Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kutil Tom píše:
No jasně, to je takové Lego pro velké klukyobčas nejen svoje auta, ale i jiným… momentálně jich mám v rodině a po okolí na starosti 5, tak ej to občas trochu hoňka.
Dobry! ![]()
@Kutil Tom píše:
Ale furt s něčímvýhledově mě na jedné pixle čeká spojka, práce za trest, pomocný rám dolů, převodovka ven, většinou jsou zarezlé šrouby, matice v kastli se protočej, takže tam ještě vrtáš díry a matice musíš uvnitř přivařit… tak si říkám, jestli to mám zapotřebí, nebo jestli se někomu pomstím a dám mu to udělat
Chápu, někdy je to k posrání. Do CJ7 jsem dal novej/přestavěnej alternátor a už to zase nedobíjí, taky se mi s tím nechce teď babrat. Tenhle jeep jezdí jen s vlekem a tak ho mám na udržovačce než se k tomu dokopu.
Alterátor je prkotina ale na tomhle jeepu jsem vyměnil převodovku a po dvou měsících mi odešel startovací věnec na setrvačníku. To bylo radosti! Půl roku jsem to strkal a vrážel tam kvalt aby si startér našel zuby do kterejch zabere. A novej věnec je za pakatel - 20 dollarů nebo tak nějak - ale vyměnit ho zabere celou sobotu.
@KalamityJohn píše:
Chápu, někdy je to k posrání. Do CJ7 jsem dal novej/přestavěnej alternátor a už to zase nedobíjí, taky se mi s tím nechce teď babrat. Tenhle jeep jezdí jen s vlekem a tak ho mám na udržovačce než se k tomu dokopu.Alterátor je prkotina ale na tomhle jeepu jsem vyměnil převodovku a po dvou měsících mi odešel startovací věnec na setrvačníku. To bylo radosti! Půl roku jsem to strkal a vrážel tam kvalt aby si startér našel zuby do kterejch zabere. A novej věnec je za pakatel - 20 dollarů nebo tak nějak - ale vyměnit ho zabere celou sobotu.
Nejhorší je, když to dáš na zvedák a začneš rozebírat, to je takovej pocit zmaru
když ej to rozebraný, vždycky mě napadaj černý myšlenky, jako že to nechám takhle odvézt do sběru, nebo kdo to bude dávat dohromady
ale pak, jak to člověk začne skládat, už se to nějak zlomí a nakonec je to radost
Vždycky to dodělám a říkám si - tak to bylo naposled, příště už na to se. u, a za čas to zase přejde, dostanu roupy a naběhnu si znova ![]()
Na druhou stranu tu spojku sfouknu za víkend a proti servisu ušetřím min. 10tis, taky to má svou cenu, no… i když to vezmu jen co do peněz. Plus ten pocit ![]()
@Kutil Tom píše:
Nejhorší je, když to dáš na zvedák a začneš rozebírat, to je takovej pocit zmarukdyž ej to rozebraný, vždycky mě napadaj černý myšlenky, jako že to nechám takhle odvézt do sběru, nebo kdo to bude dávat dohromady
ale pak, jak to člověk začne skládat, už se to nějak zlomí a nakonec je to radost
Vždycky to dodělám a říkám si - tak to bylo naposled, příště už na to se. u, a za čas to zase přejde, dostanu roupy a naběhnu si znova
Na druhou stranu tu spojku sfouknu za víkend a proti servisu ušetřím min. 10tis, taky to má svou cenu, no… i když to vezmu jen co do peněz. Plus ten pocit
Nezbyvaji ti pak součástky kdyz to das do kupy? Ja si ted lila nejako kühlwasser do auta
, mam hrozne senzitivni čidlo!!
@Kutil Tom píše:
Nejhorší je, když to dáš na zvedák a začneš rozebírat, to je takovej pocit zmarukdyž ej to rozebraný, vždycky mě napadaj černý myšlenky, jako že to nechám takhle odvézt do sběru, nebo kdo to bude dávat dohromady
Vždycky to dodělám a říkám si - tak to bylo naposled, příště už na to se. u, a za čas to zase přejde, dostanu roupy a naběhnu si znova
Na druhou stranu tu spojku sfouknu za víkend a proti servisu ušetřím min. 10tis, taky to má svou cenu, no… i když to vezmu jen co do peněz. Plus ten pocit
Co je to za auto?
Než jsme koupili nové auto, tak jsem udržoval v chodu čtyři šunky na kterých bylo dohromady najeto skoro milion mil. Camry, Grand Cherokee, CJ7 a Dodge Ram pickup. To pak už bylo fakt únavný.
Navíc mechanikům nevěřím a do servisu to dávám jen na záležitosti jako geometrie nebo chladivo do AC. U aut s pevnými osami si dělám geometrii sám, tam se nastavuje jen sbíhavost. Ty americké žebřiňáky jsou na domácí opravy jednodušší než everopský auta.
@KalamityJohn píše:
Co je to za auto?Než jsme koupili nové auto, tak jsem udržoval v chodu čtyři šunky na kterých bylo dohromady najeto skoro milion mil. Camry, Grand Cherokee, CJ7 a Dodge Ram pickup. To pak už bylo fakt únavný.
Navíc mechanikům nevěřím a do servisu to dávám jen na záležitosti jako geometrie nebo chladivo do AC. U aut s pevnými osami si dělám geometrii sám, tam se nastavuje jen sbíhavost. Ty americké žebřiňáky jsou na domácí opravy jednodušší než everopský auta.
To je jeden z důvodů, proč se raději pod svými auty válím sám, než to někam dát. Zažil jsem i případy, kdy při výměně žhavicích svíček u dodávky „expert“ odmontovával ventilátory na chladiči, aby se k žhavičkám dostal, přičemž je částečně polámal, než aby povolil dva šrouby a chladič i s větráky vyklopil dopředu, jak se to má dělat. Nebo při jiné opravě mi utrhli kablík na buzení alternátoru a protože nevěděli, kam patřil, tak ho namotali na nejbližší hadici… No dopadlo to tak, že už si dělám i plechařinu a vlastně vše na autech a motorkách. Jen kdyby ty dny měly víc hodin, těch 24 je hrozně málo a ještě je třeba občas spát ![]()
@rmot píše:
To je jeden z důvodů, proč se raději pod svými auty válím sám, než to někam dát. Zažil jsem i případy, kdy při výměně žhavicích svíček u dodávky „expert“ odmontovával ventilátory na chladiči, aby se k žhavičkám dostal, přičemž je částečně polámal, než aby povolil dva šrouby a chladič i s větráky vyklopil dopředu, jak se to má dělat. Nebo při jiné opravě mi utrhli kablík na buzení alternátoru a protože nevěděli, kam patřil, tak ho namotali na nejbližší hadici… No dopadlo to tak, že už si dělám i plechařinu a vlastně vše na autech a motorkách. Jen kdyby ty dny měly víc hodin, těch 24 je hrozně málo a ještě je třeba občas spát
Motorky už vůbec, normální mechanik zná ty moje babičky leda tak z muzea - 1970, 1973 a 1982. I když kamarád dělá u dealera motorek a je to mechanik par excellence.
Jak tak koukám, oni jsou ti chlapi snad všichni stejný. My když máme nějakou akci, tak si stoupnou do kroužku s pivem, a to je samý: tak jsem to rozebral - wow!! - ten karburátor byl, ty vo(s)le, úplně… - wow!! - tak jsem to nahodil a… - wow!!…
Se nemůžou chvíli bavit o něčem normálním, třeba o nehtech, jako my?
![]()
@Hecate píše:
Ale zase rozumím kráse toho, nebýt na chlapovi závislá a umět se o sebe postarat, aspoň v nějakém provozním základu. Často je totiž taková „pomoc“ a závislost zase vykoupená něčím jiným.
Tak já myslím, že „nouze naučila Dalibora“ a v nějakém provozním základu se v případě nutnosti dokáže postarat prakticky kdokoli.
Když musíš, tak musíš, v krajním případě si holt službu zaplatíš.
Ale mít doma funkčního chlapa a dělat si chlapárny sama, je prostě v mých očích plýtvání zdroji. ![]()
@inkakřivák píše:
@sirikit Pokud to nemáš jako hobby.
Jedině tak.
No jasně, to je takové Lego pro velké kluky
občas nejen svoje auta, ale i jiným… momentálně jich mám v rodině a po okolí na starosti 5, tak ej to občas trochu hoňka.