Dcerka ukradla peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
451
19.1.15 12:09

@Emilie přesně tak. To plácnutí přes zadek bych mu neudělala ani tak pro tu krádež, jako spíš pro následné lhaní. Protože chybu může udělat každej, ale tím, že bude lhát, jí určitě nenapraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
19.1.15 12:11

Ja napisu svou zkusenost. Kdyz jsem byla na prvnim stupni tak jsem to taky udelala. Vzala penize. Nedostavala jsem kapesne a strasne jsem si chtela koupit treba cokoladu tak jako ostatni, nebo casopis. Tak jsem je vzala. Dostalo se mi strasneho kazani a pak uz jsem nic nevzala, zacala jsem dostavat kapesne, nicmene duvery uz se mi zrejme nedostalo. O par let pozdeji si mamka spatne spocitala penize a bylo to na me. A reci „ja vim zes to vzala a to mi vratis“ pak si to spocitala spravne ale nastvana byla stejne. Hlavne mluvit v klidu a dopatrat se proc to vzala. Hlavne s ni nemluvit jako s dospelym kriminalnikem, zrejme je to jenom holcicka co chce na lizatka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.1.15 12:16
@Kofolová píše:
Ja napisu svou zkusenost. Kdyz jsem byla na prvnim stupni tak jsem to taky udelala. Vzala penize. Nedostavala jsem kapesne a strasne jsem si chtela koupit treba cokoladu tak jako ostatni, nebo casopis. Tak jsem je vzala. Dostalo se mi strasneho kazani a pak uz jsem nic nevzala, zacala jsem dostavat kapesne, nicmene duvery uz se mi zrejme nedostalo. O par let pozdeji si mamka spatne spocitala penize a bylo to na me. A reci „ja vim zes to vzala a to mi vratis“ pak si to spocitala spravne ale nastvana byla stejne. Hlavne mluvit v klidu a dopatrat se proc to vzala. Hlavne s ni nemluvit jako s dospelym kriminalnikem, zrejme je to jenom holcicka co chce na lizatka

Přesně. Já taky strašně moc chtěla vystřihovací panenku. Jo, byla to blbost, ale já to prostě chtěla. Teď hned. A někdy ta touha je tak silná, že krádež je prostě jen cesta, jak tu touhu naplnit. Zvláště, když ta dětská naivní hlavinka pevně věří tomu, že se na to nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
19.1.15 12:20
@Emilie píše:
Přesně. Já taky strašně moc chtěla vystřihovací panenku. Jo, byla to blbost, ale já to prostě chtěla. Teď hned. A někdy ta touha je tak silná, že krádež je prostě jen cesta, jak tu touhu naplnit. Zvláště, když ta dětská naivní hlavinka pevně věří tomu, že se na to nepřijde.

Jojo takze davat kapesne a ucit ze penize nerostou na stromech, ze je za tim drina atd. My to praktikujem uz u syna co ma tri a pul, mozna to chape, mozna ne, ale zacatek ma myslim dobry. Zatim ma kasicku a vysvetlujem a vysvetlujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
19.1.15 12:58
@ospalámyš píše:
Já jako dítě občas asi 2× něco sebrala, ne peníze, neviděla jsme v tom nic extra špatného, prostě jsme to strašně chtěla. Zlodějka ze mě není, až později jsme pochopila, co to znamená něco jinému vzít.
Dcerka asi ví, že se to dělat nemá, když si k tomu vymyslela nějakou historku…ale víš 100% jistě, že to byly peníze babičky?

Základ je si o tom promluvit bez nějakého křiku, bití, hysterie, toho, že z ní automaticky uděláš tu „špatnou a zlodějku“, jinak se ti pak už nesvěří nikdy s ničím. Já bych zjišťovala na první místě proč to vzala a na co to chtěla.

Pak ybch vysvětlila co to znamená, že je to špatné, ale že si nemyslím, že je špatná, že prostě udělala chybu a na jednu chybu má nárok každý, ale je potřeba ji napravit a už ji nikdy neopakovat. Jak to napravit a jaké by byly následky, to už záleží na situaci, jestli omluva(záleží taky jaká je babička atd), odečtení z kapesného, odpracování atd…

Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
19.1.15 13:05
@Marcelinkac píše:
Babička vi také že to byla moje dcerka. Včera ji vratila penize a omluvila se. Jenomže mě mrzí že mi lže a tvrdi že je našla, a žadné penize babičce nevzala. Řekla sem ji že mi muže duvěžovat, at se mi svěří ale nechce mi pravdu říct. Chodí do 2 třídy a zhoršila se i ve škole. Doma mi nechce ničim pomahat asi řarli na mladší sestru.

Jestli se zhoršila i ve škole, tak to může mít hluší důvod, než že chtěla nějakou věc. Možná chtěla upoutat pozornost. Možná opravdu žárlí na mladší sestru. Jaký je mezi nimi rozdíl? Já taky hodně žárlila na bráchu, když jsem musela začít doma pomáhat a brácha nic. Naši to vyřešili tak, že jsme dostali úkoli oba dva.
Nemůže mít také problémy s nějakými kamarádkami (nechci rovnou psát šikana), ale nestalo se jí, že najednou nějaká její kamarádka se k ní otočila zády a začala kamarádit s někým jiným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.15 16:33

dodatek

Volala mi babička že se moje dcerka nepříznala. Žeji tvrdila že ji žadne penize nevzala, že je našla pod kobercem. Mě furt tvrdí že je nevzala. Ve škole ji zradila spolužačka, Tak to špatně snaší. Je hrozně citlivá hned brečí když někdo na ni za kříči. Budí se i ze spaní a brečí neví co dělá. Nechci ji davat léky na sklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
19.1.15 16:58

Řeš to v klidu a ať peníze vrátí a omluví se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
19.1.15 20:23
@Marcelinkac píše:
Volala mi babička že se moje dcerka nepříznala. Žeji tvrdila že ji žadne penize nevzala, že je našla pod kobercem. Mě furt tvrdí že je nevzala. Ve škole ji zradila spolužačka, Tak to špatně snaší. Je hrozně citlivá hned brečí když někdo na ni za kříči. Budí se i ze spaní a brečí neví co dělá. Nechci ji davat léky na sklidnění.

V tom případě to bude asi daleko větší problém… :think: nenašla si náhodou místo té spolužačky nějakou partu, která po ní chtěla třeba aby peníze ukradla? :nevim: Zkusila bych promluvit s učitelkou (aby dcera ale nevěděla), třeba si něčeho všimmla… pak bych se nestyděla kontaktovat dětského psychologa… třeba by jí pomohlo promluvit si s někým nezaujatým, kdo by jí poradil a pomohl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.1.15 19:38
@Marcelinkac píše:
Babička vi také že to byla moje dcerka. Včera ji vratila penize a omluvila se. Jenomže mě mrzí že mi lže a tvrdi že je našla, a žadné penize babičce nevzala. Řekla sem ji že mi muže duvěžovat, at se mi svěří ale nechce mi pravdu říct. Chodí do 2 třídy a zhoršila se i ve škole. Doma mi nechce ničim pomahat asi řarli na mladší sestru.

neděje se něco ve škole? napadá mě šikana.. nenutí ji někdo třeba dávat mu peníze?
ta celková změa chování nepřišla jen tak…rozhodně pátrejte co je za tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
22.1.15 21:12
@Marcelinkac píše:

Můj devítiletý kluk nedávno stopil stovku. Ležela u našich na botníku. Kluk měl smůlu, že jsem jí tam zahlídla. Za půl hodiny už tam nebyla :roll:. Vystartovala jsem na něj, hned ji odevzdal. Musel okamžitě domů od našich, dostal několik kázání a musel se babičce omluvit. Mě tvrdil, že ležela na zemi. Tak jí zvedl. A asi aby se neztratila, tak si jí dal do kapsy. A taky pak plakal. A říkal, jak je mu to líto… :pocitac:.
Jsou to herci. Můj kluk i Tvoje holka.

• Citovat
  • Upravit
20
24.1.15 17:11

Myslim, ze kdyz dite vezme rodicum (babicce) penize v 8 letech, tak to neni rozhodne bezvyznamna zalezitost. Spis bych odhadovala, ze je to urcite pokracovani chovani, ktere predtim rodice prehlizeli, nebo mu nedavali takovy vyznam. Mam ted na mysli ze se treba prejde, ze si dite privlastni nejakou drobnost bez souhlasu majitele. Pro dospele se to jevi bezvyznamne resit treba, ze si nekdo necha cizi tuzku nebo vezme nekomu zvejkacku. Deti se ale prave takto uci hranice, co je prijatelne a co uz nesmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí