Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jazmine píše: Více
A co ti dělám? Ty tu o mě píšeš kraviny, místo abys prostě hodila statistiku pro sedmileté. A já bych napsala dobrý, to jsem netušila. Co myslíš, že bych se po tobě vozila? Kdybys sem hodila důkaz, nebo bys napsala, že vlastně nevíš, tak dobrý. Ale když mi odepíšeš, že tu trolím, tak to jsi jaksi mimo. Nebo, když napíšeš, že chudáci mé děti, uznej, kdo se do koho naváží. Ty do mě? Ale hlavně, že jsem ta špatná já. ![]()
Děti jsou schopné všeho i když neví, co to znamená. Jen jim to dělá dobře a nebo stači, že to jednomu z nich nevadí. Domluva v tomto věku nepomůže. Vidím to na vnukovi, má 9 let a jede po holčičce ze sousedstvi opravdu vehementně. Té jsou 4 roky. Jak nejsou v dohledu, tak se někde po ní válí. Malá se řehta, neví o co jde. Dospělí se smějí. Jsem zvědavá jak dlouho.
@Anonymní píše: Více
Ať jsi kdo jsi, nedělej to
Už jí ze sebe nesetřeseš ![]()
Kde to vidíš? Já to totiž hledala a fakt nenašla. Píšou, že je to individuální a vlastně to dítě může tajit, některé na to přijde později.. tak by mě zajímalo, kde máte přesné statistiky, že sedmileté..
@Jazmine píše: Více
Nic jsi nenašla? Raději mě budeš zesměšňovat, že nesetřeš a bla bla. Přitom stačí poslat tu statistiku, nebo napsat, že vlastně nevíš. A ne mě urážet. ![]()
Ano 40-60 % deti pred pubertou masturbuje. Nejcasteji ve veku 4-6 let. Ja mam syny a zjistovala si to. Znovu to hledat nechci, ale i na wiki jsou podobne zavery i popis https://en.wikipedia.org/…ld_sexuality?…
@Sandra277 píše: Více
Je přece úplně jedno nějaká statistika, nechápu proč se na ní točíš. Kamarádky 5 letý syn si takhle „honil“ pindíka na koupališti a musela ho celá rudá odvést pryč. Rozhodně to každé zdravé už 7 leté dítě zná, jen nemá pojmenování, ale už ví že tam dolů se na veřejnosti nesahá, ví že je to něco intimního. Vždyť spoustu dětí je už v 9, 10 letech dneska v pubertě. Na internetu máš mraky pediatrů, psychologů co o tom referují, takže asi z něčeho jako jsou studie vychází.
@HrdyBudzes Kdyby se jednalo o vrstevníky, tak bych to brala jako hru. 7 lety který otravuje 4 letou mi připadá divný. Neni nějak zaostalý? Rázně bych mu to zakázala.
40-60, tak to neberu jako že masturbují víceméně všechny sedmileté děti, jak psala Jazmine a o to mi šlo. Její reakce na mě byla naprosto přehnaná. Stačilo to trochu poupravit k realitě, nejsem žádný troll.. ano, 40-60 procent, to bych věřila.
o co jde? Stačilo napsat, že ne víceméně všechny děti, ne psát, že trolím a moje děti jsou chudáci, nebo co.
@Sandra277 píše: Víceé, a jak si myslíš, že by někdo pro tu statistiku sbíral data? dotazníky ve školce nebo jak?
@Sandra277 píše: Více
z logických a etických důvodů taková studie ani být nemůže
U nas to teda delat syn (7). Kdyz prijde kamaraka dcery (obe 3), tak je nenapadne nabada, aby si oblikly plavky, pyzamo,… a ony se jen svleknout a nadsene behaji nahate
.
Ja samozrejme zakrocim hned, jak to zjistim, coz je do par minut, nebot jsou nejdal vedle v pokoji. Ale synovi to vysvetlit je teda tezke. Vzdy rekne, ze se samy chtely svleknout, coz je castecne pravda. Ale ma mi to hned hlasit, coz samozrejme nedela, spis mam pocit ze je nabada. Meli jsme na toto tema hodne diskuzi, obcas ho i potrestam tim, ze si s nimi nesmi hrat, ale moc to nefunguje. Stalo se to teda zatim asi 3× a chodi k nam nekolikrat tydne, takze zas takovy problem to neni snad - mne popravde starsi bratranec taky nabadal se svlekat. Ale nic vic. Proste zvedavost.
Popisovany pribeh mi prijde o dost horsi, to dite ma asi nekde nejaky divny vzor. A nebo, jak uz nekdo zminil, je to vymyslene.