Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@warita píše:
to nepomuze, ony si mysli, ze vi o drogach a zivote vic, nez clovek, ktery kazdy den pracuje s narkomany a snazi se jim na skoleni neco o tom povedet.Co bych delala, fakt nevim, ale asi prisneho zaracha. Pokud je mozne, tak odvadet do a z skoly, pokud se nedostavi na vyucovani, ci z neho zmizne, at ti daji ucitelky echo.
Taky by mne zajimalo, co by nam tady poradila Santyna.
Příspěvek upraven 02.12.17 v 13:33
Tak asi v první řadě hledat holky motivaci… Co jí na tom chlapovi přitahuje, lákali ji drogy a on jí je zprostředkuje, životní styl, jde o to zjistit co a až následně řešit. Zamknout a zavřít vyvolá v pubošovi efekt utéct za každou cenu. Neřešit je taky nebezpečné. Takže 1. najít motivaci a za 2. jí tu motivaci zdemotivovat… Pokud by to treba byla snaha o experimenty s drogami tak demotivaci v nejhorsim i tak ze by ji „mela dala vetsi (proverenou) lajnu doma sama“ a pak ji pod svym dozorem nechat protrpet extra silnym dojezdem tak, ze by se toho mohla zacit bat a dat ji pak lepsi zazitek treba adrenalin v podobe seskoku z padaku apod. Pokud styl zivota tak ji poslat za exotikou na plantaze v lete at se flinka a uziva si i bez neho apod… A - kontroverzni reseni
Anonym 22:46
to myslis vazne
aby ji dala caru sama? Aby ji sehnala fet? Ty ses pos.rala ne? Koza to pak nekde splichne a matka pujde sedet. No ty mas napady
A jak asi bude mit jistotu ze ji dava neco cistyho? Jako ze to sama uvari?
Když mi bylo 17 a byla jsem zamilovaná do podobnýho kvítka. Moji rodiče se snažili domluvit mně i jemu. Zakazovali mi ho vídat, domácí vězení, pak mě vzali na měsíc na dovolenou, abych ho neviděla, ale nic nepomohlo. Byl o rok starší a tak mě toho hodně „naučil“. Začala jsem s ním kouřit, hulit, chlastat a spoustu dalších věcí. Do té doby jsem byla normální slušná holka, měla jsem hodnýho kluka, se kterým jsem byla od devítky, a pak přišel tenhle kluk, kterej mě úplně zblbnul. Opili jsme se, zhulili se a pak jsme šli dělat určité nezákonné věci. Chtěli jsme být něco jako Bonnie a Clyde. Po půl roce to skončilo. Byl to můj takovej temnej půl rok, během kterýho jsem zkusila věci, který už v životě nezkusím a načerpala zkušenosti. Jediný čeho lituju je to, jak jsem se chovala k rodičům. Rozhodně si to nezasloužili.
Takže vám, zakladatelko, přeji hodně sil, a možná by jste jí měla dát čas, aby sama přišla na to, jestli je tohle to, co doopravdy chce. Ale určitě by jste tu pro ní měla být, aby jste jí nasměrovala…