Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@j.a.n.i1 píše: Více
i to je mozne, samozrejme… neco je rozhodne spatne, kdyz se na skoly deti nedostanou (a pritom ty nejsilnejsi rocniky uz jdou na stredni) a asi to bude vic veci dokupy…
coz zakladatelce nepomuze, ale snad ji potesi ze i v Brne jsou problemy (zapisy jsou cely duben, zoufali rodice tu budou plakat az pak) ![]()
@maminaAJ píše: Více
no z logiky věci, když nejsilnější ročníky jdou na střední, tak ta místa v základkách musí být - školní docházka je povinná, takže… těžko se za 9 let ty školy zmenšily
My jsme taky z Prahy a zapisy jeste nebyly, ale je mozne, ze taky takto dopadneme. Fakt me bavi kecy, ze je to dan, ze chci bydlet v Praze. Ja se v Praze narodila a i muj otec, kde bychom asi meli bydlet? A proc se deti nevejdou do skoly? Zbesila vystavba developeru. Skola se mela zacit stavet nova uz pred 10 lety a jeste se nekoplo do zeme. Snad tam ty deti tedy nejak nastosuji.
@Oriseka No, ale za to nemohou ti developeři, ale ti, co jim to bez návazné infrastruktury povolují…
@Oriseka píše: Více
Ono dost záleží na městské části, a Středočeský kraj má taky problémy. Některé obce jsou schopné navrhnout dojíždění 20 km do školy.
Edit. Tak i 30 km tam a 30 zpět koukám, že byl nápad, že by jezdily děti v obci za Prahou.
@mamadvou píše: Více
U nás to je těch 20 km, co dojíždějí. A to by byla přímá trasa, se zajížděním do vesnic po cestě to bude ještě o něco víc.
@j.a.n.i1 píše: Více
Developeri to nejspis uplaci. Nemam iluze.
@mamadvou píše: Více
Jak tady nekdo psal, ze clovek ma planovat, tak tady ta skola byla v planu postavit. Zrovna jsem si rikala, ze by mohla byt hotova(s nejakym zdrzenim jsem pocitala), az pujde syn do skoly (v te dobe jsem byla tehotna). V te dobe uz byly vsechny papiry vyrizeny i financovani skoly zajisteno. No a ted pujde do skoly druhy syn a jeste se nekoplo do zeme. 9 let a nic. Vsichni politici akorat naslibuji obcanskou vybavenost a jak je pro ne skolstvi priorita.
Za Babiše by bylo v každý třídě jen 24 dětí. A kdyby se rodiče domluvili, možná i jen 20.
@Oriseka píše: Více
Já nevidím problém na tvé straně. Má se o to starat opravdu obec.
Některé okrajové části mají sice problém se spádovou turistikou, totéž tam, kde je nějaká „top“ škola, na kterou se všichni snaží dostat.
Ale na druhou stranu, problém je i v požadavcích, jaké ty školní budovy musej splnit. A ne vždy a všechno se zdá úplně nutné…
@Ivan PPZ píše: Více
Plus i ve slozitosti stavebniho řízení jako takového.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.