Děláte chlapské práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
9.11.22 13:16
@rmot píše:
Nejsem lékař, tak to nemuhu tvrdit jistě, ale pohybuje se kolem mě dost holek, co celý život tvrdě sportují a dělají „chlapské práce“. Mimochodem znám i tu jedinou kominici v republice, ale to je ještě mladá holka :) A naopak z toho mám pocit, že tyto holky inkontinence a další problémy, co často ženám přináší věk, mají v mnohem menší míře, než kdyby jen ležely na gauči a mely veškeré svalstvo uvolněné a atrofované.

Edit: nějak se mi do vět rozuteklo víc čárek, než bylo třeba :)

Příspěvek upraven 09.11.22 v 13:06

Nejde o sport, jde o noseni tezkych veci v kombinaci s porody.
To je fakt problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8684
9.11.22 13:25
@Annabela11 píše:
@rmot Děláš na toto téma průzkum? :mrgreen: Prostě tahání těžkých věci způsobuje ochabování pánevního dna to ti řekne každý lékař :nevim: Proto mají být ženy rozumné a nechat to na chlapech.

Mohl jsem mít skvělý přehled, která zdejší uživatelka se jde přebalit po kýchnutí a ty mi to takhle sabotuješ :mrgreen: Jak jsem psal, nejsem lékař a věřím, že může být rozdíl mezi sportem a taháním těžkých břemen. Myslím, že bude asi i rozdíl, když čapne pytel cementu vysportovaná a trénovaná holka a nebo holka, která celý rok nic nedělá. Ale jsou to jen mé teorie, tak mě v tomto ber s rezervou a rád si přečtu informace od povolanějších :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
9.11.22 13:50

@sirikit Také bych se nezlobila, kdybych mohla nepříjemné záležitosti plně delegovat na chlapa a byla bych na to i hrdá :). Nebo delegovat je na kohokoli jiného, klidně na nějakou údernici ženského či jakéhokoli z dalších 71 pohlaví, nediskriminuju.

Ale zase rozumím kráse toho, nebýt na chlapovi závislá a umět se o sebe postarat, aspoň v nějakém provozním základu. Často je totiž taková „pomoc“ a závislost zase vykoupená něčím jiným. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
9.11.22 13:56

@rmot Měla by k Tvým kamarádkám zaznít doplňující otázka, a to, kolik měly těhotenství, porodů záhlavím (nota bene za použití nějakého krásného nástroje typu vakuumextraktor), jak dlouho porody trvaly a jak velké děti byly (váha).

Jinak povolení pánevního dna s sebou zdaleka nenese jen inkontinenci, jde spíš o prolaps orgánů (močového měchýře, dělohy, rekta…) a s tím o řadu dalších nepříjemností, o kterých obvykle s cizími (a ani s blízkými) lidmi nemluvíš. Možnosti řešení jsou omezené (záleží i na tom, co propadlo) a podle toho, co říkají ženy v diskuzích, nejsou to vždy řešení napořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
9.11.22 13:58

@Bytsamsebou taky štípu dříví ráda a mám to jako relax. :mavam: Pro upřesnění pro ty, co hned musí vše hnát do extrémů a psát o vorcích cementu… těžké věci doma netahám, ale je spousta „mužské“ práce, kterou v pohodě zvládne ženská. Např. štípání dříví. To se veme klacek, který už má 30 cm (dříve nařezané někým jiným, na kácení a pílení většinou někoho bereme, ani manželovi se nechce si zbytečně ničit záda), dřívko se položí na štípačku a kouká se, kde to lupne. Pak se ty krásné kousky přírody hezky esteticky uloží - mám moc ráda esteticky uložené dříví krásně umí ozdobit dům/kůlnu… čistá příjemnost :*.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
9.11.22 14:01

@Hecate já naposled někde četla, že prolaps v nějaké míře má po porodu až 35% žen. Byla jsem z toho hodně vykulená 8o.

• Citovat
  • Upravit
12746
9.11.22 14:03

@rmot Tahání pytle sportovcem nebo nesportovcem je IMHO celkem jedno, ono spíš záleží na technice (jak ho taháš, jestli rukama, zády, atd., jak se k tomu postavíš…). Tam bezprostředně hrozí spíš to, že si hneš páteří, ale že by ti náhle ruplo pánevní dno, to asi ne.

To pánevní dno je (aspoň tak tomu rozumím já) spíš závěsný aparát (vazivo) i svalstvo. Svaly jde určitě cvičit (ať už speciálními cviky typu Keggelovy, tak cviky zaměřenými na střed těla), ale když se „urve“ ten závěsný aparát jako takový (většinou jako důsledek dlouhodobější zátěže nebo těch těhotenství a porodů), tak to nevycvičíš zpět. Tam už musí nastoupit nějaký zákrok typu podpůrné síťky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
9.11.22 14:05
@Capelucia píše:
@Hecate já naposled někde četla, že prolaps v nějaké míře má po porodu až 35% žen. Byla jsem z toho hodně vykulená 8o.

Je to tak (dokonce jsem četla i vyšší čísla) a co je nejhorší, doktor Ti to často ani neřekne, natož aby navrhl řešení. Obvykle na to přijdeš až v momentě, kdy máš problémy a „cosi se ti nezdá“, a pak se teprve pídíš, co to je a co s tím. Prý důvod, proč doktoři mlčí, je ten, že korekci by pak chtěla každá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22141
9.11.22 14:10
@Capelucia píše:
@Bytsamsebou taky štípu dříví ráda a mám to jako relax. :mavam: Pro upřesnění pro ty, co hned musí vše hnát do extrémů a psát o vorcích cementu… těžké věci doma netahám, ale je spousta „mužské“ práce, kterou v pohodě zvládne ženská. Např. štípání dříví. To se veme klacek, který už má 30 cm (dříve nařezané někým jiným, na kácení a pílení většinou někoho bereme, ani manželovi se nechce si zbytečně ničit záda), dřívko se položí na štípačku a kouká se, kde to lupne. Pak se ty krásné kousky přírody hezky esteticky uloží - mám moc ráda esteticky uložené dříví krásně umí ozdobit dům/kůlnu… čistá příjemnost :*.

Tak to není štípání dříví. To je obsluha štípačky.

Ono štípat špalky sekerou chce fortel který se získá jen zkušeností. A zvedat třeba dubovej špalek nad hlavu na sekeře je záběr na ruce ale hlavně na cemr. Pokud na to nemáš, tak budeš tejden chodit zlomená jak baba Jaga.

Mne to baví a udržuje ve formě. Radši štípat dříví než v posilovně nesmyslně zdvíhat železo nebo jet na rotopedu nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8684
9.11.22 14:13
@Hecate píše:
@rmot Tahání pytle sportovcem nebo nesportovcem je IMHO celkem jedno, ono spíš záleží na technice (jak ho taháš, jestli rukama, zády, atd., jak se k tomu postavíš…). Tam bezprostředně hrozí spíš to, že si hneš páteří, ale že by ti náhle ruplo pánevní dno, to asi ne.To pánevní dno je (aspoň tak tomu rozumím já) spíš závěsný aparát (vazivo) i svalstvo. Svaly jde určitě cvičit (ať už speciálními cviky typu Keggelovy, tak cviky zaměřenými na střed těla), ale když se „urve“ ten závěsný aparát jako takový (většinou jako důsledek dlouhodobější zátěže nebo těch těhotenství a porodů), tak to nevycvičíš zpět. Tam už musí nastoupit nějaký zákrok typu podpůrné síťky atd.

Díky za informace, člověk se celý život učí :) Chápu to tak, že se může stát něco podobného, jako když klukům při benchpressu rupne úpon prsního svalu a je jedno, jak je ten sval vypracovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
9.11.22 14:18

@rmot Kdyby sis chtěl počíst, tak třeba tady:

http://old.lf.upol.cz/…H_ORGANU.pdf

A jestli Tě zajímá anketa :-), tak i když jsem po druhém porodu za normálního stavu na inkontinenci netrpěla, definitivně pro mě skončilo skákání (na trampolíně, přes švihadlo…). Jako hopsnout si, proč ne, nebo dělat cviky, kde ten skok sem tam je, OK, ale skákat delší dobu do únavy by opravdu k té inkontinenci vést mohlo a fakt jsem se z toho cítila blbě.

Chodila jsem před COVIDem na box a v momentě, kdy jakási náctiletá děvčica byla pověřena rozcvičkou a 10 minut nás nechala skákat přes švihadlo, tato zábava pro mě bohužel skončila. Škoda, protože v mnoha směrech jsem ty mlaďoše, co tam se mnou chodili trénovat, i na prahu 40 strčila do kapsy. Ale fakt se mi nechtělo holce, která se možná ještě ani nepokoušela dítě vyrobit :-), natož porodit, vysvětlovat, proč přes to švihadlo fakt skákat nechci/nemůžu. :zed:

Teď mám 8 měsíců od třetího porodu a ještě jsem neměla odvahu to zkusit :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.11.22 14:23

@Bytsamsebou Pokud žena váží více jak muž neznamená to že má větší sílu…jasný chlap táhne pytel cementu ale ženská je statnější tak ho vezme ona :mrgreen: to se ten chlap bude cítit fakt super :palec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.11.22 14:25

@rmot Ok s rezervou tě beru… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
9.11.22 14:26

My jsme zvyklí, že každý dělá to co je potřeba. Nedělí se to. Často ale děláme věci spolu. Např. teď je potřeba udělat týdenní úklid, tak se na to vrhneme společně. Jde se dělat dřevo, tak jeden štípe, druhý odnáší atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.11.22 14:26

@Bytsamsebou Že by švagrová :lol: :lol:jinak takový muž žije snad jen v pohádce ne? :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.11.22 v 14:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria