Dcera nás začala hlídat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.4.25 22:13
@hanka.br. píše: Více

Šikana existuje a jako kdysi ve škole šikanovaný člověk bych za podobné výkřiky věšela za koule do průvanu. :,( To je snad trestné zeptat se dítěte, zda je ve škole vše v pořádku?

• Citovat
  • Upravit
5986
10.4.25 22:15

Příspěvek upraven 10.04.25 v 23:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39942
10.4.25 22:16
@blumen píše: Více

Ano, psala, že jim nejdřív nahnala mladší dceru do postele.

Příspěvek upraven 10.04.25 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
10.4.25 22:17
@Kipa22 píše: Více

jako jasně i to se může stát, ale tady mi to nepřijde, že je to vina rodičů,
no moc jí ustupují, to je pravda, ale normální dítě vůbec do tohoto stavu nedojde, aby tak tyranizovalo rodiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.25 22:32

Prostě nechce, abyste spolu měli sex. Nepobira to, není toho schopna ještě, i kdybyste ji to rikali horem dolem. Určitě ji ta představa ničí. Buď vás třeba slyšela, nebo viděla.. nebo něco.
Ano, pro vás je to jako pro dospělé běžná součást života, ale pro ní ne a nechtěj po ní, aby měla rozum jak v 18.
Mám dceru též s dysfazii, je jí 13,vím, jak uvažuje, a můžu říct, že minulý rok jako 12tileta, byl náročný pro ní i pro nás. Bylo to jak na houpačce, teď se to zlepšilo, ale samozřejmě puberta jede v plný parádě dál..
My to máme doma tak, že máme celou noc otevřený dveře do ložnice, dcera v pokoji zavřené. Občas chlap usne na gauči u TV, tak klidně dcera přijde a spí u mě. Nebo i jindy, když chce.
My máme „vyhodu“ v tom, že tomu sexu až tolik nedáme, takže když už, tak zamkneme dveře do obýváku a zavreme se v ložnici = jistota, že nás nepristihne.
Navíc jsem si jista, ze i když jsme se dřív takhle nepojistovali, tak nás nikdy neslyšela, neviděla. Na to jsem vždycky dost dbala.
Umím se vžít do dvanactileteho dítěte, které omylem něco uslyší a dojde mu, co ty rodiče dělají.
Dítě to nechce "vědět ",prostě tak to je.

Kromě toho, já s dcerou ten čas trávím i sama, děláme si holčičí dny, jdeme do nakupaku, občas se nalicime, vyzkoušíme něco nového, masky na obličej, atd.

I když to s ní někdy není snadný, nechci po ní, aby se chovala jako dospělá, aby chápala vše jako dospělá, a navíc s tou VD je to ještě o něco složitější.

Ale ví, ať se děje cokoliv, může za mnou přijít, a ona to dělá, má ve mně důvěru.

• Citovat
  • Upravit
25192
10.4.25 23:08
@Anonymní píše: Více

to je fajn, že má v tebe důvěru
ALE mít otevřené dveře do ložnice celou noc, jako rodiče, a dcera klidně spí u tebe
NO
tak abys tu za pár let nepsala, že manžel má milenku a odešel, ale vše vlastně fungovalo :zed:

hele, děti nemají o takových věcech vůbec rozhodovat ani je záměrně ovlivňovat…
brečící kojenec je jasnej- to je prostě životní etapa a tak to je a musí být, že má přednost, ale pokud mám puberťáka a ten mi ovlivňuje kdy mohu a nemohu spát s vlastním mužem, tak to normální fakt není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.4.25 06:50

S tím nožem jste to holky ale možná zdramatizovaly - není možné, že mají takové ty zámky, co se zvenku dají otevřít něčím placatým (třeba mincí, ale nůž by jistě šel taky)?
Jinak souhlasím, že bych byla hodně důrazná a dítě srovnala do patřičných mezí. Pokud by vyváděla, že jdu s manželem se psem a nenechala nás odejít, pak už bych skutečně tu hospitalizaci zvažovala. Možná by ale stačilo důrazně houknout, že už není malá, vy chcete trochu času spolu a ona se má učit/sprchovat/uklízet, co já vím. Dokud jí to bude procházet a budete jí omlouvat s tím, že „neposlouchá, nechce slyšet, nedá se s ní domluvit“, tak se nikam nehnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.4.25 06:53

Jinak moje 10letá dcera bohužel už taky viděla péčko (nechápu, jak se to ve třídě rozšířilo) a o sexu tedy ví první poslední. Ale především ví, že sex patří do každého zdravého vztahu. Normálně ví, že ho s manželem provozujeme a ještě kolikrát spiklenecky mrkne, když jdeme sami třeba na procházku (ačkoli je samozřejmě jasné, že tam to dělat nebudeme :lol: ). Takže buď tvá dcera prožila nějaké trauma, nebo prostě zkouší získat takhle nešťastně pozornost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
11.4.25 07:09

Drtivou většinu traumat si děti nosí ze svých rodin. Tady je to zcela evidentní. Ve finále i šikana ve školách plyne z traumat, která si z nich agresoři nosí - ale to je jiný příběh. Je samozřejmě příjemnější najít viníka jinde a škola je ideální místo. Přiznat si vlastní rodičovské pochybení chce hodně osobní statečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.25 09:32

@hanka.br. většinu traumat si děti nosí ze svých rodin a tady je to evidentní? Nezlob se, ale to, že přijde uprostřed noci do ložnice jsme opravdu nečekali a ještě nás u toho úplně nepristihla, jen jí to došlo, že se na to chystáme. Za toto jsme hned špatní rodiče, kteří traumatizuji své dítě? Dcera hodně špatně snáší veškeré změny i některé události, které bohužel patří k životu např. narození druhé dcery, smrt mé maminky atd. vždycky to bylo hodně těžké období pro všechny, ale po nějaké době se to vrátilo k normálu. A když to bylo už moc vyhrocené, tak jsme vyhledali pomoc. Proto jsme si mysleli, že i toto chce svůj čas, tak jsme jí dávali prostor, ale už to trvá dlouho a spíše se to zhoršuje. Jsme objednání k psycholožce, ale musíme čekat a obávám se, že s ní moc spolupracovat nebude. Mezi tím chodí aspoň do té poradny. Je hodně lehké hned napsat, že za to můžou rodiče. Možná jsme mohli některé věci udělat jinak, nedovolit aby to došlo tak daleko, ale že traumatizujeme své dítě je myslím silné kafe.

• Citovat
  • Upravit
78489
11.4.25 09:59

tak ale škola za tento váš problém s dcerou dozajista nemůže, a to se ti snaží hanka sdělit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.25 10:17

Já vím, že za to škola nemůže. Vůbec školu s tímto problém nespojuji. Ale opravdu mi přijde, že to paní pojala tam, že traumatizujeme vlastní dítě :( nejsme dokonalí já vím, ani to netvrdím, ale to mi přišlo moc. Pokud to myslela jinak, tak se omlouvám :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5889
11.4.25 10:43

Sedněte si s ní a ideálně někým třetím, kdo bude schopný dělat mediátora. Buď můžete zkusit někoho z rodiny. U nás v rodině je takový člověk třeba. Ne každý to zvládá. Nebo můžete zkusit rodinnou poradnu apod.. Nemusí hned k psychiatrovi a termín třeba v takových poradnách může být klidně během týdne. Třeba u nás to tak je. A neni problém i sehnat psychiatra pro dospělé, dětského jsem zatím nezkoumala. A to jsme kousek za Prahou. Pamatuji si, že mi bylo nepříjemné, když jsem v pubertě mámu slyšela při sexu. Sex sice patří k životu, ale patří k životu člověka, který je na něj připraven a třeba já se pak cítila součástí toho i když se mě to netýkalo. Takže prostě opatrný rozhovor o sexu. O tom, jak nepříjemným situacím předcházet( třeba klepat a čekat na vyzvání). Protože zase nemůžete žít bez sexu jen kvůli tomu, že pro ní to je teď nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
11.4.25 11:10

a doted jinak byla v poradku? urcite bych s ni zasla k psychozce

• Citovat
  • Upravit
78489
8.5.25 15:01

to vám teda psycholog Mertin „hezky“ poradil, že?
nechte dceru spát spolu v ložnici, a je to :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect