Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kelsey píše:
Pokud bude ve škole šlapat.
Když bude šlapat ve škole, tak ji z ní vyrazí. ![]()
Mě by to nevadilo. Sama jsem hlasitá. Ještě bych si v duchu řekla,,hmmm, pěkně! ". Hlasité zvuky dělal kluk nebo dcera? Udivilo by mě, že by měla dcera v tak mladém věku orgasmus.
Hele, chapu ze te to rozhodi. Ale je to normalni, lidske a vek na to ma. Smir se s tim, ze se sexu a jeho ruznym formam “venovat” muze a bude. Promluv si s ni a nastav pravidla, ale rozumna: ve smyslu ze neni vhodne aby byli slyset.
@jege píše:
Když bude šlapat ve škole, tak ji z ní vyrazí.
Moc dobře víš, že jsem myslela fungovat.
@marcellia píše:
Boze, dalsi, co nechape psane slovo,prectibsi to jeste jednou a neprekrucuj co zakladatelka psala.
Ne, to nedělám. Hned v první větě píšu ohledně udávané hlučnosti. Ten zbytek je jen rozšíření diskuze o můj názor na okolní věci, jelikož se i toto v této diskuzi řeší. Kdyby třeba zakladatelka váhala, zda má kluka své dceři vůbec dovolit…
JESTLI ČTU DOBŘE, tak se zakladatelka ptá, CO BY JSME DOVOLILY a CO NÁM BYLO DOVOLENO??
Ale děkuji za zbytečné upozornění ![]()
@Bytsamsebou píše:
Mě by to nevadilo. Sama jsem hlasitá. Ještě bych si v duchu řekla,,hmmm, pěkně! ". Hlasité zvuky dělal kluk nebo dcera? Udivilo by mě, že by měla dcera v tak mladém věku orgasmus.
Proč? Mladý věk fakt není překážka.
@Maggdallena píše:Že to je normální a lidské neznamená, že si zakladatelka přeje, aby se to dělo zrovna její dceři. Ono to ještě v generaci dozadu bylo nemožné dotáhnout chlapce do dětského pokojíčku a lidi hromadně nesouložili na každém kroku za keříkem…
Hele, chapu ze te to rozhodi. Ale je to normalni, lidske a vek na to ma. Smir se s tim, ze se sexu a jeho ruznym formam “venovat” muze a bude. Promluv si s ni a nastav pravidla, ale rozumna: ve smyslu ze neni vhodne aby byli slyset.
@Russet píše: Že to je normální a lidské neznamená, že si zakladatelka přeje, aby se to dělo zrovna její dceři. Ono to ještě v generaci dozadu bylo nemožné dotáhnout chlapce do dětského pokojíčku a lidi hromadně nesouložili na každém kroku za keříkem…
No já tedy nevím, ale podle vyprávění té generace přede mnou právě sice byli všichni děsně prudérní a do pokojíků se chodilo jen tajně když rodiče nebyli doma, ale za každým kerikem se právě bohužel soulozilo, a ještě ke všemu obvykle bez antikoncepce…ona ta dost vysoká porodnost holek kolem 18 a svatby „protože se muselo“ nevznikaly z ničeho jiného…
@Anonymní píše:
No já tedy nevím, ale podle vyprávění té generace přede mnou právě sice byli všichni děsně prudérní a do pokojíků se chodilo jen tajně když rodiče nebyli doma, ale za každým kerikem se právě bohužel soulozilo, a ještě ke všemu obvykle bez antikoncepce…ona ta dost vysoká porodnost holek kolem 18 a svatby „protože se muselo“ nevznikaly z ničeho jiného…
Já se počítám do té minulé generace, neboť mi táhne na 45. Mohla bych mít šestnáctiletou dceru. Sex jsem fakt v křoví neměla. A pokud už chlapec přišel do mého dětského pokojíčku, tak ve vší počestnosti. Kdybych vejskala jako dcera zakladatelky, mám utrum.
@Markéta188 píše:
A co přesně ti vadí? Ta hlučnost? Na to ji stačí říct jedna věta. Nastavit pravidla.Já osobně bych 16leté dceři nezakazovala kluka. Lepší jeden stálý kluk, se kterým chodí k vám domů, než každý víkend někde na párty jiný.
Zakazovat 16leté holce si občas přivést kluka mi přijde pro ni dost ponižující.
Mně rodiče od 16ti vždy dovolili přivést kluka po 3 měsících chození a potom, co si ho shlédli dovolili i přespání. Neměla jsem pak nikdy nutkání někde harašit ve křoví a rodiče si u mě takto získali důvěru, že jsem se pak nebála cokoliv s nimi řešit. Například sex a antikoncepci.
Měli jsme to stejně, takže souhlasím, akorát chápu, že někomu vadí ty zvuky. To mě by třeba vadilo. Ne, že tam má kluka a ať si dělají, co chtějí, 15 jim bylo, ale měli by brát ohled na ostatní v tom bytě. Takže podle mě jí slušně a v klidu říct, že by to mohli příště provozovat trošku diskrétněji, na škodu podle mě není. My jsme si to dost hlídali, protože nám to bylo trapný, nikdo nám nemusel nic říkat, ale jestli je to fakt slyšet, tak by si máma s dcerou s tím o tom mohla promluvit, úplně stejně, jako když jí řve televize třeba, nedělat z toho kovbojku. Ono nějaký ohled na ostatní v tom bytě to brát chce, kór v paneláku a to platí pro všechny. Když to otočím, taky bych nechtěl slyšet rodiče, to nic příjemného asi není a tady to platí taky, zas na druhou stranu.
@Russet píše:
Já se počítám do té minulé generace, neboť mi táhne na 45. Mohla bych mít šestnáctiletou dceru. Sex jsem fakt v křoví neměla. A pokud už chlapec přišel do mého dětského pokojíčku, tak ve vší počestnosti. Kdybych vejskala jako dcera zakladatelky, mám utrum.
To, že jsi ho neměla ty, neznamená, že to tak měli všichni. Je mi 35 let a souložili jsem všude možně. Ve křoví, za stromem, u rybníku, za hřbitovem, na louce, na chodbě v paneláku, ve všech možných autech, na lavičce před kostelem, v pokojíčku mém, i mého muže,… Mě ve 20-ti slyšela několikrát tchýně, švagrová a nebylo to jen vrzání postele. Jen jsme se všichni zasmáli a švagrová akorát poplácala bratra jaký je to kanec.
@Anonymní píše:
To bude, protože se tu budou ozývat hlavně holky, které spaly s kluky už v 15 s plným požehnáním rodičů. Fakt by mě zajímalo, jestli to mám v hlavě takto nastavené jenom já. Já bych si to v mládí nedovolila, protože táta by to nedal.
neboj, nejses sama. Ja jsem v 16 ani kluka nemela a kdybych byvala mela, chodili jsme za rucicky do kavarny a nesexovali. Je to hrozne, kam to dneska speje. Ale doba je takova.
@warita píše:
neboj, nejses sama. Ja jsem v 16 ani kluka nemela a kdybych byvala mela, chodili jsme za rucicky do kavarny a nesexovali. Je to hrozne, kam to dneska speje. Ale doba je takova.
Já měla. Vodili jsme se za ručičky. Mám stejně starou neteř a taky si nevodí do pokojíčku chlapce. Švagr by ho zabil ![]()