Dcera 6 let chce bydlet u otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
13.9.21 10:09

Pises o ni hrozne hnusne :(.

Doma si to srovnej, precti si treba Sourozenci bez rivality, at s brachou funguje dobre.

A k tatovi ji posli treba na 14 dni, at si to vsichni vyzkousite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
13.9.21 10:20

U lží bych konfrontovala, to aby věděla, že se rodiče umí domluvit. Navrhuji střídavou péči a nebo psychologa a naučit se s tím nějak žít. Dítě s vámi manipuluje a jestli se něco nezmění, zůstane ji to ať do dospělosti a to potom nebude hezké.

• Citovat
  • Upravit
81500
13.9.21 10:23
@FlorenceF Jenkins píše:
Tohle mi prijde u malych deti jako stereotyp. Deti velice dobre vedi, co si muzou ke komu dovolit a velmi dobre se prizpusobi. Ale urcite ti dite vazne nerekne, ze chce bydlet u babicky, protoze tam nemusi hrabnout a jen se cpe koblihama. Nebo to treba i rekne, ale samozrejme to nedotahne, to by muselo byt totalne deprivovane, ‚bezcitne‘. Verim, ze u relativne beznych deti s normalni vazbou na rodice toto absolutne nehrozi, potrebuji mamu a tatu.Moje stridavkove dite na me 2× zkusilo, ze chce odjet k tatovi driv, poprve jsem mu vyhovela a zavolala ho, nacez se dite rozbrecelo, ze vlastne ne. Ale tata byl uz na ceste, tak vysmahnul. Podruhe, asi za rok, stacil telefonat, ze tatka posila hodne pusinek a tesi se na patek. Od te doby (uz 5 let) je klid a resi se jen treba den dva navic pri mimoradnych okolnostech.

No, asi tak. Taky volala kluk asi dvakrát, at pro něj jedu, že mu táta… ( zakázal komp, musí sbírat listí na zahradě… ), tak jsem ho ujistila, že klidně pro něj dojedu, ale zákaz kompu platí i tady, listí máme na zahradě taky. Tak si odfrknul, že pak to asi nemá smysl, ne, abych jezdila a bylo po ptákách. Dcera takle zas balila párkrát k tátovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
13.9.21 10:26

Šestileté dítě potřebuje spíš řád, mantinely a jistoty, než aby ostatní skákali jak ono píská. Zkusila bych předně psychologa, rodinnou terapii ( s adhd dětmi je to těžké též jedno mám, a u nás se osvědčilo, že chodí k tátovi každý týden na pár dní, je to pořád stejné, ví kdy co bude, u koho bude, a má s tátou i jiné zkušenosti bez víkendové) a případně střídavou péči. Já to třeba potřebuju, psychicky si odpočinout od nich a všeho kolem ( škola, kroužky, vyhánět je ven, úkolovat doma, všechno kontrolovat, řešit jejich věčné spory).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
13.9.21 10:34

Chudák dítě, je ještě malá a už je nešťastná.. Píšeš, ze jste ji nikdy, nerozmazlovali, proč ne? Musí si plnit povinnosti, jaké a kolik? Mám stejně staré dítě a neumím si představit, že by se takhle chovala a já on ní takhle chladně mluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
13.9.21 10:48

Mě přijde, že jednoduše holka neví, čí je, tak to zkouší, jestli se náhodou nenajde u jiné rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.9.21 10:57

Mně přijde, že holka si s vámi dělá co chce. Jak je to možné? U nás to bylo podobné, ale hlavně díky tomu, že u otce mohla vše a já byla ta zlá. Vy ale máte dle všeho dobré vztahy. Tak proč si nedohodnete pevná pravidla, která budou v obouch domácnostech stejná?
Místo toho, aby se dcera k otci stěhovala. Bych zvolila rozšířený styk. Střídavka u dětí s ADHD není ideální.
A ještě mě napadá, nechce k otci, protože chce vidět, že o ní bojuješ. A tím, že jste jí to už jednou dovolili, má pocit, že je ti jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
13.9.21 10:59

Klidně bych šla i za psychologem.
Protože se do toho zkuste vžít.
Je Vám šest a neznáte rodinu. Máte model matka a cizí chlap. Táta a cizí ženská.
Tak si zkuste tím předškoláčkovým mozečkem v tomhle pendlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
13.9.21 11:48
@Netopirek píše:
Mně přijde, že holka si s vámi dělá co chce. Jak je to možné? U nás to bylo podobné, ale hlavně díky tomu, že u otce mohla vše a já byla ta zlá. Vy ale máte dle všeho dobré vztahy. Tak proč si nedohodnete pevná pravidla, která budou v obouch domácnostech stejná?
Místo toho, aby se dcera k otci stěhovala. Bych zvolila rozšířený styk. Střídavka u dětí s ADHD není ideální.
A ještě mě napadá, nechce k otci, protože chce vidět, že o ní bojuješ. A tím, že jste jí to už jednou dovolili, má pocit, že je ti jedno?

A kde je u dítěte s ADHD ta hranice, kdy je to ještě prospěšné, být s otcem a když už je to střídavka?
Rozšířený styk od pátka do pondělí ráno + jedno přespání v týdnu je ještě OK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
13.9.21 12:09

@Netopirek naopak, mnohdy se děti Adhd cítí takhle lépe. Ale hlavně je to individuální. Můj syn třeba potřebuje často vidět oba dva. A vědět kdy to bude. U něj by úplně nefungovala vyloženě stridavka týden/ týden nebo jiný delší interval. Popravdě nedal by to ani otec. Týden v kuse o prázdninách jo, ale během školy moc ne. Každopádně vidět tatu jednou za 14 dní je hodně málo. Snažila bych se to navýšit. Ale po dohodě s druhým rodičem. Ne, že si dítě něco vymyslí a všichni se z toho po..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
13.9.21 12:13

Asi bych se s dcerou na to téma pobavila. Pěkně vy otec dítěte a dcera dohromady. Pokud lže, tak ať se vše vyjasní mezi 6 očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.9.21 12:18
@Lama Lama píše:
A kde je u dítěte s ADHD ta hranice, kdy je to ještě prospěšné, být s otcem a když už je to střídavka?
Rozšířený styk od pátka do pondělí ráno + jedno přespání v týdnu je ještě OK?

Spíš trávit s otcem i odpoledne v týdnu. Takže víkend jednou za 14dní plus úterý a čtvrtek. Ale dva víkendy v měsíci mi projdou málo.
@andelka83 a kolik střídate?

Moje dcera je u otce jen dva víkendy v měsíci a je to málo. Bohužel Ex není schopný přijet v týdnu a dceruzsi vzít. Přijede max, tady jsem ti něco přivezl a jede :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
13.9.21 12:38
@Netopirek píše:
Spíš trávit s otcem i odpoledne v týdnu. Takže víkend jednou za 14dní plus úterý a čtvrtek. Ale dva víkendy v měsíci mi projdou málo.
@andelka83 a kolik střídate?Moje dcera je u otce jen dva víkendy v měsíci a je to málo. Bohužel Ex není schopný přijet v týdnu a dceruzsi vzít. Přijede max, tady jsem ti něco přivezl a jede :?

hm u nás by teda na odpoledne taky nejezdil. Asi záleží na věku dítěte- pětileté vezmeš na hřiště. Ale co furt vymýšlet za program, hlavně v zimě. Sem tam jo, pravidelně je to pitomý. To jde tak při bydlení do 10-15 min. I tak je te s cestou tam a zpátky 2× hodina času denně, to běžný pracující nemá jen tak navíc. K tomu kroužky dětí a tak.
U nás jsou s tátou úterky a středy, i se spaním. Je to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
13.9.21 12:39

@Netopirek kdysi jsme to měli jak píšeš, v podstatě obden, ale nebylo to ono. Střídalo se to moc rychle, lepší je víc dní u sebe. Takže už několik let to máme tak, že vždy ve čtvrtek si je bere po škole z družiny a jeden týden je vrací v sobotu ráno a druhý týden v neděli večer. Zatím nám to tak všem vyhovuje.

Taky mi to přijde málo. Manžel míval dceru vždycky takhle, a od loňska ani to ne. Když jsme se o tom bavili, tak zpětně říkal, že jednak neměl kvůli práci ( směny) moc víc času než ty víkendy, ale jednak, že ho to ani nenapadlo, že by to šlo i jinak. Že by za ní přijel jen na odpoledne. Taky měla kroužky, kamaradky, on finančně nic moc, aby s ní mohl pořád někam chodit a být s ní doma u ex, to fakt nikoho nenapadlo. Popravdě vyhovovalo to tak i matce. :nevim: Jen když jednu dobu měla plavání v jeho městě, tak se vídali i v tu dobu, vozil ji domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
13.9.21 12:46

Navštivte psychologa a zkuste to řešit v terapii. Dcerka asi žárlí hodně na brášku a sama se nevyzná ve svých pocitech. Je jasný, že když je jí táta vzácný a vídají se jen 1× za 2 týdny, tak má holka zlatý oči, že jí tam bude dobře. Ale je malá, moje devítiletá chce taky každou chvíli něco jiného a pak to zase ruší.
Psycholog by vás mohl naučit zvládat ty její manipulace a poradit s jejím lhaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí