Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pipi 00 píše:
@martina.se Fakt jo. Sem jezdí jedno za 14 dní zelinář a ten pěkné má, s bramborami z obchodu se to nedá srovnat. Jenže někdy ho nestihnu, skladovat nemám kde, tak brambory moc nejíme, pač z obchodu je to fakt všechno hnus.
u nás to samé - není kde skladovat, takže úplně nanic.. těším se, až začnou prodávat na trhu, tam byly pěkné.. ale v těch obchodech je to humus ![]()
@martina.se já naštěstí objevila zapadlou zeleninu, pidi krámek, ale bramboru luxusní a 16kč/kg ![]()
@martina.se píše:
@TSMoruga ne, jsou hnusné, nekupovat.. mmchdm je fakt problém sehnat pěkné brambory..
On není jen problém je sehnat, ale i vypěstovat. Naši loni obnovili pole, že budou domácí brambory a strašně to prolezlo plevelem, ale fakt strašně. K tom brázdy poloprázdný a brambor nakonec nic moc jaký množství a fakt prolezlý, že se musí vykrajovat.
Z brambor z obchodu je mi na bliti.Jo to brambory co kupuje mamka u nas na vesnici z JZD to je lahudka. Nadherne zlute po uvareni a vyborna chut ![]()
@atominnka píše:
@martina.se já naštěstí objevila zapadlou zeleninu, pidi krámek, ale bramboru luxusní a 16kč/kg
takový bych chtěla taky ![]()
@Tunrida píše:
On není jen problém je sehnat, ale i vypěstovat. Naši loni obnovili pole, že budou domácí brambory a strašně to prolezlo plevelem, ale fakt strašně. K tom brázdy poloprázdný a brambor nakonec nic moc jaký množství a fakt prolezlý, že se musí vykrajovat.
jo, s bramborama je drbačka ![]()
@martina.se píše:
jo, s bramborama je drbačka
No tak o tom bych ti mohla vyprávět
Fuj, je mi zle, jen si na to vzpomenu
ALE jsou BIO
![]()
@martina.se no, trvalo mi to 5let než jsem ji našla. Stejnou dobu mi trvalo, než jsem zjistila, že máme kousek od domu prodejnu přebytků, kde mají i domácí vejce za 3kč/ks
Mme sa toto stalo z brambrami z lidlu… tiež z 2kg sáčku šla ½ do koša… uvarila som z toho celé 2 obedy ![]()
A nevíte, kde se dají sehnat poživatelné brambory v Ostravě? I za cenu, že bychom pro ně jeli pár km autem? ![]()
Tak kupované brambory a kupovanou cibuli řešíme neustále, je to do zblbnutí. Je to opravdu náhoda, kdy koupíme dobré brambory. Většinou jsou malé, chuťově nedobré, plesnivé, fialové z 2kg mi opravdu zbyde tak kilo
domácích brambor nemáme šanci a v okolí u nás žádná zelenina není, ani nemáme možnost skladovat větší množství ![]()
@Tunrida píše:
my jsme vždycky měly brambory rovnou sesbírané z pole, máme dobrý sklep, takže cca do toho března nám tam vždycky vydržely, naši je tam ještě mají (naše domácí, ale těch máme málo). Loni byla nějaká špatná úroda a stihli jsme to co jsme sesbírali sníst do vánoc a teď po x letech je chodíme kupovat do krámu a valíme oči
Už z nich vařím úplně minimálně, radši si dáme rýži nebo těstoviny..
Fialovo sede fleky na bramborach znamenaji, ze jsou brambory prehnojene
Ptali jsme se na to pestitele, od ktereho je bereme (ale jeho brambory fleky nemaji)
@Tunrida píše:
No tak o tom bych ti mohla vyprávětFuj, je mi zle, jen si na to vzpomenu
ALE jsou BIO
![]()
jo, to jo.. taky jsme s ex pěstovali. STrašná práce ![]()
@atominnka píše:
@martina.se no, trvalo mi to 5let než jsem ji našla. Stejnou dobu mi trvalo, než jsem zjistila, že máme kousek od domu prodejnu přebytků, kde mají i domácí vejce za 3kč/ks