Dcera chodí s feťákem!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7209
2.12.17 08:27

Jéžiš tohle snad nebudu nikdy řešit :( Asi bych s ní zkusila promluvit v klidu, ale je možné, že to vůbec nepomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.12.17 08:28

Popravdě, v 15 a když ještě k tomu fláká školu, bych ji nikam nepouštěla a do školy a ze školy bych ji klidně vodila. Ať by mě v tom období klidně nenáviděla až za hrob :? Nemohla bych se jen dívat na to, jak si mi dítě ničí život a míří k drogám, a čekat, jestli si to náhodou ještě nerozmyslí.

• Citovat
  • Upravit
14642
2.12.17 08:29
@Elle11 píše:
@nostress Ja bych to na nej tak nehazela. On je sice fetak, ale myslim, ze s ni nemanipuluje a ani ji nenuti. Jestli ma odfetovano tolik let tak uz na to nemuze mit ani v mozku bunky. :D Kdyby nechtela tak s nim neni. Naopak si myslim, ze ona se nechava stahovat na dno dobrovolne a flaka skolu, protoze jeho denni program ji prijde zajimavejsi nez vysedavat ve skole. Stejne by me zajimalo co je to za fetaka? Ma aspon normalni byt a chodi do nejake prace? Nebo bydli nekde ve squatu, ubytovne a krade?

Tady nejde primárně o něj. Při představě, že se jedná o moje dítě, tak bych řešila hlavně svoji dceru, a využila bych všechny možné prostředky k záchraně svého dítěte. Znám dost případů, kdy to skončilo v těch rodinách tragicky. Holce je patnáct, takže nejhorší věk. Jeho nezním, ale znám některé feťáky, a to by ses divila, jak dovedou závisláci manipulovat.Tady jde opravdu o čas, než ji on stáhne na dno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
2.12.17 08:33

@Elle11 na to musíš mít žaludek. Já bych to urcite nedokázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
2.12.17 08:41

Ještě jsem si vzpomněla na film s názvem Perníková věž. To by jí mohlo taky pomoci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.12.17 08:46

Ještě bych chtěla dodat, že ona metoda to tomu týpkovi zprotivit, je fajn a fungovat zcela jistě může. Jenže ne dneska. A pokud se nějakým štěstím doteď nestalo, zítra si holka klidně může šlehnout. Pak se sice podaří týpka dostat pryč, ale holka už může být pěkně jednoduše v drogách, i když bude chodit s milým na obídky :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.17 08:46

@Anonymní
Kdybych ho k nám pozvala tak by nás na 100% okradl, to opravdu nechci riskovat…

@Elle11 Už nějakých pět let bydlí v bytě, který zdědil po rodičích, ale co vidím tak se dnem i nocí fláká po Brně (jsme z Brna) kolem nádraží a žebrá o ppeníze nebo tam sjetý sedí. Představa že u něj v takových situacích moje dcera postává, mě děsí…

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
2.12.17 08:52
@Anonymní píše: @Anonymní
Kdybych ho k nám pozvala tak by nás na 100% okradl, to opravdu nechci riskovat…

@Elle11 Už nějakých pět let bydlí v bytě, který zdědil po rodičích, ale co vidím tak se dnem i nocí fláká po Brně (jsme z Brna) kolem nádraží a žebrá o ppeníze nebo tam sjetý sedí. Představa že u něj v takových situacích moje dcera postává, mě děsí…

Zakl.

http://revolutiontrain.cz/v2/
4. prosince budou ještě v Bystřici nad Perštejnem, to od vás není tak daleko.

• Citovat
  • Upravit
14642
2.12.17 08:55

Přesně tak. Jestli ho dcera bude vodit domů, počítej s tím, že se ti začnou ztrácet z bytu peníze, nebo jiné věci. Taky on může jí nakecat cokoliv, a holka začne sama odnášet z bytu různé věci, nebo peníze, i pod různými záminkami, že je potřebuje na něco do školy a tak, jen aby on měl na drogy. A jak píše Tunrida, je otázka času, kdy si ona vezme první dávku, a to už bude opravdu vážné. Je potřeba vycházet z toho, že každý závislák lže. Taky si můžeš pořídit testy na drogy, i na marihuanu, alkohol…/dají se koupit třeba na internetu/, a holku pro jistotu otestovat.Ale hlavně se poraď s odborníkem, sama to nezvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
2.12.17 08:56

@nostress no jasne, ze nejde o nej. Jen bych na nej nic nehazela naopak si myslim, kdyby na to prislo tak ona ho cce vic nez on ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
2.12.17 08:56

Zakladatelko, nečetla jsem, co píší ostatní, tak nevím, zda to tu už nepadlo, ale co nějaká organizace zaměřující se na prevenci braní drog? V Brně by něco takového snad být mělo, je to dost velké město. Třeba by uměli poradit, nebo aspoň nasměrovat, na koho se obrátit. Snažila bych se najít radu u lidí, kteří s drogově závislými a jejich rodinami pracují, protože ti by měli mít zkušenosti a být schopní erudovaně poradit a pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
2.12.17 08:58

No to je průser, může jí zatáhnout do drog taky což tak většinou dopadá. Jenže tomu zabránit nejde, jí to nevadí že bere drogy a jak žije :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
2.12.17 08:59

Dej jí přečíst tuhle knihu - toxická psychóza. Bude to těžké, pokud je dcera zamiovaná tak neslyší, nevidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.12.17 08:59

A hlavně, pro všechny případy, jí nakup asi tak tunu kondomů. Ježiš, mně je zle, jen si představím, jak si může během jedný minuty holka totálně zničit život :,(

• Citovat
  • Upravit
1137
2.12.17 09:02

Ahoj, pustit filmy a dát přečíst knihy jí můžeš, ale já se obávám, že ona v 15 na to stejně slyšet nebude - obzvlášť, jestli je zamilovaná, což asi je. Je v „tom blbém věku“, jak říká moje mamka. Pracuji se stejně starými lidmi - mimo jiné s drogovou závislostí a hodně holek se dostalo k fetu právě kvůli „velké lásce“ (čímž neříkám, že to musí být případ tvojí dcery, ale byla bych hodně opatrná).
Kdyby šlo o moji dceru, stoprocentně vím, že psychologicky bych to v tu chvíli neřešila ačkoliv to v práci dělám… Normálně bych na tu smažku poslala nějaké hodně dobré kámoše aby mu důrazně vysvětlili, že ji má nechat na pokoji a kočenu bych hlídala na každém kroku, ať se třeba staví na hlavu. Včetně doprovodu do školy. Ani bych ji tak moc nepoučovala o fetování jako spíše o tom, jakými chorobami může být její milý prolezlý.
Moc držím palce, vím jak je to těžké - i když ne z pozice matky. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect