Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 A to jsem někde psala? Ty seš pozastavovala nad tím, jak tvoje matka skládala uhlí, aby nezůstalo na ulici, a muselo se to udělat, i když otec nebyl doma. Což mi přijde normální. Tak jsem se ptala, co měla dle tebe dělat?
@Anna766 Ano já vím a souhlasím s tebou… muž by mne taky nenechal nic tahat natož uhlí…
Příspěvek upraven 08.11.22 v 19:44
@Anna766 píše:
Však můj muž mě taky ne. Ten mě nenechá ani tahat zbytečně nákup.
Popisuju situaci z dětství, kdy uhlí přivezli dopoledne a hned jak jsme se vrátili ze školy, máma zavelela odvoz uhlí do sklepa ihned. Neçekalo se až se táta večer vrátí z práce.
Jakože by skládal uhlí v noci? Aby se dětičky nemusely namáhat? Ta stránka matka, měla to nechat tátovi, správně. A za komousu by ji třeba někdo s tím uhlím přes noc i pomohl. Ono ostatně i teď.
A tak to bych uhli skladala. A muz by me nechal. Zna me, kdyby mi to vadilo, ozvu se ![]()
Youtube navody jsou moje zachrana. Nedavno jsem takhle uvedla do provozu zamknuty telefon. Prcek citil potrebu nastavit silne heslo ![]()
Mě třeba nevadí skládat uhlí, ani vozit a skládat dřevo. Mám to ráda od dětství a pomáhám tchánovcům. Vozím i 50 kg kolečka. Netroufám si na štěpovačku a motorovou pilu, z toho mám fakt respekt. Jezdím sama na velké nákupy a tahám těžké tašky. Beru to všechno jako posilovnu.
@MayaPis stříhat si sama keříky je nutnost. Jinak by mi je manžel vzal moc nízko.
@Bytsamsebou No zato ti tvé pánevní dno asi moc nepodekuje
…
@Annabela11 píše:
@Bytsamsebou No zato ti tvé pánevní dno asi moc nepodekuje…
Posiluji i pánevní dno… Cvičím, sportují a umím zvedat.
@Bytsamsebou Myslím ale že tahání těžkých věci asi nikomu moc neprospívá
@Annabela11 píše:
@Bytsamsebou Myslím ale že tahání těžkých věci asi nikomu moc neprospívá
Denně to určitě netahám a když už, tak umím tahat těžké věci bez toho, aniž by mě bolelo tělo.
@Lenka_Hal píše:
A tak to bych uhli skladala. A muz by me nechal. Zna me, kdyby mi to vadilo, ozvu se
Taky by mi to nevadilo. I to skládání dřeva u rodičů nebo babi je posilovna zdarma.
@Bytsamsebou píše:
Posiluji i pánevní dno… Cvičím, sportují a umím zvedat.
Toto znám od přítelkyně. Sportuje a fyzicky si máknout jí není cizí. Kompenzuje tím sedavou práci. A rozhodně žádné problémy s pánevním dnem nemá, naopak je to tam vše pěkně zpevněné a pro chlapa zajímavé
Ono i při chycení za zadek je dost rozdíl, jestli chytnu za pěkně pevný sval, nebo mi pod prsty zdrhá rosol.
Abych nebyl mimo téma - už jsem to tu někde psal, že to je o úhlu pohledu, co to ta chlapská práce vlastně je. U nás se to láme někde u práce s motorovkou (myslím klasickou benzinovou řetězovku, ne elektrické šmrdlátko), nebo řezání flexou a svařování. Do lesa se mnou přítelkyně vyrazí, protože ji to baví, ale stromy kácím sám. Ji baví uklízet odřezané větve a všechny ty práce kolem. A asi bych se i bál, kdyby se rozhodla, že si to také zkusí, přeci jen já mám fyzicky větší dispozice udržet motorovku, když se kousne a chce vyskočit z řezu. Baví nás to asi i proto, že to není nutnost. Když se nám nebude chtít, tak si dřevo objednáme a za tu dobu si na něj bohatě vyděláme u počítače. Oba máme rádi kutění kolem baráku, takže přítelkyně s radostí vytahne sekačku na trávu, nebo spolu uděláme vyvýšené záhony, truhlíky a další věci. Při opravování aut si i zkusila kytování, broušení a další „chlapské“ práce. Asi ji baví lecos zkoušet i díky tomu, že neremcám stylem „prosimtě jak to děláš, dej to sem a jdi raději vařit“, ale mám radost, že jí to baví si to zkusit
Jinak klidně sám obstarám celou domácnost, pokud se zrovna přítelkyně rozhodne být za princeznu. Pár let jsem bydlel sám a nechybělo mi, aby mi někdo vyvařoval a nandal za mě prádlo do pračky.
Delam vsechny prace, na ktere fyzicky stacim, vcetne vsech jmenovanych zakladatelkou. Pokud chlap neumi zapnout pracku a nastavit prislusny program, tak to snad ani neni chlap. To je jen o chteni a predsudcich.