Dcera chce pořád jíst

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
27.2.20 06:42

Chudák holka s takovou matkou, co řeší stravu, aby odpovídala tabulkám :roll: hlavně že jí nedáš ani odpolední svačinu. Pak se nediv, že má večer hlad. Ty jíš přesně podle nějakých tabulek? Přijde mi, že jí normálně. Navíc tedy jeden hamburger k obědu je dost málo, to se pak nediv, že se vrhla na křupky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.20 08:23

@lucenka
Tak cekala jsem hejt a dockala se :mavam:. Prectete si me dalsi prispevky, kde pisu jeji stravu bezny den. Ji zdrave a vyvazene hlavni jidla a svaciny ode me. A neresim tabulky, ale jeji pristup k jidlu kdy proste chce jist porad. Sni dospelou porci ZDRAVEHO obeda a stejne chce dalsi…

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.2.20 08:32
@Anonymní píše:
@lucenka
Tak cekala jsem hejt a dockala se :mavam:. Prectete si me dalsi prispevky, kde pisu jeji stravu bezny den. Ji zdrave a vyvazene hlavni jidla a svaciny ode me. A neresim tabulky, ale jeji pristup k jidlu kdy proste chce jist porad. Sni dospelou porci ZDRAVEHO obeda a stejne chce dalsi…

v tom tvém výčtu běžné stravy nikde není odpolendí svačina ;) a ne nepřijde mi divný, že dítě ve vývinu, navíc sportující, jí hodně. Tobě vždycky stačí jen předem odměřená porce jídla? Nikdy nemáš potřebu si dát po jídle ještě něco dalšího? :think:

• Citovat
  • Upravit
AvadaKedavra
27.2.20 08:35
@lucenka píše:
Chudák holka s takovou matkou, co řeší stravu, aby odpovídala tabulkám :roll: hlavně že jí nedáš ani odpolední svačinu. Pak se nediv, že má večer hlad. Ty jíš přesně podle nějakých tabulek? Přijde mi, že jí normálně. Navíc tedy jeden hamburger k obědu je dost málo, to se pak nediv, že se vrhla na křupky.

Asi ti přeskočilo a pleteš si zakladatelku se mnou. Já dítě podle tabulek nekrmím. Shodou okolností mám dítě, které tabulkovým údajům odpovídá. Ty tabulkové hodnoty jsem sem hodila z toho důvodu, že se zdejší dokonalé matky chystaly zakladatelku šikanovat kvůli tomu, že má její dcera nadváhu, což ona vzhledem k výšce téměř nemá, takže zase zklidni hormóny. Otvírej si tu svoji nevymáchanou chlebárnu na ty tvoje Vietnamce :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.2.20 08:39

@AvadaKedavra ne nepletu si tě se zakladatelkou. Zakladatelka si taky představuje krmení své dcery podle tabulek - časových a váhových (když jí nevyhovuje velikost porcí, které dcera jí).

• Citovat
  • Upravit
AvadaKedavra
27.2.20 08:44
@_.Emilyyy píše:
Me dite taky nebylo podle tabulek..ale podvyzivene nebylo, proste jen drobnější a i od doktorky jsem mela potvrzené, ze v tomhle je zdrave ;)

Moje dítě má dvoumetrového otce. Má pomalu 130 cm a 24 kg. Zakladatelky dcera se může skokově výtáhnou do výšky během velice krátké doby a bude v normě také. Dítě, které tady někdo zmiňoval, podvyživené je (140cm a cca 25 kg), toto normální není. Ty jsi pokud vím hýčkaná panička, která není dostatečně ukotvená v realitě. Navíc máš tendenci urážet dítě, které nijak obézní není. Možná máš sama sklony k anorexii. Mému dítěti, které má výšku a váhu, kterou jsem psala, lezou žebra a je štíhlé. Dovedu si představit dceru zakladatelky, která má o dvě kila víc a je lehounce nižší, obézní není a pravděpodobně ani nebude.

• Citovat
  • Upravit
AvadaKedavra
27.2.20 08:50
@lucenka píše:
@AvadaKedavra ne nepletu si tě se zakladatelkou. Zakladatelka si taky představuje krmení své dcery podle tabulek - časových a váhových (když jí nevyhovuje velikost porcí, které dcera jí).

Já dítě podle tabulek krmím stěží (tabulkové hodnoty mělo vždycky a je to prostě náhoda), vzhledem k tomu, že jde o nestandardní dítě, které nesní všechno, nelze tvoji teorii aplikovat v praxi. Navíc se učí doma, takže logicky stravu hlídám, aby jedlo pravidelně a vyváženě, což rodiče dětí, které běžně navštěvují školská zařízení, nemohou ohlídat. Tvůj patent na rozum je dosti chybný.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.2.20 08:55
@AvadaKedavra píše:
Já dítě podle tabulek krmím stěží (tabulkové hodnoty mělo vždycky a je to prostě náhoda), vzhledem k tomu, že jde o nestandardní dítě, které nesní všechno, nelze tvoji teorii aplikovat v praxi. Navíc se učí doma, takže logicky stravu hlídám, aby jedlo pravidelně a vyváženě, což rodiče dětí, které běžně navštěvují školská zařízení, nemohou ohlídat. Tvůj patent na rozum je dosti chybný.

nějak pořád nechápu, proč reaguješ na mě, když ten můj úvodní příspěvek nijak neřešil tebe a tvé dítě. A stejně tak tebe neřeším ve svém dalším příspěvku. Jestli máš nějaký problém s mojí osobou, tak moje příspěvky ignoruj ;)

• Citovat
  • Upravit
AvadaKedavra
27.2.20 08:57

Takže ještě jednou, tabulkové hodnoty jsem zde vypsala pouze z nudy, a jako prevenci proti šikaně zakladatelky, protože moje dítě má podobmou výšku, váhu i věk. A na paní Proti všem alias @lucenku nemá smysl reagovat, ta provokuje v každé diskusi. Co ji k tomu pudí zůstává nadále záhadou, kterou odhalit nepotřebuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.20 09:09

zakladatelka

@AvadaKedavra
Holky, ja neresim, ze je obezni, ale ze ma nezdravy vztah k jidlu. Vim, ze nektere rodiny sladkosti neresi, ja jo. Varim relativne zdrave.
Moje chyba, ze jsem puvodni prispevek psala v afektu. Byl to specialni den, kdy jsem ji byla ochotna splnit aspon castecne touhy po prasarnach, coz standartne dost kontroluju.
Ona je pevna, svalnata, ale staci par dni u babicky a je schopna se vyzrat k nepoznani. To uz jsem s babi taky osetrila.
Tak se mi tu nehadejte o tabulkach :kytka:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.2.20 09:18
@AvadaKedavra píše:
Takže ještě jednou, tabulkové hodnoty jsem zde vypsala pouze z nudy, a jako prevenci proti šikaně zakladatelky, protože moje dítě má podobmou výšku, váhu i věk. A na paní Proti všem alias @lucenku nemá smysl reagovat, ta provokuje v každé diskusi. Co ji k tomu pudí zůstává nadále záhadou, kterou odhalit nepotřebuji.

já tvé příspěvky ale vůbec mečetla, když jsem reagovala na zakladatelku a použila výraz „tabulka“. Takže ty tvé výpady vůči mé osobě jsou dost mimo. Z žádné diskuze si tě nevybavuju, takže netušm, kde jsem ti šlápla na kuří oko. Ale pokud máš nějaký problém, tak to můžeš řešit přesa SZ a ne urážkami a plevelením téhle diskuze.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.2.20 09:21
@Anonymní píše:
@AvadaKedavra
Holky, ja neresim, ze je obezni, ale ze ma nezdravy vztah k jidlu. Vim, ze nektere rodiny sladkosti neresi, ja jo. Varim relativne zdrave.
Moje chyba, ze jsem puvodni prispevek psala v afektu. Byl to specialni den, kdy jsem ji byla ochotna splnit aspon castecne touhy po prasarnach, coz standartne dost kontroluju.
Ona je pevna, svalnata, ale staci par dni u babicky a je schopna se vyzrat k nepoznani. To uz jsem s babi taky osetrila.
Tak se mi tu nehadejte o tabulkach :kytka:

jenže kdyby tolik neřešila ty sladkosti, byly doma normálně k dispozici a ne jen zdravá jídla. Tak by třeba tolik neprasila. Takhel ví, že to doma běžně není, tak se u babičky nacpe, vymění si jídlo ve škole s někým jiným, když jí mimořádně dopřeješ nezdravý den, tak toho do sebe natlačí co nejvíc, aby si to užila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.20 09:51
@lucenka píše:
jenže kdyby tolik neřešila ty sladkosti, byly doma normálně k dispozici a ne jen zdravá jídla. Tak by třeba tolik neprasila. Takhel ví, že to doma běžně není, tak se u babičky nacpe, vymění si jídlo ve škole s někým jiným, když jí mimořádně dopřeješ nezdravý den, tak toho do sebe natlačí co nejvíc, aby si to užila.

No to je mozne. Ale vzdycky si vzpomenu na Valku Rosseovych a „kdyz to maj k dispozici tak to nebudou chtit“ ☺️

• Citovat
  • Upravit
5708
27.2.20 10:39
@Anonymní píše:
@Enmamma
No uuuha…asi na tom neco bude! Neposloucha se to hezky, ale myslim, ze to tak fakt citi…
A jak mam teda dokazat, ze ji miluju aniz bych ji pustila totalne hranice? :think: a prezit to :hug:

Já nejsem nikdo, kdo všechno ví. Jen čerpám ze zkušeností z péče o týraného chlapečka, kde jsou ty reakce natolik markantní, že mě to vycvičilo mít antény na takové nuance, z čeho by obdobné reakce v mírnějším způsobu mohly pramenit. Hranice být musí, ale u dítěte, které má pocit, že není dostatečně milované, se s jejich nastavováním a korekcí musí zacházet opatrně. Zkus si prostudovat styl výchovy terapeutické rodičovství a knihu Budování citového pouta. Ta kniha je o práci s hluboce traumatizovanými dětmi. Samozřejmě, že chápu, že své dítě netýráš, nicméně v té knize mnohé pochopíš o pravidlech, které by ti mohly mnohé objasnit i do Tvé situace. Drž se. S Tvou holčičkou se dá dobře pracovat a myslím, že ona, na rozdíl od týraných dětí, je dobře nastavená lásku přijmout. Nevím, jak dlouho to bude trvat. V té knize to trvalo 9 měsíců, u našeho chlapečka to trvalo 22 měsíců. Ale to byly týrané děti. U Vás bude problém pouze ve výchově, přístupu k dítěti a v komunikaci. Pročti si i něco o teorii attachementu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
27.2.20 10:57
@AvadaKedavra píše:
Měří 139 cm a váží 26 kg? Podle tabulek by měl vážit minimálně 30 kg, takže bude nejspíš podvýživený :nevim:. A to koukám do tabulky k dívkám i chlapcům.

jo, je to vyzáblina, ale já byla jako dítě taky taková.. a nedivím se, prakticky nejí.. snídá (když už teda vstane včas) jogurt, svačinu mi nosí netknutou (včetně pití :cert: ), oběd má v jídelně, polévku si ani nebere, druhé často říká, že mu nechutnalo, svačinu má u babičky dva koblížky, doma si občas dá odpoledne ještě jogurt, na večeři dva rohlíky a buď hromadu ovoce (teď frčí hruška) nebo celé balení cherry rajčátek nebo celou salátovku, jinou zeleninu nejí..
mladší jí normálně, ten má na 120 cm 21 kg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí