Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já to dostala ve 14 letech. Na gyndu jsem šla sama v 16, když jsem chtěla předepsat prášky. Neumím si představit, že by tam šla mamka se mnou.
@Peggy54 píše:
@bartsch na me to prave mama vyblila asi uz v 8 letech, jelikoz ji nikdo nic nerekl tak asi pro jistotu co nejdriveno byla jsem docela vyjekana a furt sem se divala do kalhotek
pak to nastesti preslo, a navic jsme meli furt osvetu na zakladce furt nam cpali nejake brozury, kdyz se na to divam zpetne tak se v tom ta reditelka musela snad vyzivat
![]()
ale mela jsem zasobu vlozek a tamponu na rok
no a po prvni ms jsme zacali resit otazky kolem sexu
Jo tohle bylo na te zakladce nejdivnejsi. Jak nam furt cpali ty vloxky a ja nemela nac je pouzit. Tak sem je davala mame ![]()
Ta to mela snad uz od 12ti a babicka od 10ti..
@kyticka86 píše:
Jo tohle bylo na te zakladce nejdivnejsi. Jak nam furt cpali ty vloxky a ja nemela nac je pouzit. Tak sem je davala mameTa to mela snad uz od 12ti a babicka od 10ti..
ještě že mé dceři už to nacpali, je osm let ze základky, ale nikdy štědří nebyli v rozdáváí vložek, a ani co vím tak se nepořádali, žádné takové poučné věcičky, jo jednou se mi dcera svěřila, že byl puštěn dokument o rodinné výchově, ale to bylo asi všechno. Naštěstí učitelka klukům udělila volno, a co vím, tak aspoň byli rádi, no není to přijemné, co si budem povídat.
Jinak má dcera dostala menstruaci ve 13 a uvidíme, co ta nejmladší
, té prsa rostou, ochlupení též, je j teprve í 10, no uvidíme, uvidíme, snad si menstruace ještě chvilku není o co se stát
.
Prosím anonym
@kyticka86 a jeste ms kalendare, nikdy sem si ho nevedla
vzdycky nas rozdelili na kluky a holky a pak jsme si mezi sebou ty brozurky menili, abychom o neco neprisli nahodou
na zs zas byla reditelka posedla osvetou o aids, to byla kazdy mesic beseda v tom zdruzeni nemocnych, nebo promitani nejakeho dokumentu, filmu.. mi vzdycky mama volala jestli nepotrebuju penize na aids ![]()
@Mámanekolikadeti Já to dostala až po 15 roku. Někde jsem četla, že v Číně je běžné, že to holky dostávaj až kolem 17 roku. Ještě bych počkala.
@Anonymní píše:
ještě že mé dceři už to nacpali, je osm let ze základky, ale nikdy štědří nebyli v rozdáváí vložek, a ani co vím tak se nepořádali, žádné takové poučné věcičky, jo jednou se mi dcera svěřila, že byl puštěn dokument o rodinné výchově, ale to bylo asi všechno. Naštěstí učitelka klukům udělila volno, a co vím, tak aspoň byli rádi, no není to přijemné, co si budem povídat.
Jinak má dcera dostala menstruaci ve 13 a uvidíme, co ta nejmladší, té prsa rostou, ochlupení též, je j teprve í 10, no uvidíme, uvidíme, snad si menstruace ještě chvilku není o co se stát
.
Prosím anonym
Neni o co stat.. souhlas.. I kdyz zrovna ted ji vyhlizim, protoze chceme 4te dite, tak at muzu zacit pocitat plodne dny
![]()
@zuzikka Souhlasim
. Ja taly mela prvni MS po 15tych narozkach a taky bych dceri zakladatelky jeste klidne i rok dala..
@Peggy54 píše:
@kyticka86 a jeste ms kalendare, nikdy sem si ho nevedlavzdycky nas rozdelili na kluky a holky a pak jsme si mezi sebou ty brozurky menili, abychom o neco neprisli nahodou
na zs zas byla reditelka posedla osvetou o aids, to byla kazdy mesic beseda v tom zdruzeni nemocnych, nebo promitani nejakeho dokumentu, filmu.. mi vzdycky mama volala jestli nepotrebuju penize na aids
Jo ten kalendar si vedla mamka a ja jako dite vubec nechapala, co tam krizkuje
. Jednou jsem ji ho vykrizkovala jako hru, to se asi pak jeji gynekolog divil ![]()
Jinak ja mam MS kalendar v mobilu ![]()
Já to poprvé dostala až v 17. Nikde jsem kvůli tomu nebyla
. Na gyn až před prvním plánovaným sexem po dvacítce.
@kyticka86 píše:
Jo ten kalendar si vedla mamka a ja jako dite vubec nechapala, co tam krizkuje. Jednou jsem ji ho vykrizkovala jako hru, to se asi pak jeji gynekolog divil
Jinak ja mam MS kalendar v mobilu
no, já ms kalendář taky nevedla, většinou +-1 den si to pamatuji
, ne nemám hlavu jako slon, ale pamatuji si to ![]()
Mě to přijde jako ztráta času
PS: ALE kdo se snaží aktivně o miminko, tak samozřejmě je důležité vedět datum menstruace a i dobré je vědět datum ovulace
, takže ne v každém případě hloupost ![]()
Mne posilala babicka nevyuzite inkontinencni vlozky, proste uspora nadevse
Jinak prvne jsem to dostala v jedenacti, prvni den skoly v prirode, to chces ![]()
Já to poprvé dostala ve 14, ségra v 15 a sousedka dokonce až v 16..byla drobná a hubená.
Neřešila bych to zatím a dceru bych nestresovala. Pediatr se při 15 leté prohlídce ptát jistě bude a situaci zhodnotí. Já si vzpomínám, jak mě moje mamka od třinácti mučila rozhovory a dotazy na téma menstruace, že už jsem z toho byla tak vynervovaná, chodila jsem s vložkama a předstírala že to mám. Aby mi dala pokoj. To už mi táhlo na patnáct. A přišlo to až v 15 a půl.
@Schwarzwaldtort píše:
A Kolik vazi?
Pro Menstruaci se ma dosahnout 45 kg.
Dcera má 41 kg, je drobná a menstruaci má. V tom to není.