Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A jeste neco…pokud ji to laka a chce to zkusit (coz nevis) tak ji filmy a knizky akorat navnadi. neodradi ji to. kazdej si mysli ze on takhle nedopadne.ze on to ma pod kontrolou. Promin ale tady nepomuze nic. pokud to chce zkusit. Prosla jsem si tim.
@Anonymní píše:
A jeste neco…pokud ji to laka a chce to zkusit (coz nevis) tak ji filmy a knizky akorat navnadi. neodradi ji to. kazdej si mysli ze on takhle nedopadne.ze on to ma pod kontrolou. Promin ale tady nepomuze nic. pokud to chce zkusit. Prosla jsem si tim.
@SibyllaTrelawney Tvůj názor je mi nejbližší. Udělala bych v první řadě to co popisujes. Pohrozila mu něčím s čeho ma největší strach a to treba tim ze zajistim aby se k ničemu nedostal, bude mit abstak s to bude jeho konec.
To zvani domů není tak dobrý nápad, ja bych nechtěla mít jednoho dne vybileny a prázdný byt a k tomu být bez dcery. Neslibuje ji ze když to všechno prodají budou se mit kralovsky a dcerka si zbali vše a zdrhne. Je mi to strašně líto a je to ta nejhorší noční můra všech rodičů. Ovšem když ji pomůžete budete ta nejlepší maminka na světě a dcera vám to jednou všechno vrátí.
@Elle11 píše:
@nostress no jasne, ze nejde o nej. Jen bych na nej nic nehazela naopak si myslim, kdyby na to prislo tak ona ho cce vic nez on ji.
Mohu se zeptat, jestli máš děti, a kolik jim je let?
@SibyllaTrelawney píše:
Ahoj, pustit filmy a dát přečíst knihy jí můžeš, ale já se obávám, že ona v 15 na to stejně slyšet nebude - obzvlášť, jestli je zamilovaná, což asi je. Je v „tom blbém věku“, jak říká moje mamka. Pracuji se stejně starými lidmi - mimo jiné s drogovou závislostí a hodně holek se dostalo k fetu právě kvůli „velké lásce“ (čímž neříkám, že to musí být případ tvojí dcery, ale byla bych hodně opatrná).
Kdyby šlo o moji dceru, stoprocentně vím, že psychologicky bych to v tu chvíli neřešila ačkoliv to v práci dělám… Normálně bych na tu smažku poslala nějaké hodně dobré kámoše aby mu důrazně vysvětlili, že ji má nechat na pokoji a kočenu bych hlídala na každém kroku, ať se třeba staví na hlavu. Včetně doprovodu do školy. Ani bych ji tak moc nepoučovala o fetování jako spíše o tom, jakými chorobami může být její milý prolezlý.
Moc držím palce, vím jak je to těžké - i když ne z pozice matky.
Nebo tak… ![]()
@Mallorka píše:
Mně zarazila věta, kdyby byla plnoleta, vyrazila bych ji z domu… snad jsi to napsala jen v afektu. To bys ji Jina k ty drogy mohla rovnou koupit.Jak píši ostatní, pustit film a hlídat. Kdoví, co může mít ten fetak za nemoce.
Naopak, to je nejúčinnější metoda. Ale ne každý rodič to dokáže.
@SibyllaTrelawney píše:
Ahoj, pustit filmy a dát přečíst knihy jí můžeš, ale já se obávám, že ona v 15 na to stejně slyšet nebude - obzvlášť, jestli je zamilovaná, což asi je. Je v „tom blbém věku“, jak říká moje mamka. Pracuji se stejně starými lidmi - mimo jiné s drogovou závislostí a hodně holek se dostalo k fetu právě kvůli „velké lásce“ (čímž neříkám, že to musí být případ tvojí dcery, ale byla bych hodně opatrná).
Kdyby šlo o moji dceru, stoprocentně vím, že psychologicky bych to v tu chvíli neřešila ačkoliv to v práci dělám… Normálně bych na tu smažku poslala nějaké hodně dobré kámoše aby mu důrazně vysvětlili, že ji má nechat na pokoji a kočenu bych hlídala na každém kroku, ať se třeba staví na hlavu. Včetně doprovodu do školy. Ani bych ji tak moc nepoučovala o fetování jako spíše o tom, jakými chorobami může být její milý prolezlý.
Moc držím palce, vím jak je to těžké - i když ne z pozice matky.
Souhlas. Klidně bych mu zaplatila aby ji nechal. Beztak je s ní jen proto že je mladá naivní a vytáhne z ni prachy. A hádej kde je ona vezme ![]()
Já bych dala výpověď,, zabavila mobil, pc a dcera by neměla možnost se s ním vídat.
Jenže mě by uživil manžel, nevím, jak to máš ty.
Jo a udělala bych jí testy na drogy hned.
@Anonymní píše:
Dobré ráno, i když dost brzké. Celou noc jsem nespala, protože jsem zjistila, že má dcera, kterou jsem měla za slušnou mladou holku (je jí 15 let), chodí s feťákem, který je svojí závislostí na drogách známý v celém městě a dokonce pět let seděl. Není to žádná tráva, ale opravdu tvrdé drogy a vypadá jako kostlivec, ve věku něco přes dvacet vypadá na čtyřicet a to ještě přimhouřím oko. Nevím, jak se s ním dcera dala dohromady ani okolnosti jejich vztahu, ale když jsem přišla domů z práce (dřív než obvykle), on tady byl. Vyhodila jsem ho samozřejmě, a dceři dala prozatím zaracha, protože jsem se ke všemu dozvěděla, že začala flákat školu a kolikrát do ní ráno ani nedošla. Nevím co mám dělat. Kdyby byla plnoletá, vyhodila bych ji z domu ale takhle s ní nemůžu vůbec nic dělat. Ona říká jak ho miluje a jak on miluje ji ale přece musí dodělat školu, najít si práci a tohle všechno a ne se flákat venku s městským feťákem!
Anonym z pochopitelných důvodů.
Já bych zkusila najít něco - někoho, co by ho přebilo.
Ona je ve věku, kdy se hledá a za rok se třeba může sama divit, co na něm viděla.
Co třeba dostat ji ke konům?
Lidi od koní jsou slušní, pracovití, kdyby ji to chytlo, bylo by to fajn…
Anebo vymyslet cokoliv jiného, hodně intenzívního, kde by se mohla i seznámit s novýma lidma, určitě Tě něco napadne…
@Sany80s Podnikám sama na sebe, takže výpověď podat nemůžu a manžel pracuje v zahraničí…
@free333 Zvířata ji neberou a sport taky ne, nikam chodit nechce, nic ji nebaví a pořád by se jenom bezúčelně flákala…Nevím, kam ji nacpat a hlavně jak…
@SisiYetti píše:
@Sany80s Podnikám sama na sebe, takže výpověď podat nemůžu a manžel pracuje v zahraničí…@free333 Zvířata ji neberou a sport taky ne, nikam chodit nechce, nic ji nebaví a pořád by se jenom bezúčelně flákala…Nevím, kam ji nacpat a hlavně jak…
Tak to je blbý, právě kvůli tomuhle jsem s dcerou, když dorůstala absolvovala všechno možné i nemožné, včetně těch koní, abychom se právě vyhli těm problémům s drogama atd.
Protože k tomu většinou dochází, když se nudí a nic je nebaví…
@terien píše:
Souhlas. Klidně bych mu zaplatila aby ji nechal. Beztak je s ní jen proto že je mladá naivní a vytáhne z ni prachy. A hádej kde je ona vezme
No nevím, to taky nemusí klapnout. On jako závislý feťák, který má už zřejmě hodně posunuté hranice si ty peníze může vzít, a pak ještě dceři řekne, jaká je její matka naivní b.lbka, že mu chtěla zaplatit za to, aby jí nechal, a ještě jim může být pro smích, nebo dcera na to zareaguje nějak špatně vůči mámě. Nebo když on uvidí, že matka chce platit za to, že dceru nechá být, může si takto pro peníze chodit každý druhý týden. Lepší by byla ta varianta s hlídáním dcery na každém kroku, i když bych jí zaplatila nějaký dobře stavěný doprovod, nebo mu jednoduše pohrozit, jestli ji nenechá, tak bude zle.Ale to jsou jenom naše domněnky, nikdo neví, co přesně by na jejím místě dělal.
A nemůže se manžel na nějakou dobu vrátit ze zahraničí domů, aby dcera, i feťák viděli, že je doma chlap, který si zjedná pořádek?
Pokud je hubenej bere pernik.je to blby ale je to jeste ta lepsi varianta. herak by byl horsi. a nechci ti brat iluze ale dcera uz nejspis fetuje taky. A tam zakazy nepomuzou. naopak utece ti z domu. bohuzel zmam z vlastni zkusenosti.