Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mně bývá zima taky, ale na druhou stranu potřebuju spát při pootevřeném okně, aby se mi líp dýchalo. Řeším to vyhřívací podložkou. Stačí večer na usnutí, pak se automaticky vypne. Existují různé varianty, některé jdou i v pohodě prát.
@sysi píše:
Taky mi je furt zima.Pomohly mi takové ty velké chlupaté deky z vietnamských hadráren (dají se určitě koupit i v normálních obchodech) - jednu mám pod sebou jako prostěradlo, jednu přímo na těle a teprve na ní mám normální deku.
A když je zima ještě větší, tak si v mikrovlnce nahřeju větší polštářek s třešňovými peckami a vezmu si ho pod peřinu, vydrží tam hřát dost dlouho.
Kup si toto https://www.lidl.cz/…2/p100366721?…
Když je mi fakt zima, tak mě to zahřeje.
@alun-ka píše:
Deku. Takovou tu obyčejnou, nejlevnější, do té se zamuchlá a až potom přikryje peřinou. A nejlíp jednu dospod prostě každé prostěradlo i povlečení studí.
Přesně! Až jsem zírala, co obyčejná Ikea deka navíc zmůže. Mívám ji teda na peřině, ne pod - sice úplně jiný princip, než o kterém mluvíš ty, ale taky dobře funguje.
@Anon958 píše:
@Uslava vý co si má obléct a doma máme přes den 22 v noci 17-19°C
V 17/19 bych mrzla taky ![]()
Tak na noc přitopit. Mně ještě pomáhá dát si těsně před spaním horkou sprchu (jinak se taky nezahreju a dlouho usínám).
Kazdy sme iny. Neries to a pridaj jej este jednu perinu, alebo jej kup nieco lepsie ako to co ma.
Ja spavam teraz pri 22 az 25 stupnov a mam na sebe perinu (nie tie umele veci, ale 8kg poctiveho peria ktore driapala moja babka).
V lete ked su teploty nad 25 stupnov pouzivam „letnu“ perinu („iba“ 4kg peria z toho isteho zdroja).
@pikola píše:
V 17/19 bych mrzla taky
Presne, pri tomhle by byla zima kazde. Proste zatop a nemusis utracet za extra obleceni, periny nebo nesmysly!!! Otuziˇost je schopnost organizmu snaset velky rozdil teplot ne studeny odchov! Jsem si jista, ze ted jak bylo 10 venku mela jako spoostu deti na brusleni jeste cepici a nakrcnik ne:). My mame doma standartne 23-24, ale dcera na brusleni jedina nema kuklu pod helmou nakrcni a dalsi nesmysly, kdyz je nad nulou, hybe se atd… naopak si jeste rozepne bundu…
Takze je netyrej v chladirne a normalne zatip, pokud jsi sama v prechodu a potis se spi treba s otevrenym oknem v jine mistnosti.
Příspěvek upraven 02.01.24 v 18:26
@Anon958 píše:
Ahoj Holky mám na vás dotaz. Mojí dceři (17let) je v posteli neustále zima. Když jsem jí dalateplé povlečení byla jí zima furt nenapadá vás co jí dát do postele aby jí nebyla zima popřípadě jak jí zahřát
Pouzivej hodne hrejive periny, nejlepe prachove peri, ale musi byt dost silne
A na to klidne jeste druha vrstva, my mame vlneny prehoz. Pyzamo muze byt taky vlnene a dala bych klidne ponozky.
@Aglája75 píše:
Presne, pri tomhle by byla zima kazde. Proste zatop a nemusis utracet za extra obleceni, periny nebo nesmysly!!! Otuziˇost je schopnost organizmu snaset velky rozdil teplot ne studeny odchov! Jsem si jista, ze ted jak bylo 10 venku mela jako spoostu deti na brusleni jeste cepici a nakrcnik ne:). My mame doma standartne 23-24, ale dcera na brusleni jedina nema kuklu pod helmou nakrcni a dalsi nesmysly, kdyz je nad nulou, hybe se atd… naopak si jeste rozepne bundu…
My máme v ložnici 19-20st maximálně, máme tričko s krátkým, případně tepláky od pyžama, nebo kraťasy a celoročně stejnou peřinu. Před spaním pořádně vetrame a je nám akorát
@Zmatka píše:
Pouzivej hodne hrejive periny, nejlepe prachove peri, ale musi byt dost silneA na to klidne jeste druha vrstva, my mame vlneny prehoz. Pyzamo muze byt taky vlnene a dala bych klidne ponozky.
A co treba skafandr, aby neprofoukl:). Spat tak navalena v x vrstvach a jeste ponozkach to musi byt odpocinek teda a taky dost smradecek ![]()
@Anon958 píše:
@Uslava vý co si má obléct a doma máme přes den 22 v noci 17-19°C
17 stupnu je fakt malo, kor kdyz ti rika sama, ze je ji zima. Tech 19 jeste jakztakz.
@Dahlia0409 píše:
My máme v ložnici 19-20st maximálně, máme tričko s krátkým, případně tepláky od pyžama, nebo kraťasy a celoročně stejnou peřinu. Před spaním pořádně vetrame a je nám akorát
Hmmm a co?
Znam podobne a jak pisu, pak venku navalene jako pumpy a vsichni porad rymu… ale ja vim Vy jste nikdy nestonali… tak jako na netu nikdo nevolil Zemana a on vyhral volby
.
@Aglája75 píše:
Hmmm a co?![]()
![]()
Znam podobne a jak pisu, pak venku navalene jako pumpy a vsichni porad rymu… ale ja vim Vy jste nikdy nestonali… tak jako na netu nikdo nevolil Zemana a on vyhral volby
.
Třeba teď jsem byla týden nemocná a už je mi lépe, takže pohoda ![]()
@Aglája75 No nevim, doma mame tepleji a deti maji standardne tenci perinu z prachoveho peri, plus v pripade potreby (vetsinou neni) jeste bavlneny prehoz. Mame na spani 22 stupnu. Na spani maji teda jen kosile nebo vrchni dil bez ponozek. Ale prijde mi to normalni a asi lepsi spis vrstvit, nez mit jednu perinu a hotovo. Je to takovy variabilnejsi. ![]()
Já to řeším měkkou a chlupatou dekou.
Mám ráda čerstvý vzduch a nemám ráda teplo na hlavu, v pokoji moc netopím a spím jen v tílku, pyžamo nesnáším. Když se nepřikryji, mám revmatické křeče, takže se vždycky zabalím jako kokon do deky, přes to pěřinu a zase deku. ![]()
Nebo můžeš koupit chlupaté pyžamo, syn teď dostal z Naspani.cz to s tučňákem a nemůže si ho vynachválit.