Děláte chlapské práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81504
8.11.22 19:41

@Anna766 A to jsem někde psala? Ty seš pozastavovala nad tím, jak tvoje matka skládala uhlí, aby nezůstalo na ulici, a muselo se to udělat, i když otec nebyl doma. Což mi přijde normální. Tak jsem se ptala, co měla dle tebe dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
8.11.22 19:43

@Anna766 Ano já vím a souhlasím s tebou… muž by mne taky nenechal nic tahat natož uhlí…

Příspěvek upraven 08.11.22 v 19:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81504
8.11.22 19:43
@Anna766 píše:
Však můj muž mě taky ne. Ten mě nenechá ani tahat zbytečně nákup.
Popisuju situaci z dětství, kdy uhlí přivezli dopoledne a hned jak jsme se vrátili ze školy, máma zavelela odvoz uhlí do sklepa ihned. Neçekalo se až se táta večer vrátí z práce.

Jakože by skládal uhlí v noci? Aby se dětičky nemusely namáhat? Ta stránka matka, měla to nechat tátovi, správně. A za komousu by ji třeba někdo s tím uhlím přes noc i pomohl. Ono ostatně i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26668
8.11.22 19:55

A tak to bych uhli skladala. A muz by me nechal. Zna me, kdyby mi to vadilo, ozvu se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
8.11.22 19:58

Youtube navody jsou moje zachrana. Nedavno jsem takhle uvedla do provozu zamknuty telefon. Prcek citil potrebu nastavit silne heslo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11745
8.11.22 19:59

Mě třeba nevadí skládat uhlí, ani vozit a skládat dřevo. Mám to ráda od dětství a pomáhám tchánovcům. Vozím i 50 kg kolečka. Netroufám si na štěpovačku a motorovou pilu, z toho mám fakt respekt. Jezdím sama na velké nákupy a tahám těžké tašky. Beru to všechno jako posilovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30409
8.11.22 20:12

@MayaPis stříhat si sama keříky je nutnost. Jinak by mi je manžel vzal moc nízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
8.11.22 20:26

@Bytsamsebou No zato ti tvé pánevní dno asi moc nepodekuje :mrgreen:…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11745
8.11.22 20:28
@Annabela11 píše:
@Bytsamsebou No zato ti tvé pánevní dno asi moc nepodekuje…

Posiluji i pánevní dno… Cvičím, sportují a umím zvedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
8.11.22 20:30

@Bytsamsebou Myslím ale že tahání těžkých věci asi nikomu moc neprospívá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11745
8.11.22 20:33
@Annabela11 píše:
@Bytsamsebou Myslím ale že tahání těžkých věci asi nikomu moc neprospívá

Denně to určitě netahám a když už, tak umím tahat těžké věci bez toho, aniž by mě bolelo tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
8.11.22 20:35

@Bytsamsebou Pokud to není často je to ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.11.22 20:35
@Lenka_Hal píše:
A tak to bych uhli skladala. A muz by me nechal. Zna me, kdyby mi to vadilo, ozvu se :mrgreen:

Taky by mi to nevadilo. I to skládání dřeva u rodičů nebo babi je posilovna zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8621
8.11.22 21:43
@Bytsamsebou píše:
Posiluji i pánevní dno… Cvičím, sportují a umím zvedat.

Toto znám od přítelkyně. Sportuje a fyzicky si máknout jí není cizí. Kompenzuje tím sedavou práci. A rozhodně žádné problémy s pánevním dnem nemá, naopak je to tam vše pěkně zpevněné a pro chlapa zajímavé :) Ono i při chycení za zadek je dost rozdíl, jestli chytnu za pěkně pevný sval, nebo mi pod prsty zdrhá rosol.

Abych nebyl mimo téma - už jsem to tu někde psal, že to je o úhlu pohledu, co to ta chlapská práce vlastně je. U nás se to láme někde u práce s motorovkou (myslím klasickou benzinovou řetězovku, ne elektrické šmrdlátko), nebo řezání flexou a svařování. Do lesa se mnou přítelkyně vyrazí, protože ji to baví, ale stromy kácím sám. Ji baví uklízet odřezané větve a všechny ty práce kolem. A asi bych se i bál, kdyby se rozhodla, že si to také zkusí, přeci jen já mám fyzicky větší dispozice udržet motorovku, když se kousne a chce vyskočit z řezu. Baví nás to asi i proto, že to není nutnost. Když se nám nebude chtít, tak si dřevo objednáme a za tu dobu si na něj bohatě vyděláme u počítače. Oba máme rádi kutění kolem baráku, takže přítelkyně s radostí vytahne sekačku na trávu, nebo spolu uděláme vyvýšené záhony, truhlíky a další věci. Při opravování aut si i zkusila kytování, broušení a další „chlapské“ práce. Asi ji baví lecos zkoušet i díky tomu, že neremcám stylem „prosimtě jak to děláš, dej to sem a jdi raději vařit“, ale mám radost, že jí to baví si to zkusit :) Jinak klidně sám obstarám celou domácnost, pokud se zrovna přítelkyně rozhodne být za princeznu. Pár let jsem bydlel sám a nechybělo mi, aby mi někdo vyvařoval a nandal za mě prádlo do pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3026
8.11.22 22:41

Delam vsechny prace, na ktere fyzicky stacim, vcetne vsech jmenovanych zakladatelkou. Pokud chlap neumi zapnout pracku a nastavit prislusny program, tak to snad ani neni chlap. To je jen o chteni a predsudcich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí