Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@markytka3 píše: Více
jaké mlácení?
jaký je podle tebe rozdíl plácnout dvouletému, nebo staršímu?
No tak dostala na zadek. Máte poučení obě. Ona, že něco se nesmí, ty, že občas je lepší práci nechat a jít si s dítětem pohrát. Přežijete obě.
@markytka3 myslíš že plácnutí po zadku je mlácení? Tohle nemá cenu komentovat a jinak mimochodem 2 letá v období vzdoru žádnou autoritu respektovat nebude proste zkouší hranice
@Divná Bára píše: Více
No já nevím já se s nikým doma neplácám, kdyz tobě to prijde normalni a v pořádku, tak nam spis rekni, kdy naposledy někdo plácnul tebe? ![]()
@Yasmen píše: Více
nechytej mě za slovo!
To mám rozepsat? Je nutné točit se na blbostech?
Klasika, když ne hned na první, tak nejpozději na druhé straně se to zvrhne do extrémní diskuze „mlátit versus vychovávat s láskou“
![]()
@Yasmen píše: Více
to bys chtěla vědět
vždyť píšu, bude se to tady zase jen hádat
@unuděná píše: Více
je opravdu rozdíl mezi plácnutím přes zadek a mlácením
Já pořád čekám na odkaz na nějakou literaturu doporucujici placani. A ptala jsem se již několikrát. Pro zastankyne placani mě napadla ještě jedna otázka- přišlo by vám v pořádku, kdyby placani používaly učitelky v MŠ? Protože i ty potřebují vytycovat hranice a zcela jistě často pociťují frustraci.
@Divná Bára píše: Více
Spíš, cos tím vůbec chtěla říct? Teď byl víkend, takže bych opravdu nevyvozovala, zda malá ne/chodí do školky. A zda je celý den za máminým pozadím, nebo se o ní starají oba a půl času je ve skupince…
@1Pears1 píše: Více
Vzdyt stačilo sundat zablácené boty a nechat jí v autě. Zbytečně vyhrocená situace, která nemusela vzniknout.
Dvouleťák už ví, že „ne“ je „ne“. Za mě plácnutí přes zadek bylo na místě. Upozornila jsi ji aby to nedělala, věděla, že se to nedělá, udělala to. Literatura, neliteratura, výchovný efekt to má větší, než domlouvat dvouletému dítěti, které širší souvislosti stejně nepochopí. Rychlé, efektivní a nikomu se nic nestalo.
@Alušáček píše: Více
A ona by v tom autě chtěla být cca 10 vteřin a pak by se zase boty nazouvaly…a tak pořád dokola.