Dceru nevzali na spádovou školu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22187
12.4.24 20:11

Já to tak sleduji, že u nás ta oblíbenost škol se mění tak, co tři roky. Na jednu školu se staly dlouhé fronty, dneska mají problém naplnit druhou třídu, teď je v kurzu jiná škola, která zase dříve neměla dobrou pověst, změnilo se vedení a škola si může vybírat žáky a tím eliminovat problémové děti, které dříve škole nedělaly dobré jméno.
Naopak před pár lety preferovaná nová základka má problém, protože blízká nemocniční ubytovna se prodala a stala se ubytovnou sociálně slabých, děti z ubytovny chodí do té školy a nastaly obrovské problémy výchovné, hygienické i bezpečnostní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22754
12.4.24 20:12
@Ivan PPZ píše: Více

Tady se predloni ucilo ve nezkolaudovane budove. Pak, kdyz se na to prislo, tak se deti ucily snad nekde v muzeu. Jinak kazda dostavba skoly porad mensi a mensi tridy. Druzina nema zadne vlastni prostory. Za dob meho dedecka se ucilo na smeny a v hospode, tak taky reseni :lol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3072
12.4.24 20:30
@luccifera píše: Více

Jo no, ja jen nahodne pouzila neco z druhe strany republily, cimzse Valmezu omlouvam :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42580
12.4.24 20:34
@Oriseka píše: Více

Na směny jsem se v první třídě učila i já. Jeden týden dopoledne, jeden odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22754
12.4.24 20:39
@Havlova píše: Více

Ano, to je ono. Dedecek rocnik 1936, tak to jsi jeste asi neucila🤣.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42580
12.4.24 20:45

Já jsem na směny v první třídě chodila, ne vyučovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77554
12.4.24 21:49

slovo nejspíš můžeš vynechat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3433
12.4.24 22:01

Já tomu o rok unikla. Rok před námi jel na směny, starší děti vozily autobusy do jiné školy. Pro nás naštěstí našly jiné prostory a první dva roky jsme se učily mimo školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
12.4.24 22:09

@Oriseka Vím o škole kde se učilo taky na směny a bude to tak 35-40 let ( odhad ). Prostě hodně dětí a malé prostory. Jeden turnus ráno, druhy odpoledne.

• Citovat
  • Upravit
65463
12.4.24 22:10
@kocourGarfield píše: Více

Ja to tak taky mela, to jsou Husakovy deti, byl jich moc, skol malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77554
12.4.24 22:14
@kocourGarfield píše: Více

no a máme problém vyřešen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22754
12.4.24 22:18

Sorry, blbe ctu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21559
12.4.24 22:21
@stinga píše: Více

Az na to, ze to ucitelske odbory alias MSMT nedovoli. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67927
12.4.24 22:21

@Dollorres
Predpokladam, ze myslis Karlinskou ZS.
Kamoska mela dite a na prvnim stupni byla velmi spokojena. Pak uz nevim, neresily jsme. Ale kdyz jsem videla jakym stylem v jejich tride uci, tak se mne to moc libilo. Ale je to o ucitelich a toto bylo o tom konkretnim uciteli. Verim, ze ve veldejsibtride to mohlo byt uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
12.4.24 22:23

@stinga Kdyby to šlo, tak to asi některé školy už tak řeší. Obavám se ale, že to není dlouhodobé řešení. Tady se postavila nová škola. Asi rodič nezapíše dítě do školy, kde bude 9 let chodit na směny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin