Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Paralenka červená HELE PŘEMYŠLEJ. její mamka bude i tak její zakonny zastupce takže at ta holka uděla cokoliv ve škole to budou vedet takže budou i vědět kde se odstehovala a tím padem to bude vedet i její mamka.. ![]()
@Katy 7 zajimavé že jak mě bylo 18 před 2 lety tak to povolení jsem mít musela jak do školy tak na socialku ![]()
@Fuside11
V Česku jsi plnoletá od 18, pokud nejsi zbavena svéprávnosti. Žádný zákonný zástupce. Kde to bereš? Zákonými zástupci jsou OBA rodiči, není-li upraveno jinak.
@Paralenka červená kde to beru? ze svoji zkušenosti to beru a stejně co se tu vubec tím padem bavíme? jestli ta holka chce jít tak pujde stejně. bez jakych koliv rad a všeho. holka je v puberte uděla si jak chce i když ji mamka bude radit.. ![]()
@Fuside11
Právě by mě zajímala ta zkušenost. Když jde děcko na intr, tak tak povolení ano, to jde v 15. Ale na kolej, privát, když jdeš na VŠ nepotřebuješ žádné povolení. Tak právě nechápu o jaké povolení jde?
@Fuside11 píše:
@Paralenka červená ne změnit bydliště omg
Chtěla jsem napsat přechodné ![]()
@Paralenka červená a ona jde snad na VŠ? jestli jo tak cos e tady řeší? to je logick že se odstěhuje…
ale pokud je na střední škole tak je její mama zakanny zastupce i když se přestěhuje nekam na druhou stranu města
@Fuside11 píše:
@Katy 7 zajimavé že jak mě bylo 18 před 2 lety tak to povolení jsem mít musela jak do školy tak na socialku
Tak to je fakt zvláštní, protože zákonného zástupce má nezletilý jen do doby zletilosti, což je 18 rok života. To co tady píšeš je nesmysl.
Ve standardních případech s nástupem zletilosti pozbýváme zákonného zástupce.
Laicky: do 18 máme zákonné zástupce, od 18 ne, a můžeme si za vše 100% sami.
Tak nevím jaké jsi potřebovala povolení ![]()
@Paralenka červená píše:
Ve standardních případech s nástupem zletilosti pozbýváme zákonného zástupce.
Laicky: do 18 máme zákonné zástupce, od 18 ne, a můžeme si za vše 100% sami.Tak nevím jaké jsi potřebovala povolení
Souhlas ![]()
Jo a ještě, proč potvrzení na nějakou sociálku? Ty jsi po nich něco chtěla?