bratr/sestra tvého syna/dcery.

Asi bych k tomu tak přistupovala, že je to malý bráška/malá ségra, asi jako by to v normální rodině byl třeba bratranec. Třeba nebrat na obyčejné návštěvy nebo ne pokaždé, ale na výlety s sebou vzít (taky úměrně věku a věkovému rozdílu dětí, klidně v diskuzi se starším - taky bude chtít nějaký čas se svým tátou samo). Brát na vědomí narozky, vánoce, no prostě trochu jako strejda. A hlavně se snažit o fajn vztah mezi dětmi navzájem, což neznamená, že musí mít oba totéž.

• Citovat
  • Upravit
21
27.5.18 07:51
@srpen89 píše:
Pak ovsem nechapu, proc si porizuji dite, kdyz nic nemaji, zadne penize? 8o Ale jejich vec, tobe to muze byt jedno. A pokud ti to jedno neni, muzes je brat pak později na vylety spolu a vsechno financovat. Nebo co chces slyset? :think:

Taky to nechápu a jen mě zajímají názory ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
27.5.18 08:05

Mě by toho malého bylo líto a obcas bych mu taky udelala radost, kouskem obleceni, hrackou,vyletem.Dite nemuze ta to, ze je jsou jeho rodice hlupaci a delaji si ho, kdyz nemaji penize.To je smutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí