Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mallorka ale dokazala, protoze kdyz ne akorat by se mu tim dalo pozehnani: klidne si fetuj, maminka za tebe vzdy vse vyzehli. A co je lepsi? Drzet si doma dite, ktere fetuje a krade veci a stejne tomu nepude zabranit jeho uz nezahranite nebo ho vyhodit a zachranit aspon sebe? Jako chapu, ze pro deti vsechno, ale tohle je ta vyjimka kdy to proste neplati a clovek musi myslet na sebe
@Elle11 píše:
@Mallorka ale dokazala, protoze kdyz ne akorat by se mu tim dalo pozehnani: klidne si fetuj, maminka za tebe vzdy vse vyzehli. A co je lepsi? Drzet si doma dite, ktere fetuje a krade veci a stejne tomu nepude zabranit jeho uz nezahranite nebo ho vyhodit a zachranit aspon sebe? Jako chapu, ze pro deti vsechno, ale tohle je ta vyjimka kdy to proste neplati a clovek musi myslet na sebe
Nesmysl.
@renap spíš v té rodině to bude zvláštní no, něco tam bude špatně ![]()
@Včelička992 píše:
Ja bych to tem deckam poustela snad i povinne ve skole, aby videli jak muzou skoncit
to nepomuze, ony si mysli, ze vi o drogach a zivote vic, nez clovek, ktery kazdy den pracuje s narkomany a snazi se jim na skoleni neco o tom povedet.
Co bych delala, fakt nevim, ale asi prisneho zaracha. Pokud je mozne, tak odvadet do a z skoly, pokud se nedostavi na vyucovani, ci z neho zmizne, at ti daji ucitelky echo.
Taky by mne zajimalo, co by nam tady poradila Santyna.
Příspěvek upraven 02.12.17 v 13:33
Pokud je zamilovaná, tak rozumná domluva nepomůže. Snad jen zavřít doma, bez mobilu, počítače, bez peněz. Pak vzít pár litrů a jít toho feťáka uplatit. Jestli ty peníze pak využije k tomu, aby se předávkoval, bude to jeho volba.
Každopádně bude stačit pár měsíců jí držet od něj a chlapec skončí znova ve vězení nebo v nemocnici. Na Vánoční prázdniny bych jí třeba vzala na dovču někam na druhou stranu republiky. ![]()
@Elle11 píše:
@stock ne zkusenost.
Ta „zkusenost“ měla štěstí. Velmi často se stává, že mladý clovek/dite, kterého rodiče hodí do náručí narkomanovi, konci taky jako narkoman a jako prostitutka.
A nikde jsem nečetla, ze ta dívčina používá taky drogy a krade doma peníze.
Ale možná jsem to přehlédla.
@stock píše:
Nesmysl.
maminka měla kamarádku a jejich dcera začala brát drogy, byl jedináček, dělali možný i nemožný, ona zůstala doma, hlídali, doma měli pohybový alarm, protože jim utíkala, nakonec měli na oknech mříže, takové ty ozdobné, po celém baráku, protože jim zdrhala oknama, co mohla doma ukrást, to ukradla, hrozné to bylo, nakonec zdrhla a už ji nenašli ( nevyhodili ji schválně, ačkoliv psycholog i psychiatr svorně říkali, nechat být, vyhodit a nechat svému osudu, jiná možnost není). Vyprávěla, jak s manželem běhali po feťáckých doupětech, jak ji hledali, vždycky když utekli, jak strašný pohled to byl, když ji našli ve výkalech úplně mimo v nějaké sluji. Hele, nezmohli nic. Ani nevím, jak to s ní dopadlo, ale ti rodiče dělali možné i nemožné, nebylo to nic platné.
@warita Nevím, myslím, že jednou když u nás ve škole byl týpek, který si píchal drogy (už nevím co) do nohy a tu nohu měl celou vyhnilou, tak to odradilo docela dost lidí. Už nevím, jak se jmenoval.
Ja viděla dokument katka, My děti ze stanice ZOO, memento jsem četla a nevim co ještě a kdybych chtěla zkusit drogy, tak tohle mě fakt neodradi
a už vůbec ne od první dávky, kdy si každý řekne, že to je přece jen jednou
navic na katku jsem koukali ve škole.
@terinka4444 Ono i když je to strašně těžké tak je asi opravdu nejlepší varianta jí nechat ať si takový život vyzkouší na vlastní kůži
zákazy, hlídání a omezování vedou bohužel k tomuhle, je to strašný ale bohužel to tak je. To dítě bohužel nevidí to že o něj mají rodiče strach…
@terinka4444 píše:
maminka měla kamarádku a jejich dcera začala brát drogy, byl jedináček, dělali možný i nemožný, ona zůstala doma, hlídali, doma měli pohybový alarm, protože jim utíkala, nakonec měli na oknech mříže, takové ty ozdobné, po celém baráku, protože jim zdrhala oknama, co mohla doma ukrást, to ukradla, hrozné to bylo, nakonec zdrhla a už ji nenašli ( nevyhodili ji schválně, ačkoliv psycholog i psychiatr svorně říkali, nechat být, vyhodit a nechat svému osudu, jiná možnost není). Vyprávěla, jak s manželem běhali po feťáckých doupětech, jak ji hledali, vždycky když utekli, jak strašný pohled to byl, když ji našli ve výkalech úplně mimo v nějaké sluji. Hele, nezmohli nic. Ani nevím, jak to s ní dopadlo, ale ti rodiče dělali možné i nemožné, nebylo to nic platné.
Rozumim, ale to dite snad nic z toho nedělá. Já vím, jeste ne/zatím. Taky znám velmi dobře kluka, který se v tomhle ocitl. Udělal spoustu maléru, je jedináček a díky nucene/narizene léčbě se z toho dostal.
Ale tady jde o to, co s tou holčinu, aby právě takhle nedopadla. A to si myslím, že vyhodit ji z domova, je předhodit ji tomu narkomanovi, a on už si ji zpracuje jak bude potřebovat, k obrazu svému.
@stock jo, to ano, tuhle nevyhodit, to je jasné, přemýšlím, co bych udělala já, zavřela doma a hlídala, nic jiného mě nenapadá. Bože dej, ať tohle nemusím nikdy řešit
@terinka4444 píše:
@stock jo, to ano, tuhle nevyhodit, to je jasné, přemýšlím, co bych udělala já, zavřela doma a hlídala, nic jiného mě nenapadá. Bože dej, ať tohle nemusím nikdy řešit
Někde se to s vychovou ty holčiny asi sepsulo. Myslím, že by bylo potřeba zjistit kde a vyřešit. Tohle se nestane ze dne na den. A asi se ji taky zeptat, co tímhle vztahem sleduje. Možná, že si myslí, že ho zachrani. Čim vic se ji to bude zakazovat, tim vic ji to k němu bude táhnout. Holka se zkrátka asi zamilovala a na zákaz citu žádný zákon neni
. Úplně nejlepší řešení by bylo, přimět toho kluka k léčení. Ale tipuju, že on je mentálne na úrovni 13ti léteho ditete, takže diskuze s nim nebude jednoducha. Ale kdyby mi šlo o dítě, zkusila bych všechno mozny.
Někdy je to rodiči, někdy geny, já osobně si spíš myslím, že to dělá parta. A třeba ve škole, když začne šikana, nebo se dítko zamiluje, nebo mu někdo ublíží a dítě neví, jak jinak to řešit. V případě, že dítě spadne do drog, jsou rodiče nic. Starci, co ničemu nerozumí a neví co je ten správnej život.