Dcera je zlá na návštěvu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1186
4.7.14 14:27

@nimi asi jí to neumím vysvětlit. taky to asi má prostě v povaze. a určitě odkoukané ze školy a z družiny. dneska se holky koukaly na film, moje dítě cosi řeklo k filmu, menší holčička to nepochopila, tak jí moje dítě řeklo, že kdyby měla mozek, tak by to pochopila. no asi jsem to měla přejít, ale zavolala jsem si ji vedle do pokoje a vysvětlovala, proč je to nevhodný, ale nepochopila nic, a byla na mě držkatá, že ničemu nerozumim a že do toho nemám mluvit, až jsem jí jednu plácla, no dceři se snadno spustí červená, tak bylo všude krve na oblečení, v posteli, to už ji teda zklidnilo, v klidu jsme v koupelně zastavili krvácení, převlíkli dceru i postel, já se omluvila, že to jsem teda nechtěla a neměla udělat, a moc mě to mrzí. ale princip se bojím, že stejně nepochopila. asi tu výchovu nějak nezvládám, a ani se nejspíš nemám divit, když se taky neumím ovládat… :-(
zpětně si uvědomuju, že manžela kluk se v tomhle věku choval stejně. třeba házel po psovi bouchací kuličky, když jsem na něj houkla, že se to nedělá, tak mi lhal do očí, že nic nehodil, i když věděl, že jsem ho viděla. spolíhal na to, že ho neviděl tatínek a tím pádem to nebude řešit. taky dirigoval mladší děti, a když jsme to řešili, poroučel jim, když si myslel, že nejsme v dosahu. teď už je s ním podstatně lepší řeč. )je mu 13)jestli to není nějaká vývojová fáze sebeprosazování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
4.7.14 15:51
@lenk píše:
@Cmochy a jak jsi to vnímala, že ti kamarádka diktuje, co smíš a co nesmíš?

Tak zrovna v tomhle případě mi to bylo líto, ale klidně bych jí i vyšla vstříc, ale nevěděla jsem jak jinak bych babičce měla říkat. Ona taky ne. Načež se do toho vložila babička a kamarádce vše vysvětlila…
A když babička před ní řekla, že jí mám říkat babičko tak jsem jí poslechla. Kamarádka se s tím musela vyrovnat.

Mě tenkrát bylo líto hlavně té mojí kamarádky. Tak nějak jsem chápala, že na mě žárlí, ale neměla jsem jak to vyřešit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
4.7.14 17:43
@lenk píše:
@nimi asi jí to neumím vysvětlit. taky to asi má prostě v povaze. a určitě odkoukané ze školy a z družiny. dneska se holky koukaly na film, moje dítě cosi řeklo k filmu, menší holčička to nepochopila, tak jí moje dítě řeklo, že kdyby měla mozek, tak by to pochopila. no asi jsem to měla přejít, ale zavolala jsem si ji vedle do pokoje a vysvětlovala, proč je to nevhodný, ale nepochopila nic, a byla na mě držkatá, že ničemu nerozumim a že do toho nemám mluvit, až jsem jí jednu plácla, no dceři se snadno spustí červená, tak bylo všude krve na oblečení, v posteli, to už ji teda zklidnilo, v klidu jsme v koupelně zastavili krvácení, převlíkli dceru i postel, já se omluvila, že to jsem teda nechtěla a neměla udělat, a moc mě to mrzí. ale princip se bojím, že stejně nepochopila. asi tu výchovu nějak nezvládám, a ani se nejspíš nemám divit, když se taky neumím ovládat… :-(
zpětně si uvědomuju, že manžela kluk se v tomhle věku choval stejně. třeba házel po psovi bouchací kuličky, když jsem na něj houkla, že se to nedělá, tak mi lhal do očí, že nic nehodil, i když věděl, že jsem ho viděla. spolíhal na to, že ho neviděl tatínek a tím pádem to nebude řešit. taky dirigoval mladší děti, a když jsme to řešili, poroučel jim, když si myslel, že nejsme v dosahu. teď už je s ním podstatně lepší řeč. )je mu 13)jestli to není nějaká vývojová fáze sebeprosazování.

takových nás je, co mají pocit že v tom plavou…Mě ale na tvém jednání jak jsi ho popsala nic závadného teda nepřišlo. Když byla drzá tak co bys jako měla udělat?? Jasně že se tomu hodně z nás snaží vyhnout, ale někdy to prostě jinak nejde, nemuč se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
4.7.14 19:14

@smutnalucy tak to moc děkuju. myslíš že je to teda normální, nebo aspoň častý, že dítě chytne facku za drzost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
4.7.14 20:38

@lenk já budu moct radit až vychovám dětí pět, takže nikdy, ale podle mě to vcelku normální je. Když ne facku tak pohlavek. Osobně si ale myslím, že záleží na tom, jestli to má nějaký efekt. Toto je moje noční můra, já totiž vidím jak to plácnutí na zadek na toho mýho malocha absolutně nezabírá, tak co pak v těch 8, 9 letech to už není kam gradovat…vařečku?? pro mě už moc, to nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
4.7.14 20:42
@lenk píše:
@smutnalucy tak to moc děkuju. myslíš že je to teda normální, nebo aspoň častý, že dítě chytne facku za drzost?

Ty jsi z toho chudáku celá špatná. Holka byla drzá, tak dostala, a popravdě já bych se jí ani neomluvila, musí se naučit kde jsou hranice.Co pak puberta? Já mám holky dospělé, dostaly kolikrát, bud v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
4.7.14 20:53

Presne tak jak se chova tvoje dcera k tem dvoum, jsem zazila taky. Kdyz jsem byla u kamosky na navsteve, tak se hrozne vytahovala. Proste mi davala hodne najevo, ze ona je tady doma a ja jsem jen navsteva :mrgreen:
Kdyz jsme sli nekam, kde ona to znala a ja ne, tez mi zdrhala. Taky vybirala filmy a proste chtela mit furt prvni a posledni slovo.
Cocku za to od svoji mamky dostavala furt, takze tvoje reakce urcite neni prehnana :mrgreen:
Holka z toho vyrostla a ja zadne trauma taky nemam. Spis me tim otuzila vuci podobnejm generalum :mrgreen:
akorat si pamatuju, ze mi to nebylo prijemne k nim potom chodit. Zadny dite nema rado hadky a obcas jsem to davala za vinu sobe… :think:

• Citovat
  • Upravit
1186
5.7.14 00:25

Moc vám děkuju holky, jste zlaté. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
5.7.14 16:46

@lenk
Jestli si myslíš že v tom plaveš, tak tě mohu uklidnit, JÁ TAKY :mrgreen: A myslím že je nás víc. Opravdu nejsem žádný odborník na výchovu, ale myslím si že když ten pohlavek už přiletí, tak se omlouvat nemusíš. :think: Jsi přeci máma co se snaží vychovat své dítko jak nejlíp to jde a pokud jí to vysvětluješ a ona to nechce pochopit tak se to musí vzít z druhého konce :zed: Já osobně dětem taky vysvětluji co se dá a jediný čeho vždycky docílím je to, že se mnou diskutujou.Tak se je snažím vždy nějak potrestat. Zákaz televize, jít ven na hřiště atd.Sice to dlouho nevydrží :lol:,ale alespoň mají chvilku strach a začnou přemýšlet nad tím co provedli. Pokud má tvoje dcera takový problém, myslím s tou krví, tak to potom asi ten pohlavek nikam nepovede, ty si pak dáváš za vinu že jsi jí uhodila a i když to teď vyzní asi dost blbě, tak ona je v tu chvíli vítěz. Co kdyby jsi zkusila nějaký ten zákaz něčeho, co jí doopravdy baví, třeba internet, nebo tak něco :?: Samozdřejmě nemyslím zakazovat něco pořád, ale opravdu ve chvíli, kdy se zachová nějak špatně a nebude si to chtít nechat vysvětlit. Na mě to zabíralo :! Zákaz telenovely DIVOKÝ ANDĚL a mě v tu chvíli hned došlo, co jsem asi udělala špatně :mrgreen: To bude asi ta puberta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
7.7.14 08:57

@nimi Ahoj, díky za reakci. téma trestů je zajímavé, a je fakt, že jsem nepřišla na trest, který by na mou dceru měl ten správný vliv. i když jí zabavím třeba na 3 dny mobil, tak to pro ni nebude žádný větší problém. jediné co by těžce nesla, je zakázat jí taneční kroužek, ale za prvé na něj teď o prázdninách nechodí a za druhé mi to přijde blbé, není zrovna hubená a jsem ráda, že se chce hýbat. no má ráda jídlo, ale zakázat jí jíst je taky blbost, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
7.7.14 22:54

@lenk
Tak potom ti přeji pouze trpělivost a pevné nervy do doby, než dcerku přejde puberta :lol: Já když chci něco zakázat té mé starší 8leté dceři, tak taky vždycky tápu :think: Na kroužky ve škole chodí na flétnu a to potřebuje, protože má náběh na astma.Pak chodí na aerobic a to jsem taky ráda že se vůbec hýbe, má moc ráda véču okolo 20hodiny, tak že ti rozumím. :lolTak přeji hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin