Dcerka byla cítit potem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7296
22.1.22 10:10
@BohunkaP píše:
Ne, nebude.

Resp. ano, může být cítit plísní, vlhkostí apod… ale NE potem. Protože (viz výše) pot malých dětí je tekutina z ekrinních žláz a ta nereaguje s kožními bakteriemi (zápach se nevytvoří).

Zápach potu způsobuje tekutina z apokrinních žláz resp. její reakce s kožními bakteriemi (které má každý člověk specifické, proto je intenzita a typ odéru u každého člověka jiný). Jestliže malému dítěti začne pot zapáchat, znamená to, že u něj z nějakého důvodu začaly být aktivní apokrinní žlázy, které za normálních okolností mají až do puberty „spát“… a je určitě dobré vědět, proč se to stalo.

Jo přesně, bude to smrdět jako prádlo včas nevyndaný z pračky nebo špatně uschlej ručník, taková ta zatuchlina, ale ne pot, to je specifický smrad a v šesti letech to normální není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
22.1.22 10:12

@Matt 02 děkuji. Přesně tuhle problematiku jsem měla na mysli. Já jsem mrňavá mám jen 153cm, manžel 176cm. Nejvyssi z rodiny je můj taťka 180cm. A právě se té předčasné puberty bojím. O to víc mě zarazilo a zklamalo jak určité dámy na můj příspěvek reagovali. Je to smutné. Teď se bojím co bude. Pevně doufám, že to není předzvěst předčasné puberty a nějak se to vše vysvětlí jinak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
22.1.22 10:50
@HappyTummy píše:
@Matt 02 děkuji. Přesně tuhle problematiku jsem měla na mysli. Já jsem mrňavá mám jen 153cm, manžel 176cm. Nejvyssi z rodiny je můj taťka 180cm. A právě se té předčasné puberty bojím. O to víc mě zarazilo a zklamalo jak určité dámy na můj příspěvek reagovali. Je to smutné. Teď se bojím co bude. Pevně doufám, že to není předzvěst předčasné puberty a nějak se to vše vysvětlí jinak :(

Komentare zde jsou silene a ubohe. Sama znas sve dite nejlip a take se priklanim k nazoru, ze zatuchle hadry smrdi jinak a cpavy pot u takto maleho ditete by mne zarazil. My to ted resime v necelych deviti. I to mi prislo brzy, ale uz asi ne tak prekvapive. Doktorovi bych zavolala, od toho tam je a pak se zaridis podle toho, co se domluvite. Je to jeho prace, neni takovy chudak, jak z nej tady rypalove delaji a pokud to shleda nezavaznym, dokaze se obhajit sam. Nepotrebuje k tomu posmesne poznamky aninymnich lidi na webu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.1.22 10:54

Dcera (je jí 10 let) chodí na karate a reprezentační tréninky. Po-čt každý den trénink, při kterém se opravdu často dost zapotí. Není reálné kimono před každým tréninkem prát a po osmé večer ho ani z tašky/batohu nevyndá.

Přesto to kimono po čtyřech dnech opravdu nesmrdí, natož potem. Pokud triko nebylo v igelitu zabalené, tak ten batoh fakt není hermeticky uzavřen.

Kdo posíláte zakladatelku k psychiatrovi, dejte si sami mokrý hadr na hlavu.

@HappyTummy za konzultaci s dětskou nic nedáš. Lepší se teď zeptat, než se za tři roky divit. Normální mi to nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.22 11:00
@HappyTummy píše:
@Arctury v batůžku to měla cca 2,5 hoďky. Nicméně jí bylo cítit z podpaží i po vykoupání a důkladném umytí. Samozřejmě už to bylo v malé intenzitě. Teď se na mě zase sesypou komentáře, že číhám dítěti k podpaží :lol: proto jsem to předtím ani nechtěla psát, když jsem viděla tolik urypanych komentářů jaký jsem blázen a hysterka

Jak je velká? Nemyslím věk. Mám dceru s přesčasnou pubertou, ale ona byla vždy velká (ne tlustá, vysoká). Ale to bys poznala i jinak než zapáchajícím potem (většinou velké nebo hmotné děti, ochlupení - i pár chloupků, trochu změny v oblasti prsou).

• Citovat
  • Upravit
638
22.1.22 11:03

@HappyTummy mam to stejne u sedmilete..poradne kontroluj at se vecer vymydli mydlem..a davat kazdy den nebo aspon ob den ciste tricko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
22.1.22 11:07
@HappyTummy píše:
Ahoj všem, myslela jsem si, že tohle nebudu muset řešit nebo až o několik let později. Dcerka byla se školkou v tělocvičně, chodí vždy jednou týdně. Včera jsem přišla na to, že je cítit potem. Byl to zápach přesně, jako když se spotí manžel, ale samozřejmě ne v tak velké intenzitě. Ne, že bych k ní čuchala (to až po zjištění) ale když jsem otevřela batůžek a vyndala tričko, co měla v tělocvičně, tak jsem to zacitila. Přijde mi to strašně brzy, vždyť ji bude teprve 6 🙈 docela mě to vylekalo. V pondělí zavolám samozřejmě doktorce, ale chtěla jsem vědět jestli jste to někdo už řešil u tak malé holčičky? Děkuji :kytka:

No tak člověk se potí. Dospělý i malé dítě, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
22.1.22 11:29

Jejda to je diskuze… Mě by fakt zajímalo, jestli někomu smrdí zpocené mimino jako smradlavý chlap. :roll: Klidně si zavolej doktorovi, jestli ti to přijde nějaké jiné. Jsou dva typy potních žláz, ekrinní a apokrinní a smrdí ten pot z těch apokrinních, a ty se aktivují až dospíváním. Ale nadledviny se mohou klidně aktivovat už kolem toho šestého roku. Normálně se na to pediatra zeptat můžeš, není to vyloženě blbej dotaz :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
174
22.1.22 11:30

@K82 ano je to dost smutné. Že se tu do mě takhle pustí jsem nečekala 8o ano zatuchlé hadry jsou úplně jiný pach než pot

@Tykaja a řešili jste to nějak s pediatrem, co je příčinou? Hygienu má samozřejmě pravidelnou a čisté oblečení denně :)

Jinak dcera měří 115cm takže není žádný obr. Chloupků jsem si naštěstí nevšimla ani jiných znaků.

@Kakika právě… Nikdy se mi nestalo, že i když měli děti propocene oblečení a bylo v batohu i den, tak že by bylo cítit, proto mě tohle opravdu zarazilo. Do té tělocvičny chodí každý týden a nikdy předtím se to nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
22.1.22 11:32
@bse.pedro píše:
Navštiv psychiatra… 8)

Proč? Protože půl emimina neví, že ty pachové potní žlázy se aktivují až v dospívání? Co by dělala na psychiatrii? Já myslí, m že by se spíš většina zdejších diskutujících měla znovu podívat do učebnice biologie pro základní školy 8).

• Citovat
  • Upravit
174
22.1.22 11:34

@Kolicek95 asi tak. Obě děti se normálně potili od miminka a i když v létě běhali po hřišti a byli splavený, tak nikdy nebyli cítit právě jako včera dcera… Opravdu to byl pot podobný jako má manžel. Jen ne v takové intenzitě samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42271
22.1.22 11:41
@HappyTummy píše:
@Kolicek95 asi tak. Obě děti se normálně potili od miminka a i když v létě běhali po hřišti a byli splavený, tak nikdy nebyli cítit právě jako včera dcera… Opravdu to byl pot podobný jako má manžel. Jen ne v takové intenzitě samozřejmě.

A nejedla něco jiného - cibule, luštěniny? V pondělí bych nevolala, ještě bych to chvíli pozorovala, jestli to nebylo něco jednorázového. Při opakovaném problému bych volala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.1.22 11:44

@HappyTummy nedramatizuj.
Jdi do místnosti, kde se převlékají prvňáčci po tělocviku. To je normálně opičí ráj, když jsou propocení, uřícení.
I děti se potí. I dětí jsou potem cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
22.1.22 11:49

@Havlova luštěniny měla včera ve školce a to bylo až po tom cvičení. A tuším že ve středu měli rybickovou pomazánku, ale nic jiného co by mohlo tohle způsobit nejedla. Teď si hrála s kamarádkou, tancovali a tak a jemný oderek cítit je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42271
22.1.22 11:55
@HappyTummy píše:
@Havlova luštěniny měla včera ve školce a to bylo až po tom cvičení. A tuším že ve středu měli rybickovou pomazánku, ale nic jiného co by mohlo tohle způsobit nejedla. Teď si hrála s kamarádkou, tancovali a tak a jemný oderek cítit je :nevim:

Pokud to bude opakovaně, asi bych volala. Nějaké základní odběry může určitě udělat i pediatr. Na předčasnou pubertu mi tedy přijde drobná, ale uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí