Děláte chlapské práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kutil Tom
10.11.22 20:30
@Královna Kosmíru píše: ?? Si opravujes sam auto 8o 8o 8o

No jasně, to je takové Lego pro velké kluky :mrgreen: občas nejen svoje auta, ale i jiným… momentálně jich mám v rodině a po okolí na starosti 5, tak ej to občas trochu hoňka.

• Citovat
  • Upravit
15332
10.11.22 20:35
@Kutil Tom píše:
No jasně, to je takové Lego pro velké kluky :mrgreen: občas nejen svoje auta, ale i jiným… momentálně jich mám v rodině a po okolí na starosti 5, tak ej to občas trochu hoňka.

Dobry! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22076
10.11.22 20:35
@Kutil Tom píše:
Ale furt s něčím :D výhledově mě na jedné pixle čeká spojka, práce za trest, pomocný rám dolů, převodovka ven, většinou jsou zarezlé šrouby, matice v kastli se protočej, takže tam ještě vrtáš díry a matice musíš uvnitř přivařit… tak si říkám, jestli to mám zapotřebí, nebo jestli se někomu pomstím a dám mu to udělat :dance:

Chápu, někdy je to k posrání. Do CJ7 jsem dal novej/přestavěnej alternátor a už to zase nedobíjí, taky se mi s tím nechce teď babrat. Tenhle jeep jezdí jen s vlekem a tak ho mám na udržovačce než se k tomu dokopu.

Alterátor je prkotina ale na tomhle jeepu jsem vyměnil převodovku a po dvou měsících mi odešel startovací věnec na setrvačníku. To bylo radosti! Půl roku jsem to strkal a vrážel tam kvalt aby si startér našel zuby do kterejch zabere. A novej věnec je za pakatel - 20 dollarů nebo tak nějak - ale vyměnit ho zabere celou sobotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
10.11.22 20:44
@KalamityJohn píše:
Chápu, někdy je to k posrání. Do CJ7 jsem dal novej/přestavěnej alternátor a už to zase nedobíjí, taky se mi s tím nechce teď babrat. Tenhle jeep jezdí jen s vlekem a tak ho mám na udržovačce než se k tomu dokopu.Alterátor je prkotina ale na tomhle jeepu jsem vyměnil převodovku a po dvou měsících mi odešel startovací věnec na setrvačníku. To bylo radosti! Půl roku jsem to strkal a vrážel tam kvalt aby si startér našel zuby do kterejch zabere. A novej věnec je za pakatel - 20 dollarů nebo tak nějak - ale vyměnit ho zabere celou sobotu.

Nejhorší je, když to dáš na zvedák a začneš rozebírat, to je takovej pocit zmaru :mrgreen: když ej to rozebraný, vždycky mě napadaj černý myšlenky, jako že to nechám takhle odvézt do sběru, nebo kdo to bude dávat dohromady :dance: ale pak, jak to člověk začne skládat, už se to nějak zlomí a nakonec je to radost :palec: Vždycky to dodělám a říkám si - tak to bylo naposled, příště už na to se. u, a za čas to zase přejde, dostanu roupy a naběhnu si znova :lol:
Na druhou stranu tu spojku sfouknu za víkend a proti servisu ušetřím min. 10tis, taky to má svou cenu, no… i když to vezmu jen co do peněz. Plus ten pocit :andel:

• Citovat
  • Upravit
15332
10.11.22 20:57
@Kutil Tom píše:
Nejhorší je, když to dáš na zvedák a začneš rozebírat, to je takovej pocit zmaru :mrgreen: když ej to rozebraný, vždycky mě napadaj černý myšlenky, jako že to nechám takhle odvézt do sběru, nebo kdo to bude dávat dohromady :dance: ale pak, jak to člověk začne skládat, už se to nějak zlomí a nakonec je to radost :palec: Vždycky to dodělám a říkám si - tak to bylo naposled, příště už na to se. u, a za čas to zase přejde, dostanu roupy a naběhnu si znova :lol:
Na druhou stranu tu spojku sfouknu za víkend a proti servisu ušetřím min. 10tis, taky to má svou cenu, no… i když to vezmu jen co do peněz. Plus ten pocit :andel:

Nezbyvaji ti pak součástky kdyz to das do kupy? Ja si ted lila nejako kühlwasser do auta :roll:, mam hrozne senzitivni čidlo!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22076
10.11.22 20:59
@Kutil Tom píše:
Na druhou stranu tu spojku sfouknu za víkend a proti servisu ušetřím min. 10tis, taky to má svou cenu, no… i když to vezmu jen co do peněz. Plus ten pocit :andel:

Co je to za auto?

Než jsme koupili nové auto, tak jsem udržoval v chodu čtyři šunky na kterých bylo dohromady najeto skoro milion mil. Camry, Grand Cherokee, CJ7 a Dodge Ram pickup. To pak už bylo fakt únavný.

Navíc mechanikům nevěřím a do servisu to dávám jen na záležitosti jako geometrie nebo chladivo do AC. U aut s pevnými osami si dělám geometrii sám, tam se nastavuje jen sbíhavost. Ty americké žebřiňáky jsou na domácí opravy jednodušší než everopský auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
10.11.22 22:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8579
10.11.22 22:20
@KalamityJohn píše:
Co je to za auto?

Než jsme koupili nové auto, tak jsem udržoval v chodu čtyři šunky na kterých bylo dohromady najeto skoro milion mil. Camry, Grand Cherokee, CJ7 a Dodge Ram pickup. To pak už bylo fakt únavný.

Navíc mechanikům nevěřím a do servisu to dávám jen na záležitosti jako geometrie nebo chladivo do AC. U aut s pevnými osami si dělám geometrii sám, tam se nastavuje jen sbíhavost. Ty americké žebřiňáky jsou na domácí opravy jednodušší než everopský auta.

To je jeden z důvodů, proč se raději pod svými auty válím sám, než to někam dát. Zažil jsem i případy, kdy při výměně žhavicích svíček u dodávky „expert“ odmontovával ventilátory na chladiči, aby se k žhavičkám dostal, přičemž je částečně polámal, než aby povolil dva šrouby a chladič i s větráky vyklopil dopředu, jak se to má dělat. Nebo při jiné opravě mi utrhli kablík na buzení alternátoru a protože nevěděli, kam patřil, tak ho namotali na nejbližší hadici… No dopadlo to tak, že už si dělám i plechařinu a vlastně vše na autech a motorkách. Jen kdyby ty dny měly víc hodin, těch 24 je hrozně málo a ještě je třeba občas spát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22076
10.11.22 22:45
@rmot píše:
To je jeden z důvodů, proč se raději pod svými auty válím sám, než to někam dát. Zažil jsem i případy, kdy při výměně žhavicích svíček u dodávky „expert“ odmontovával ventilátory na chladiči, aby se k žhavičkám dostal, přičemž je částečně polámal, než aby povolil dva šrouby a chladič i s větráky vyklopil dopředu, jak se to má dělat. Nebo při jiné opravě mi utrhli kablík na buzení alternátoru a protože nevěděli, kam patřil, tak ho namotali na nejbližší hadici… No dopadlo to tak, že už si dělám i plechařinu a vlastně vše na autech a motorkách. Jen kdyby ty dny měly víc hodin, těch 24 je hrozně málo a ještě je třeba občas spát :)

Motorky už vůbec, normální mechanik zná ty moje babičky leda tak z muzea - 1970, 1973 a 1982. I když kamarád dělá u dealera motorek a je to mechanik par excellence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
10.11.22 22:49

Jak tak koukám, oni jsou ti chlapi snad všichni stejný. My když máme nějakou akci, tak si stoupnou do kroužku s pivem, a to je samý: tak jsem to rozebral - wow!! - ten karburátor byl, ty vo(s)le, úplně… - wow!! - tak jsem to nahodil a… - wow!!…
Se nemůžou chvíli bavit o něčem normálním, třeba o nehtech, jako my? :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77877
11.11.22 01:06
@Hecate píše:
Ale zase rozumím kráse toho, nebýt na chlapovi závislá a umět se o sebe postarat, aspoň v nějakém provozním základu. Často je totiž taková „pomoc“ a závislost zase vykoupená něčím jiným. :nevim:

Tak já myslím, že „nouze naučila Dalibora“ a v nějakém provozním základu se v případě nutnosti dokáže postarat prakticky kdokoli.
Když musíš, tak musíš, v krajním případě si holt službu zaplatíš.
Ale mít doma funkčního chlapa a dělat si chlapárny sama, je prostě v mých očích plýtvání zdroji. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81422
11.11.22 06:33

@sirikit Pokud to nemáš jako hobby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77877
11.11.22 08:36
@inkakřivák píše: