Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jéžiš tohle snad nebudu nikdy řešit
Asi bych s ní zkusila promluvit v klidu, ale je možné, že to vůbec nepomůže
Popravdě, v 15 a když ještě k tomu fláká školu, bych ji nikam nepouštěla a do školy a ze školy bych ji klidně vodila. Ať by mě v tom období klidně nenáviděla až za hrob
Nemohla bych se jen dívat na to, jak si mi dítě ničí život a míří k drogám, a čekat, jestli si to náhodou ještě nerozmyslí.
@Elle11 píše:
@nostress Ja bych to na nej tak nehazela. On je sice fetak, ale myslim, ze s ni nemanipuluje a ani ji nenuti. Jestli ma odfetovano tolik let tak uz na to nemuze mit ani v mozku bunky.Kdyby nechtela tak s nim neni. Naopak si myslim, ze ona se nechava stahovat na dno dobrovolne a flaka skolu, protoze jeho denni program ji prijde zajimavejsi nez vysedavat ve skole. Stejne by me zajimalo co je to za fetaka? Ma aspon normalni byt a chodi do nejake prace? Nebo bydli nekde ve squatu, ubytovne a krade?
Tady nejde primárně o něj. Při představě, že se jedná o moje dítě, tak bych řešila hlavně svoji dceru, a využila bych všechny možné prostředky k záchraně svého dítěte. Znám dost případů, kdy to skončilo v těch rodinách tragicky. Holce je patnáct, takže nejhorší věk. Jeho nezním, ale znám některé feťáky, a to by ses divila, jak dovedou závisláci manipulovat.Tady jde opravdu o čas, než ji on stáhne na dno.
@Elle11 na to musíš mít žaludek. Já bych to urcite nedokázala.
Ještě jsem si vzpomněla na film s názvem Perníková věž. To by jí mohlo taky pomoci. ![]()
Ještě bych chtěla dodat, že ona metoda to tomu týpkovi zprotivit, je fajn a fungovat zcela jistě může. Jenže ne dneska. A pokud se nějakým štěstím doteď nestalo, zítra si holka klidně může šlehnout. Pak se sice podaří týpka dostat pryč, ale holka už může být pěkně jednoduše v drogách, i když bude chodit s milým na obídky ![]()
@Anonymní
Kdybych ho k nám pozvala tak by nás na 100% okradl, to opravdu nechci riskovat…
@Elle11 Už nějakých pět let bydlí v bytě, který zdědil po rodičích, ale co vidím tak se dnem i nocí fláká po Brně (jsme z Brna) kolem nádraží a žebrá o ppeníze nebo tam sjetý sedí. Představa že u něj v takových situacích moje dcera postává, mě děsí…
Zakl.
@Anonymní píše: @Anonymní
Kdybych ho k nám pozvala tak by nás na 100% okradl, to opravdu nechci riskovat…@Elle11 Už nějakých pět let bydlí v bytě, který zdědil po rodičích, ale co vidím tak se dnem i nocí fláká po Brně (jsme z Brna) kolem nádraží a žebrá o ppeníze nebo tam sjetý sedí. Představa že u něj v takových situacích moje dcera postává, mě děsí…
Zakl.
http://revolutiontrain.cz/v2/
4. prosince budou ještě v Bystřici nad Perštejnem, to od vás není tak daleko.
Přesně tak. Jestli ho dcera bude vodit domů, počítej s tím, že se ti začnou ztrácet z bytu peníze, nebo jiné věci. Taky on může jí nakecat cokoliv, a holka začne sama odnášet z bytu různé věci, nebo peníze, i pod různými záminkami, že je potřebuje na něco do školy a tak, jen aby on měl na drogy. A jak píše Tunrida, je otázka času, kdy si ona vezme první dávku, a to už bude opravdu vážné. Je potřeba vycházet z toho, že každý závislák lže. Taky si můžeš pořídit testy na drogy, i na marihuanu, alkohol…/dají se koupit třeba na internetu/, a holku pro jistotu otestovat.Ale hlavně se poraď s odborníkem, sama to nezvládneš.
@nostress no jasne, ze nejde o nej. Jen bych na nej nic nehazela naopak si myslim, kdyby na to prislo tak ona ho cce vic nez on ji.
Zakladatelko, nečetla jsem, co píší ostatní, tak nevím, zda to tu už nepadlo, ale co nějaká organizace zaměřující se na prevenci braní drog? V Brně by něco takového snad být mělo, je to dost velké město. Třeba by uměli poradit, nebo aspoň nasměrovat, na koho se obrátit. Snažila bych se najít radu u lidí, kteří s drogově závislými a jejich rodinami pracují, protože ti by měli mít zkušenosti a být schopní erudovaně poradit a pomoct.
No to je průser, může jí zatáhnout do drog taky což tak většinou dopadá. Jenže tomu zabránit nejde, jí to nevadí že bere drogy a jak žije ![]()
Dej jí přečíst tuhle knihu - toxická psychóza. Bude to těžké, pokud je dcera zamiovaná tak neslyší, nevidí…
A hlavně, pro všechny případy, jí nakup asi tak tunu kondomů. Ježiš, mně je zle, jen si představím, jak si může během jedný minuty holka totálně zničit život ![]()
Ahoj, pustit filmy a dát přečíst knihy jí můžeš, ale já se obávám, že ona v 15 na to stejně slyšet nebude - obzvlášť, jestli je zamilovaná, což asi je. Je v „tom blbém věku“, jak říká moje mamka. Pracuji se stejně starými lidmi - mimo jiné s drogovou závislostí a hodně holek se dostalo k fetu právě kvůli „velké lásce“ (čímž neříkám, že to musí být případ tvojí dcery, ale byla bych hodně opatrná).
Kdyby šlo o moji dceru, stoprocentně vím, že psychologicky bych to v tu chvíli neřešila ačkoliv to v práci dělám… Normálně bych na tu smažku poslala nějaké hodně dobré kámoše aby mu důrazně vysvětlili, že ji má nechat na pokoji a kočenu bych hlídala na každém kroku, ať se třeba staví na hlavu. Včetně doprovodu do školy. Ani bych ji tak moc nepoučovala o fetování jako spíše o tom, jakými chorobami může být její milý prolezlý.
Moc držím palce, vím jak je to těžké - i když ne z pozice matky. ![]()