Jak se zachovat? K druhému dítěti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32941
27.5.18 10:16
@Bohouzek píše:
Bohužel jste to vůbec nepochopila. Tak ja to trochu vysvětlím, jak se bude cítit dítě které nemá nic jen hračky, mámu a tátu. A jeho brácha, má dovolené u moře, drahé oblečení, počítač…
Bude strašně happy :cert: a jen to udělá pocit méněcenosti a dlouho to nebude chápat…

A nebude spíš to starší závidět to že má mladší sourozenec tátu a mámu a společné zážitky s nimi? Bereš to příliš materiálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049

Jak psali vyse. Na vylety v pozdejsim veku klidne. Darek k narozeninam bych davala oboum detem ke kazdym jednem narozeninam. Tzn. bude mit syn dala bych oboum bude mt mladsi dala bych oboum. Oslavenci vetsi neoslavenci neco maleho, aby si nezavideli, ale kazdy aby mel radost. U nas jsme teda segry vlastni, ale tato praktika fungovala. Mimo svatky a narozky bych asi nic nekupovala nebo nebrala na velke dovolene. Na to ma opravdu svoje rodice. A pokud neni chlap schopen postarat se o dite dost se divim ex, ze si ho nechala…jako toho chlapa ne to dite :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32681
@Bohouzek píše:
Vás nezajímají Vaše děti a co se kolem nich děje? :think: Mě teda tohle zajímá dost.

Aha. No já v tom spíš vidim snahu kecat bejvalce do života, než starost o blaho dalšího dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.5.18 10:17

@Sworley

Nechapeš to v pohodě a tak to myšleno nebylo vůbec… Hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.5.18 10:19
@Sailah píše:
Jak psali vyse. Na vylety v pozdejsim veku klidne. Darek k narozeninam bych davala oboum detem ke kazdym jednem narozeninam. Tzn. bude mit syn dala bych oboum bude mt mladsi dala bych oboum. Oslavenci vetsi neoslavenci neco maleho, aby si nezavideli, ale kazdy aby mel radost. U nas jsme teda segry vlastni, ale tato praktika fungovala. Mimo svatky a narozky bych asi nic nekupovala nebo nebrala na velke dovolene. Na to ma opravdu svoje rodice. A pokud neni chlap schopen postarat se o dite dost se divim ex, ze si ho nechala…jako toho chlapa ne to dite :D

jj tak nějak to bude - děkuji za komenty :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.18 10:20

@Bohouzek
máme podobnou situaci doma a děti to nijak nezajímá :lol:. Větší dcera jezdí se svým otcem po dovolených do zahraničí a mladší je doma s námi nebo u babičky. Pak jedeme na společnou dovolenou. Někdy se domluvíme a jedou spolu na výlet v ČR a platí ho ex, ale že by mladší nějak sponzoroval to rozhodně ne. Mladší má dokonce pocit, že má navrch, protože se může rozhodnout, jestli pojede nebo ne a starší k otci „musí“. Ne každé dítě je materiálně založené jako Ty.

• Citovat
  • Upravit
21
27.5.18 10:29
@Anonymní píše:
@Bohouzek
máme podobnou situaci doma a děti to nijak nezajímá :lol:. Větší dcera jezdí se svým otcem po dovolených do zahraničí a mladší je doma s námi nebo u babičky. Pak jedeme na společnou dovolenou. Někdy se domluvíme a jedou spolu na výlet v ČR a platí ho ex, ale že by mladší nějak sponzoroval to rozhodně ne. Mladší má dokonce pocit, že má navrch, protože se může rozhodnout, jestli pojede nebo ne a starší k otci „musí“. Ne každé dítě je materiálně založené jako Ty.

TOP koment :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
27.5.18 10:36

@Bohouzek Milej zlatej, ty nejlepší věci jsou zadarmo a nekoupíš je za žádný prachy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.18 10:43

Tvůj příspěvek mi zprvu přišel velmi velkorysý, až mě to chytlo za srdce. Pak mi došlo, že si chceš z nějaké části honit ego. Možná sourozenec tvého syna nebude mít vše nejnovější, ale aspoň nebude mít citově plochého otce. To, že svému synovi vše dopřáváš z tebe totiž ještě nedělá dobrého tátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.5.18 11:01
@Ano Andromeda píše:
Tvůj příspěvek mi zprvu přišel velmi velkorysý, až mě to chytlo za srdce. Pak mi došlo, že si chceš z nějaké části honit ego. Možná sourozenec tvého syna nebude mít vše nejnovější, ale aspoň nebude mít citově plochého otce. To, že svému synovi vše dopřáváš z tebe totiž ještě nedělá dobrého tátu.

Ego v tom není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
27.5.18 13:35
@Bohouzek píše:
Vás nezajímají Vaše děti a co se kolem nich děje? :think: Mě teda tohle zajímá dost.

Zajímá, ale do domácího účetnictví lidem nevidím. Nekdy může být vse jinak, nez se na první pohled zdá. A hlavně nevěřím tomu, ze to dítě nebude mít NIC. Spíš bude mít zakladatel vlivem nadstandardních příjmů posunute hranice toho, co je opravdu potřebné a důležité a bez ceho se dítě obejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.5.18 14:53
@Jana206 píše:
Zajímá, ale do domácího účetnictví lidem nevidím. Nekdy může být vse jinak, nez se na první pohled zdá. A hlavně nevěřím tomu, ze to dítě nebude mít NIC. Spíš bude mít zakladatel vlivem nadstandardních příjmů posunute hranice toho, co je opravdu potřebné a důležité a bez ceho se dítě obejde.

Evidetně celou situaci znáte lepé než já a já jsem pokřivený sobec…

Tak že syna jsem si musel vysoudit proběhl test DNA a matka tvrdila že jsou další otcové, jak bylo výše psáno honím si ego - aha jen jsem chtěl výdat syna! Dále jeho matka jezdí v autě na které jsem jí pujčil peníze - teď už dal. Pořád jsem ten sobec co si honí ego?!? Kolik matek nedostává alimenty? A jaké alimenty mají? Já se o syna řádně starám, ale to je podle vás taky špatně. To že matka mého syna neumí vycházet s peněz, dluží kam se podívá a je olepená exekucema. Dále je neschopná sama sebe zajistit a má přitele který je naprosto stejný je má vina? Peníze na alkohol je vždy, ale Vy přesně víte jaký jsem… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
27.5.18 15:19
@Bohouzek píše:
Evidetně celou situaci znáte lepé než já a já jsem pokřivený sobec…Tak že syna jsem si musel vysoudit proběhl test DNA a matka tvrdila že jsou další otcové, jak bylo výše psáno honím si ego - aha jen jsem chtěl výdat syna! Dále jeho matka jezdí v autě na které jsem jí pujčil peníze - teď už dal. Pořád jsem ten sobec co si honí ego?!? Kolik matek nedostává alimenty? A jaké alimenty mají? Já se o syna řádně starám, ale to je podle vás taky špatně. To že matka mého syna neumí vycházet s peněz, dluží kam se podívá a je olepená exekucema. Dále je neschopná sama sebe zajistit a má přitele který je naprosto stejný je má vina? Peníze na alkohol je vždy, ale Vy přesně víte jaký jsem… :pocitac:

Dneska je bohatej každej blbec. Ta gramatika je tristní.((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect