Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já to tak sleduji, že u nás ta oblíbenost škol se mění tak, co tři roky. Na jednu školu se staly dlouhé fronty, dneska mají problém naplnit druhou třídu, teď je v kurzu jiná škola, která zase dříve neměla dobrou pověst, změnilo se vedení a škola si může vybírat žáky a tím eliminovat problémové děti, které dříve škole nedělaly dobré jméno.
Naopak před pár lety preferovaná nová základka má problém, protože blízká nemocniční ubytovna se prodala a stala se ubytovnou sociálně slabých, děti z ubytovny chodí do té školy a nastaly obrovské problémy výchovné, hygienické i bezpečnostní.
@Ivan PPZ píše: Více
Tady se predloni ucilo ve nezkolaudovane budove. Pak, kdyz se na to prislo, tak se deti ucily snad nekde v muzeu. Jinak kazda dostavba skoly porad mensi a mensi tridy. Druzina nema zadne vlastni prostory. Za dob meho dedecka se ucilo na smeny a v hospode, tak taky reseni :lol.
@luccifera píše: Více
Jo no, ja jen nahodne pouzila neco z druhe strany republily, cimzse Valmezu omlouvam
![]()
@Oriseka píše: Více
Na směny jsem se v první třídě učila i já. Jeden týden dopoledne, jeden odpoledne.
@Havlova píše: Více
Ano, to je ono. Dedecek rocnik 1936, tak to jsi jeste asi neucila🤣.
@Oriseka píše: Více
Já jsem na směny v první třídě chodila, ne vyučovala.
@Havlova píše: Více
Já tomu o rok unikla. Rok před námi jel na směny, starší děti vozily autobusy do jiné školy. Pro nás naštěstí našly jiné prostory a první dva roky jsme se učily mimo školu.
@Oriseka Vím o škole kde se učilo taky na směny a bude to tak 35-40 let ( odhad ). Prostě hodně dětí a malé prostory. Jeden turnus ráno, druhy odpoledne.
@kocourGarfield píše: Více
Ja to tak taky mela, to jsou Husakovy deti, byl jich moc, skol malo.
@stinga píše: Více
Az na to, ze to ucitelske odbory alias MSMT nedovoli. ![]()
@Dollorres
Predpokladam, ze myslis Karlinskou ZS.
Kamoska mela dite a na prvnim stupni byla velmi spokojena. Pak uz nevim, neresily jsme. Ale kdyz jsem videla jakym stylem v jejich tride uci, tak se mne to moc libilo. Ale je to o ucitelich a toto bylo o tom konkretnim uciteli. Verim, ze ve veldejsibtride to mohlo byt uplne jinak.
@stinga Kdyby to šlo, tak to asi některé školy už tak řeší. Obavám se ale, že to není dlouhodobé řešení. Tady se postavila nová škola. Asi rodič nezapíše dítě do školy, kde bude 9 let chodit na směny.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.