Dcera 6 let chce bydlet u otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
15.9.21 12:09
@Anděl7869 píše:
Tak pokud odráží atmosféru tak to opravdu nechápu. U nás je vše v pohodě že se občas nepohodném jako všichni je normální. Jinak vše funguje a s manželem fungujeme že stojíme za sebou. U otce úplně stejně a ještě držíme pri sobě jako obě rodiny. Stejná pravidla ale už z dcery leze že nechce chodit do školy. A má pozornost hrajeme hry chodíme ven čas trávime spolu. A dcera to že lze a řekla do očí otci že ji dal facku když to neudělal už není v pořádku. Tvrdí u nich jak u nás nic nemá jak ji nic nekupujeme a jak ji jen ubližujeme ( syn ji bije, já kricim, nic nemá…) a nejvíce je vidět že jí vadí když si sedneme jak otec s manželkou i my a řešíme a domlouvame se co a jak dál.

A co ten psycholog?
Myslím si, že by to mohlo pomoci nejen Vám, ale i té malé. Promiň, ale z tvých popisů (i když to tak určitě není) mi přijde, že na dceři vidíš jen to špatné a pro samé problémy už ani nechceš nebo neumíš vidět na ni to hezké

• Citovat
  • Upravit
15503
15.9.21 12:14
@Anděl7869 píše:
Ne otec to odmítl protože ví že to dělá jen protože si myslí že tam nebude muset nic a hlavně otec je nemocný a čeká ho operace

A proč dcera nechce nic dělat, co po ní chcete v 6letech, ze hledá únik aby nemusela nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
15.9.21 12:17
@Anděl7869 píše:
Tak pokud odráží atmosféru tak to opravdu nechápu. U nás je vše v pohodě že se občas nepohodném jako všichni je normální. Jinak vše funguje a s manželem fungujeme že stojíme za sebou. U otce úplně stejně a ještě držíme pri sobě jako obě rodiny. Stejná pravidla ale už z dcery leze že nechce chodit do školy. A má pozornost hrajeme hry chodíme ven čas trávime spolu. A dcera to že lze a řekla do očí otci že ji dal facku když to neudělal už není v pořádku. Tvrdí u nich jak u nás nic nemá jak ji nic nekupujeme a jak ji jen ubližujeme ( syn ji bije, já kricim, nic nemá…) a nejvíce je vidět že jí vadí když si sedneme jak otec s manželkou i my a řešíme a domlouvame se co a jak dál.

Ja to myslela tak, ze kdyz je v neporadku dite, tak vazne neco v cele rodine, pokud neni dite aneticky psychopat :nevim: otazkou je, co

Hele, ja ti fakt verim, ze mas pocit, ze je vsechno v poradku, jinak by ses tolik nedivila, odkud se bere tolik zleho z toho človeka :nevim: a sama nemam zadny zajem ti lezt do rodiny nebo svedomi a vytahovat nejake kostlivce. Ale ptala ses, tak v nejlepsi vuli odpovidam.

K te škole: ona nechce chodit do školy? A co jako? To je problem k řešeni? :think:

Ty tim ilustrujes jeji nenormalnost, ale ver mi, ze spousta normalnich deti vyslovi neco podobneho. Muj synek probrecel 2 dny…tak jsme to rozebirali a šel. Ona taky proste pujde :nevim: to je uplne normalni situace a ty kolem toho vyvádíš… :nevim:

K te facce. Ptala ses ji, proc to rekla a nabidla ji k jejimu veku adekvatni moznosti odpovedi? (Proc jsi rikala, ze ti tata dal facku, kdyz to neni pravda? Ty ses na tatu zlobila? Chtela sis vyzkouset, jaky to je?…). Co ti k tomu rekla?

Hele, bud budes hledat, v cem to vezi, nebo se zabetonujes ve verzi ‚vse je super, jen holka je rozbita‘. V prvim pripade mas tim vetsi sanci, cim ochotneji budes chtit najit reseni, ve druhem pripade vcelku jednoduse nastavis represi a uvidite :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
15.9.21 12:43
@Anděl7869 píše:
Určitě já pracuju mimo ČR a odjíždím, určitě budu do práce jezdit 2h a aby se mi to nevyplatilo. A ke všemu otec má též práci a nechce ji měnit. Takže mi ukažte někoho kdo bude takto někam dojíždět. Pokud vím a tak pokud přijdu o práci takovou už neseženu. A v této situaci být ještě bez práce v této době. Máte zajímavé názory.

My - bydliště jednoho rodiče- škola 35 km :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
15.9.21 12:56
@Králičice píše:
Nebudu se schovávat za anonym - možná dostanu taky sodu, jak píšu o svém synovi.. Je mu cca 5,5 let, ADHD nemá s manželem jsme jedna rodina - žijeme spolu. A ten muj miláček se sem tam změní ve smrádě, které po mě křičí, řve, vyhrožuje a jiné krásné věci.. většinou kvůli tabletu(aneb tatínek ho naučil hrát minecraft - co už). Ale jen když jsme sami(nebo max se starší dcerou) - když je tam kdokoliv jiný, je v pohodě. Včera mi psycholog vysvětlil, že si na mě zkouší vystrkovat růžky a že ví, že já ho nezabiju.. 8)
Navíc já jsem ta, co určuje mantinely a táta je „hračička“. Rada je - nepolevit. Dávat mu lásku, ale i hranice..

Jo, popisujes uplne normalni vztah rodice k diteti. Vsichni mame obcas male smrady, na ktery je kazdej pasek kratkej, jen zakladatelka ma doma ztelesnene ZLO :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
15.9.21 13:33
@mamadvou píše:
Určitě je velké plus, že si uvědomuješ už teď jako bezdětná, že je potřeba něco s tím dělat. Mě to vše došlo až po narození dítěte a evidentně do teď to nemám úplně zpracované, tyhle příspěvky se mi čtou dost těžko. Asi nemám víc rad, přijde mi dobrá psychoterapie, je to osvobuzující. Snad jen, že bych nečekala, že si to nějak vyříkáte, obejmete se a vše bude ok. Člověk musí pracovat na sobě, ostatní nezmění a je celkem nepravděpodobné, že se budou chtít změnit. U nás pak vznikla ještě třecí plocha kvůli tomu, že nepraktikuji výchovu dle svých rodičů, ale dá se to ustát. Ale doteď, když dostávám rady, jak moje dítě vydírá, manipuluje atd., v situaci, kdy je třeba zraněné, vidím rudě. Neobhajuji se a dělám si to po svém.

To uvědomění přišlo až ve 20 letech a bojovala jsem s ním (i když bojovat budu pořád) až kolem 25 let. Asi zpětně bylo štěstí, že nebyl po ruce žádný přítel…jinak by možná dítě bylo a to v době kdy jsem se ještě asi nechala matkou ovlivnit…
Teď už se nenechám, naštěstí…Už tak mi vyhrožuje a přeje mi chlapa, který mě bude mlátit a šikanovat a bude proti mě štvát děti apod…
Snaha o vyříkání…těch bylo spoustu. Bohužel pozdě jsem si uvědomila, že na vyříkání a nápravu vztahu (jakéhokoliv) musí být 2, když jeden nechce, druhý se může stavět na hlavu a neudělá nic :(

Víš důležité je, že ty to došlo i když po narození dítěte (já bych byla asi ve stejné situaci ne-li horší kdyby byl přítel) než nikdy…Tobě, mě a ostatním co bojují se špatným vztahem s matkou. A hlavně, že už se za sebe i za děti dokážeme postavit, protože musíme a chceme a víme, že je stejně nezměníme…
Na psychoterapii si chci zajít, abych jsem to v sobě pochopila a uzavřela. V minulosti jsem tady psala spoustu příspěvku jako anonym, ale pak jsem si uvědomila, že já nejsem ta co se má za co stydět. Ta co by nechtěla nápravu vztahu, ale ona. A já se k tomu musím postavit čelem, eliminovat náš kontakt a naučit se s tím žít

• Citovat
  • Upravit
23966
15.9.21 13:43
@Anděl7869 píše:
To určitě ne, máme pevná pravidla a povinnosti mají taky. Obe děti jsou vychovávána stejně a syn je úplně v pohodě. Pravidla jsou stejné u nás i u otce.

a psycholožku jste řešili? Ne jen jednu návštěvu, ale nějak pravidlné návštěvy. Ona vás buď zkouší. A taky jen může být herečka dramatička, patologická lhářka… A pokud je nějak „nenormální“, tak o to víc by jste s ní měli chodit k psycholožce pravidelně. Ideálně celorodině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
15.9.21 18:39
@FlorenceF Jenkins píše:
Jo, popisujes uplne normalni vztah rodice k diteti. Vsichni mame obcas male smrady, na ktery je kazdej pasek kratkej, jen zakladatelka ma doma ztelesnene ZLO :roll:

To, ze mam doma ztelesnene ZLO si sem tam myslim taky..Zvlast kdyz se sem tam chova jak trilety..A muz mi na to rekne, ze on s nim problem nema 😆 to pak mam chut sezrat pul cokolady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
15.9.21 19:51
@Králičice píše:
To, ze mam doma ztelesnene ZLO si sem tam myslim taky..Zvlast kdyz se sem tam chova jak trilety..A muz mi na to rekne, ze on s nim problem nema 😆 to pak mam chut sezrat pul cokolady..

Lepší než tuna psychologu :mrgreen: ty ZLO :jazyk: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect