Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sandra277 píše: Více
Masturbují už batolata, je to součástí normálního zdravého vývoje. Pak nastává útlum a nejvyšši frekvence je pak v pubertě. U každého individiálně. Smutné, že to jako rodič nevíš a potřebuješ odkazy na studie.
Příspěvek upraven 16.07.25 v 11:09
Ano. A předpokladám, že kdyby zakladatelka tento pocit neměla, toto téma by nezakládala
@Jazmine píše: Více
Ale kolik procent? Jistěže masturbují už batolata, ale kolik procent sedmiletých? Podle mě to nebudou skoro všichni, jak jsi psala. Něco napíšeš, ale už ne jak jsi na to přišla. Hlavně, že je smutné, že já nic nevím, hm. ![]()
Pokud má, tak proč je nechává samotné? To bych zase já nedělala. Asi to tak horké nebude, jinak by s nimi snad byla.
Záměrně jsem tě celou dobu necitovala, na jeden příspěvek jsem ti odpověděla, nemám potřebu tě dál o čemkoliv přesvědčovat, je mi totiž dost jedno co si myslíš zrovna ty. To co v diskuzích vždy předvedeš a jak je plevelíš je vypovídající samo o sobě dost…
Většina rodičů (myslím, že kolem 80%) si nevšimne pokud je jejich dítě zneužívané. Děti se nesvěří a rodič to nepozná.
Drtivá většina případů zneužití je v rámci blízké rodiny.
Prostě bych to nepodcňovala a pokud by mi dcera řekla, že jí starší chlapeček v rodině dává nevhodné, mokré pusinky a jí se to nelíbí, nebo že si hrají na doktory, hodně bych zpozorněla a děti separovala.
Raději udělám chybu v tom, že si o 7 letém budu neprávem myslet něco ošklivého, než abych riskovala, že se mojí dceři něco stane a ona si ponese trauma na celý život.
Sex. zneužití v ČR zažije každá čtvrtá holčicka a každý šestý chlapeček.
Fakt to není něco, co by se mělo podcenit.
Tak je to syn od sestry nebo švagrové?
Podle mě zase nějaký honimír tady
@Tayen píše: Více
To všechno vím, nežiji ve vzduchoprázdnu, děti mám poučené dlouhou dobu a opakovaně. To je pro Jazmine asi překvapení. Pokud bych měla pocit, že kluk může holce ubližovat, tak bych je nenechávala spolu. Když je opakovaně máma zde nechává, tak mi přijde, že to bude nevinná hra. Jinak by snad zakročila..
@vendulaaa píše: Více
Podle mě taky. Plno včerejších témat prostě divné, kdy se potom zakladatelka neukáže. Kdo ví. ![]()
Proč bych měla na tvoje vyžádání cokoliv dohledávat? 🤦♀️ Jsi tady, internet tedy patrně používat umíš.
No, není nikde studie o tom, kolik dětí si dělá dobře, natož v sedmi letech. Takže tvé tvrzení, že sedmileté víceméně všechny, je úplná blbost. Ale hlavně, že já trolim, že. Přitom jen píšu, že nemáš pravdu, nemůžeš to vědět, tuto konkrétní věc a já o ní pochybuji. To jsem si dovolila asi dost.
Já si před tebou nepotřebuji cokoliv obhajovat. Ale pro mě za mě. Dáš už mi pak konečně pokoj? Nebo hodláš rozj.ebat další dizkuzi? Už jsi tím tady proslulá